Nagybereg

„Itt vagyunk otthon!” – komplex tanulmányi csapatverseny magyar tannyelvű általános iskoláknak Kárpátalján

Beregszász

Alkotói és műfordítói pályázatot hirdet a Kárpátaljai Magyar Művelődési Intézet

Újvidék

A Vajdasági Magyar Felsőoktatási Kollégium (VMFK) ösztöndíjpályázatot hirdet

Szabadka

A Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium és a BMC civil szervezet, Nyúl Zoltán vezetésével közös erővel ajándékot gyűjt a hátrányosabb helyzetű gyerekek számára.

Kárpát-medence

A Könyvkiadás Kollégiuma pályázatot hirdet a könyvkiadási tevékenység 2019. évi megújítására, fejlesztésére, a magyar könyvkultúra jelentős értékeinek létrehozására az alábbi témakörökben.

Felvidék

2020-ban már 24. alkalommal hirdetjük meg pályázatunkat. Kérjük a Felvidéken, Délvidéken, Erdélyben, Kárpátalján, Őrvidéken, Magyarországon vagyis az egész Kárpát-medencében élő magyar fiataljainkat, hogy dolgozataikkal vegyenek részt a pályázaton, gondolataikkal járuljanak hozzá a trianoni szétszakítottság ellenére is élő nemzeti összetartozás eszméjének megszilárdításához és terjesztéséhez.

Felvidék

Az SZMPSZ meghirdeti a HATÁRTALANUL! program a Kárpát-medence magyarlakta területeinek megismerésére című pályázatát, tanulmányi kirándulást 7-12. évfolyamon tanuló diákok részére.

Felvidék

A pályázati kiírás november 15-én jelent meg a https://baross-palyazatok.eu/ oldalon, ahol további részleteket is megtalál. 

Felvidék

A XXV. Országos Tudományos és Technikai Diákalkotó Kiállítás (OTTDK – 2019/2020) diákversennyel kapcsolatos információk:

Felvidék

Remek lehetőség, értékes nyereményekkel, tanulmányi úttal. A részvétel ingyenes.

Felvidék

A Nemzetpolitikai Államtitkárság Nemzetpolitikai Stratégiai Tervező és Tájékoztatási Főosztályának támogatásával a tavalyi évhez hasonlóan diákjaink ismét részt vehetnek a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (Szakma Sztár) és a Magyar Agrárkamara versenyein.

Felvidék

…ne bánkódjál, én jó vitéz társom, ürülj minden gondoktul…- így vezeti be pályázati meghirdetését európai Balassi-folyamat kiindulópontja, a balassi.eu. A kiírás ebben az évben a Balassi vitéz társai címet viseli. „A sok ezredéves múltban gyökerező magyar közműveltség rajongóinak, az európai életérzés iránt vonzódó fiataloknak élménykínáló alkalma az európai életérzés ünnepe, a Bálint napi Balassi-fesztivál” – olvasható a szövegben. Immár a XV. alkalommal kerül sor az európai életérzés ünnepére, amely többek közt a fals Valentin-ünnep semlegesítését van hivatva szolgálni.

Budapest

Neked van testvéred? címmel hirdet pályázatot az M2 Gyerekcsatorna 7 és 14 év közötti általános iskolás gyerekek számára. Az írásokat év végéig várják, a legjobbakat megfilmesítik - tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtóirodája az MTI-t.

Vajdaság területe

Tudományos kutatási projektek támogatása

Szerbia területe

Szerbiai Oktatási, Tudományos és Technológiai Fejlesztési Minisztérium támogatásai a 2019-es évre

Szerbia területe

Holland Királyság Nagykövetségének pályázatai

Felvidék

Másodszor hirdeti meg a Hagyományok Háza Hencidától Boncidáig címmel a határokon és generációkon átívelő, felnőtteknek szóló élőszavas népmesemondó versenyét. A szervezők a jelentkezéseket december 31-ig várják.

Beregszász

A Kárpátaljai Magyar Görögkatolikus Ifjúsági Szervezet (GISZ) a 2019–2020-as tanévben is meghirdette a Szent Margit-programot.

Budapest

Hencidától Boncidáig – a Hagyományok Háza népmesemondó versenye

Erdély

KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA pályázatot hirdet a vidéki környezetben levő közoktatási egységek infrastruktúrájának fejlesztésére.

Erdély

KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA pályázatot hirdet vidéki kultúrházak helyreállításának és korszerűsítésének vissza nem térítendő támogatására.

Erdély

KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA pályázatot hirdet vidéki orvosi rendelők, illetve a városi kórházak helyreállításának és korszerűsítésének vissza nem térítendő támogatására.

