A gyakorlat teszi a mestert

Erdély Külhoni

Hargita Megye Tanácsánál az elmúlt években több, a gyakornoki programban részt vevő hallgató döntött úgy, hogy ott folytatja karrierjét, ezért úgy határoztak, hogy kiterjesztik a gyakornoki programjukat és az idei évtől alap-közép- és felső szintű gyakornoki programokra fogadják a hallgatókat. Gyakornoki programjuk elsődleges célja a tanévek és szemeszterek alatt szerzett szakmai ismeretek gyakorlati kipróbálása, megtapasztalása, alkalmazása.

Amit kínálnak gyakornokainknak:

• A gyakornokság alatt betekintést nyernek az intézmény működésébe, a közigazgatási folyamatokba és tevékenységekbe, a vezetők mindennapi tevékenységébe.

• Aktív részvételi lehetőséget biztosítanak a kommunikációs készségek fejlesztésében (román, magyar és idegen nyelv), a csapatmunka megtapasztalására, önálló feladatvégzésre.

• Lehetőséget biztosítanak egyéni szakmai preferenciák megtapasztalására, szakiránynak megfelelően, de ugyanakkor lehetőség lesz a tanulmányokhoz közvetlenül nem kapcsolódó tevékenységek kipróbálására is.

Gyakornokaik szakmai tapasztalatot szereznek, akár több különböző szakterület munkáját megismerve: közigazgatás, közpolitikai, társadalom- és gazdaságtudományi, menedzsment, HR, marketing, kommunikáció, közigazgatási jog, út- és hídépítés, közbeszerzés, kultúraszervezés, könyvkiadás, vidékfejlesztés, turizmusszervezés és sok más területen.

A gyakornoki programra jelentkezni lehet önéletrajzzal és rövid motivációs levéllel, emailben a  címen (a tárgyhoz írják be: Gyakornoki program), valamint személyesen az intézmény székhelyén (Csíkszereda, Szabadság tér, 5 szám).