A 2014-2020-as Regionális Operatív Program

Erdély Külhoni

A 2014-2020-as Regionális Operatív Program a Regionális Fejlesztési Tervek (PDR) által javasolt közös fejlesztési priorításokra alapszik, összhangban lévén más, ugynerre az időszakra vonatkozó programokkal vagy szektoriális/nemzeti stratégiákkal, valamint más európai színvonalú  stratégiákkal.

A 2014-2020-as ROP általános célja a gazdasági versenyképesség növelése és a helyi és regionális közösségek életszínvonalának javítása, az üzleti környezet, az infrastuktúrális feltételek és szolgáltatások fejlesztése által, amely a régiók hosszutávú, fenntartható fejlesztését biztosítja, képes hatékonyan kezelni a forrásokat, értékesíteni az innovációs képességet és képes elsajátítani a tehnológiai fejődést. A program képes kiküszöbölni  a fejlett és kevésbé fejlett  régiók közöti eltéréseket gazdasági és szociális téren egyaránt.

Az új program, 12 főtengelyre felosztva, támogatni fog új befektetéseket is, mint pl: a tulajdonok telekönyvi bejegyzési rendszerének földrajzi kiterjesztése 793 vidéki településnek és olyan befektetéseket is amely tehnologiai transzferek központjait támogatja, amely a KKV-nak a kutatás és innováció terén nyújt segítséget.

A pályázatok benyújtása folyamatosan történik a 2014-2020-as periódusban.

Legkésőbbi beküldési határidő: 2020. december 31.

További részletek és a főtengelyek leírása a következő elérhetőségen olvashatók el: https://cepu.ro/hu/palyazatok-es-penzalapok/regionalis-operativ-program-por-2014-2020/