Erdély

KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA pályázatot hirdet Kovászna megye helységeiben épülő játszóterek vissza nem térítendő támogatására.

Erdély

KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA pályázatot hirdet falusi sportlétesítmények helyreállításának és modernizálásának vissza nem térítendő támogatására.

Felvidék

A KUCKÓ polgári társulás a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetséggel közösen fotópályázatot hirdet kilenc kategóriában.

Felvidék

A Család és Társadalom Polgári Társulás a 2019/2020-as tanévben is megrendezi képzőművészeti versenyének következő, A család cigaretta nélkül 8. évfolyamát

Temesvár

A Temesvári Magyar Ifjúsági Szervezet (TEMISZ) természetfotó-pályázatot hirdet Természeti kincseink címmel. A felhívásra nem hivatásos fotósok jelentkezhetnek a Kárpát-medence bármely tájegységéről.

Brüsszel

Deli Andor európai parlamenti képviselő brüsszeli irodájában lehetőséget biztosít egyetemistáknak és frissen diplomázott fiataloknak európai szakmai gyakorlat megszerzésére a 2020. évben.

Kassa

Április 1-jén került meghirdetésre az Interreg V-A Szlovákia Magyarország keretében megvalósuló Kisprojekt Alap 2. pályázati felhívása a keleti programterület számára, amely a következő megyéket foglalja magába: Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Nógrád megye, Heves megye, Kassa megye, Besztercebánya megye.

Felvidék

A Csemadok TV Galánta, a Szlovákiai Magyar Zenebarátok Társasága – CSEMADOK a szlovákiai magyar felnőtt kórusok országos versenyét 2020. május 22-24-én Galántán, a XVIII. Kodály Napok keretében rendezi meg.

Felvidék

A Lakiteleki Népfőiskola – a Magyar Országgyűlés, a Hungarikum Bizottság és a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával – újra meghirdeti vetélkedőjét a hungarikum mozgalom népszerűsítése, valamint nemzeti értékeink megismertetése érdekében. A játékos vetélkedőre most a Kárpát-medencei általános iskolák 7. és 8. osztályában tanuló diákok, valamint a középfokú oktatási intézmények 9. osztályos diákjai és felkészítő tanáraik jelentkezhetnek. Egy csapat 3 diákból és 1 felkészítő tanárból áll. Egy iskolából több csapat jelentkezését is várjuk, de a tanárok és a tanulók csak egy csapatban versenyezhetnek. A 7. és a 8. és 9.osztályos csapatok külön versenyben mérik össze tudásukat.

Komárom

A Selye János Egyetem Gazdaságtudományi Kara és a Selye János Egyetem Gazdaságtudományi Karának Hallgatói Önkormányzata immáron hetedik alkalommal hirdeti meg az ÜZLETI TERV versenyét középiskolások részére. A résztvevők egy előre megadott struktúrában – a CANVAS üzleti modell alkalmazásával – prezentálhatják üzleti elképzeléseiteket.

Felvidék

Az ösztöndíj névadójának szellemiségét követendő, elsősorban a Collegium Hungaricumokban és külföldi magyar intézetekben, valamint egyéb helyszíneken.

A támogatás célja, hogy Balatonfüreden egy Ökoház programjainak színesítése, ami teret ad a társadalmi célú programoknak, a civil szféra képviselőinek, magán kezdeményezéseknek nyílt pályázati eljárás keretében

Felvidék

A Periférián Alapítvány, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár, a MNLSZSZB Megyei Levéltára, a Jósa András Múzeum pályázatot hirdet középiskolai diákoknak és felsőoktatási hallgatóknak Mit jelent nekem Trianon? címmel.

Pályázati felhívás A Periférián Alapítvány, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár, a MNLSZSZB Megyei Levéltára, a Jósa András Múzeum pályázatot hirdet középiskolai diákoknak és felsőoktatási hallgatóknak Mit jelent nekem Trianon? címmel

Szerbia területe

Japán nagykövetség pályázata

Komárom

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége (SZMPSZ), a Szlovák Nemzeti Múzeum a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma és a társszervezők 2019/2020-as tanévben is meghirdetik a szlovákiai magyar iskolák és óvodák XIII. Harmos Károly Országos Képzőművészeti Pályázatát.

Magyarország

Green-Go kisfilmverseny

Erdély

Kovászna Megye Tanácsa tanórák utáni iskola programot támogató megyei programot hirdet. A megyei program célja: Kovászna megye, Kovászna Megye Tanácsán keresztül,  a közigazgatási-területi egységekkel társulva támogatja A tanórák utáni iskola programot, amelyet a Kovászna megyei, vidéki tanügyi intézmények számára hirdet.

Erdély

A 2014-2020-as ROP általános célja a gazdasági versenyképesség növelése és a helyi és regionális közösségek életszínvonalának javítása, az üzleti környezet, az infrastuktúrális feltételek és szolgáltatások fejlesztése által, amely a régiók hosszutávú, fenntartható fejlesztését biztosítja, képes hatékonyan kezelni a forrásokat, értékesíteni az innovációs képességet és képes elsajátítani a tehnológiai fejődést. A program képes kiküszöbölni  a fejlett és kevésbé fejlett  régiók közöti eltéréseket gazdasági és szociális téren egyaránt.

Erdély

A  2014-2020-as támogatási időszakra a PNDR-nek 8 milliárd euró körüli összeget utaltak ki. A 2014-2020-as PNDR stratégiai prioritásai: 1. az élelmiszeripar strukturális megválltoztatása és versenyképessége 2. a természetes erőforrások menedzselése stb.

Erdély

A Versenyképességi Operatív Program 2014-2020 (POC) alapvető célja a kutatásra és innovációra alapuló versenyképesség növelésének fenntartása és a gazdaság fejlesztése, 2 fő elemre épűlő beruházáson keresztűl: 1. A tudományos kutatás, technológiai fejlesztés és innováció megerősítése. 2. Az infokommunikációs technológia használatának, minőségének és hozzáférhetőségének növelése.

Vajdaság területe

Tudományos szakmai tanácskozások támogatása

Kishegyes

A negyedik vajdasági műfordító táborra a kishegyesi Kátai Vendégházban és a Dombos Wine Clubban kerül sor 2019. december 6-án és 7-én.

Primax

Jószolgálat-díj 2019/20

ösztöndíjak: 2019/2020 őszi félév, CEEPUS freemover hallgatói és oktatói

Filamikulás 2019

CEEPUS / Hallgatók mobilitása

Budapest

A Rákóczi Szövetség pályázatot hirdet Kárpát-medencei helyi- és ifjúsági szervezetei számára a Rákóczi-emlékév alkalmából, azzal a céllal, hogy minél több településen, intézményben emlékezzenek meg a Nagyságos Fejedelemről.

Szabadka

Pályázati felhívás a Magyar Nemzeti Tanács 2019–2020. évi harmadik felsőoktatási ösztöndíjpályázatára

„Ég és föld között” kiállítási pályázat

Nyugdíjasok pályázhatnak kedvezményes üdülésre

Komárom

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel közösen pályázatot hirdet Hunyadi János ösztöndíjas teljes szemeszteres részképzésre vagy részképzős tanulmányútra a magyarországi felsőoktatási intézmények nappali munkarendű képzésén a 2019/2020-as tanév tavaszi szemeszterében. Az ösztöndíj havi összege nyolcvanezer forint, melyet a fogadó felsőoktatási intézmény folyósít az ösztöndíjas részére.

Erdély

Megjelent a Hunyadi János, tavaszi részképzésre vonatkozó teljes körű pályázati felhívás.

Budapest

Hunyadi János Ösztöndíj határon túli magyar hallgatók részére

Felvidék

Az Egyházi célú támogatások 2020. évi felhívása és kapcsolódó dokumentum:

Felvidék

A Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet országos bábos képzést rendez a bábcsoportok vezetőinek, a bábozással és színjátszással foglalkozóknak Dunaszerdahelyen, 2019. november 28 – december 1-jén (péntek-vasárnap) a Szabó Gyula utcai Építészeti Szakközépiskola épületében.

Óbecse

Óbecse önkormányzata a 2019/2020-as tanévre felsőfokú tanulmányaikat folytató hatvan egyetemista számára írt ki ösztöndíjpályázatot november 12-én.

29. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató verseny

Újratöltve támogatás 2019-2024

Budiszava-Tiszakálmánfalva

Szeretettel várunk minden résztvevőt és vendéget az elkövetkező XIII. Sulisztár általános iskolások énekes vetélkedőjére, amelyet 2019. november 30-án szervezünk meg Budiszaván-Tiszakálmánfalván.

Richter Anna Díj

Szabadka

Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharcra való emlékezés jegyében, az ’56-os Műhely Civilszervezet szervezi meg történelmi vetélkedőjét középiskolások számára.

Budapest

A Hagyományok Háza Karácsonyi asztal címmel rajzpályázatot hirdet gyermekek számára három korcsoportban.

Gyergyószentmiklós

Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város versenyvizsgát hirdet a Gyerviz Distrib Serv Kft. adminisztrátori állásának betöltésére,

Szabadka

Adni öröm – a Pannon RTV karácsonyi, kreatív pályázata gyerekeknek

Szerbia területe

Pályázat a fogyatékkal élők helyzetének a javítására

Bácsfeketehegy

A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet támogatásával a Bácsfeketehegy Magyar Művelődési és Helytörténeti Egyesület közreműködésével 2019.11.30-12.1-jén megszervezi a XXIII. Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozót.

Budapest

A Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriuma „Polgári Magyarországért" díjat alapított, amely minden évben olyan személynek vagy közösségnek adományozható, aki/akik tudományos, közéleti, művészeti, karitatív tevékenységével maradandó szellemi, emberi értékeket hozott létre, mellyel Magyarországot, a magyarságot, annak valamely adott közösségét gazdagította, megerősödését az európai közösségen belül hitelesen, szakszerűen és hatásosan elősegítette, valamint tevékenysége jól jellemzi a polgári-keresztény-nemzeti értékközösséget. Amennyiben a felterjesztés magánszemélyre vonatkozik, hangsúlyozottnak kell lennie közösségépítő tevékenységének.

"Díjmentes Weboldal Pályázat": webáruházzá is átalakítható professzionális weboldalak díjmentes elkészítése tárhellyel, doménnel, telepítéssel, induló tartalom megszerkesztésével és feltöltésével vállalkozások, induló vállalkozások, alapítványok, önkormányzatok, egyesületek és intézmények számára, rejtett költségek nélkül, rövid határidőre

Rimaszombat

A Pósa Lajos Társaság pályázatot hirdet Az Én Ujságom című gyermeklap megjelenésének 130. évfordulója alkalmából

Felvidék

Pénzügyi vetélkedő kerül megszervezésre középiskolások számára a Romániai Magyar Közgazdász Társaság, Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa és a Magyar Mágnás Egyesület által, valamint a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem partnerségével.

Vajdaság

A de profundis Közhasznú Alapítvány — immár 17. alkalommal — hirdeti meg a délvidéki diákság számára a 15.000 dináros egyszeri támogatást nyújtó pályázatát.

Makkosjánosi

A 4. TALÁLKOZÓ 2019. NOVEMBER 29-ÉN, PÉNTEK DÉLUTÁN 16 ÓRAKOR VESZI KEZDETÉT ÉS 2019. DECEMBER 1-JÉN, VASÁRNAP DÉLBEN ÉR VÉGET.

Munkács

Pályázat gyermek- és ifjúsági néptánccsoportok támogatására

Felvidék

A „Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2020.” című kiírások tekintetében módosított időpontban: 2019. október 1. – 2019. november 15. között lehet pályázatot benyújtani.

Felvidék

A Nemzetpolitikai Államtitkárság és a BGA Zrt. november 21-én, csütörtökön 10.00 órai kezdettel a Vajdahunyad várában rendezi meg a Határtalanul! Több mint turizmus konferenciát. A házigazda Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkár, de előadást tart Erdélyi Rudolf, a BGA vezérigazgatója, Benke István, a Nemzeti Fuvarozók Ipartestületének FB elnöke, a szervezésben érdekelt utazási irodák, iskolák képviselői, külhoni és anyaországi pedagógusok.

Munkács

Pályázat gyermek- és ifjúsági néptánccsoportok támogatására

Wekerle Sándor könyvtári állománygyarapítási pályázat

Nemzeti Agrártehetség Program Kitüntető Pályázat

Videós színházkritikus kerestetik!

Fogyatékossággal élő gyermeket nevelő családok pályázhatnak kedvezményes üdülésre

Sportmarketing Díj

Stratégiai tervezés - Képzés a Közélet Iskolájában

Év Gyára 2019

Szobor pályázat

Co-operation of small music venues / EAC/S17/2019

Barankovics István Alapítvány

Elsőként lakhatás - Hajléktalan emberek társadalmi és munkaerő-piaci integrációját segítő programok támogatása és az utcán élő hajléktalan személyek társadalmi visszailleszkedésének, foglalkoztathatóságának elősegítése, sikeres munkaerő-piaci integrációjának megalapozása / VEKOP-7.1.5-16

Ön választ, mi segítünk

Verselő Antológia 2019 / VAN19

ABB mentorprogram női hallgatóknak

Hajdúszoboszló

A 3. TALÁLKOZÓ 2019. NOVEMBER 22-ÉN, PÉNTEK DÉLUTÁN 16 ÓRAKOR VESZI KEZDETÉT ÉS 2019. NOVEMBER 24-ÉN, VASÁRNAP DÉLBEN ÉR VÉGET.

Beregszász

Felhívás - Diplomahonosítási ösztöndíj 2019

Támogatott OKJ képzésben való részvétel Pályázat / TÁVI-31-2019

Három generációval az egészségért II. / 3GEN-19

Belecsöppentem kedvenc történetembe...

Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2020 (Új nemzedékek jövőjéért kollégium) / NEA-UN-20-O

Marketing Diamond Awards

Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2020 / NEA-UN-20-O

Számítógép: a mindennapi társ 12

Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2020 (Társadalmi felelősségvállalás kollégium) / NEA-TF-20-O

Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2020 (Nemzeti összetartozás kollégium) / NEA-NO-20-O

Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat

Göllesz Viktor Ösztöndíj

Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2020 (Közösségi környezet kollégium) / NEA-KK-20-O

Vajdaság területe

A biotermeléshez szükséges eszközök beszerzésének résztámogatása

Vajdaság területe

Támogatás a sport fejlesztésére

Újvidék

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete olvasási versenyt hirdet az általános iskolák felsős tanulói számára.

Galánta

A Csemadok Galántai Területi Választmánya meghirdeti Kodály Zoltán Nemzetközi Hegedűverseny, melynek időpontja november 14.- 16. A nemzetközi versenyre november 1-ig lehet jelentkezni.

Felvidék

Az alábbiakban tudják letölteni “A szomszédos országokban működő vállalkozások gyermekbarát tevékenységének támogatása” c. pályázati felhívás valamint “A szomszédos országokban működő civil és egyházi szervezetek gyermekbarát tevékenységének támogatása” c. pályázati felhívás eredményeit.

Felvidék

Megjelent a 2019. évi „Határtalanul! program – Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek” című pályázati kiírás többletforrással támogatott pályázatok döntési listája, melyet oldalunkról tudnak letölteni.

Budapest

A hagyományos nagycsaládok felbomlásával, a nukleáris családok (szülőkből és gyermekeikből álló család) létrejöttével a nők kevesebb támaszra számíthatnak a gondozási és a háztartási feladatokban.

Gyergyószentmiklós

Pályázati felhívás fiatalok tevékenységeinek és tehetséges fiatalok támogatására (2019)

Kishegyes

A kishegyesi önkormányzat ösztöndíjra és útiköltség-térítésre írt ki pályázatot, keretösszege 2,5 millió dinár

Jókai-díj 2020

Munkács, Ungvár, Csap, Técső, Nagyszőlős, Beregszász

Színészek, előadóművészek/Kivonat

Munkács, Ungvár, Csap, Técső, Nagyszőlős, Beregszász

Művészeti iskola/Kivonat

Munkács, Ungvár, Csap, Técső, Nagyszőlős, Beregszász

Művelődésszervezők. Könyvtárosok/Kivonat

Munkács, Ungvár, Csap, Técső, Nagyszőlős, Beregszász

Média/Kivonat

Magyarország és a határon túli magyar területek

A Magyar Református Szeretetszolgálat idén is kiírta a Nyilas Misi Ösztöndíj Programját, amelyre magyar vagy határon túli magyar nyelvű oktatásban résztvevő nappali tagozatos, szociálisan hátrányos helyzetű, tehetséges 5-12. osztályos diákok jelentkezhetnek.

Bácskossuthfalva

Ösztöndíjjal támogatja Bácskossuthfalva Helyi Közössége a 2019/2020-as tanévben főiskolára vagy egyetemre első évre jelentkező fiatalokat.

Budapest

A WORTH projekt a mindennapi életben használt tárgyak újragondolásával foglalkozó kreatív szakemberek, és gyártással foglalkozó KKV-k ötleteinek megvalósítását segíti.

Fotográfiai ösztöndíj

Holnap városáért Díj 2019

Meseszép ajándék

Székesfehérvár

A 2. TALÁLKOZÓ 2019. NOVEMBER 8-ÁN, PÉNTEK DÉLUTÁN 16 ÓRAKOR VESZI KEZDETÉT ÉS 2019. NOVEMBER 10-ÉN, VASÁRNAP DÉLBEN ÉR VÉGET.

Együtt könnyebb - segítők és segítettek közös világa

Tündérkezek jótékonysági könyvpályázat

LEGO építőverseny

2020. évi Közösségi Adományozási Program

4 hetes prózaíró kurzus a Holnap Magazinnál

Tudásbarát szervezet 2019

35. Vizuális Művészeti Hónap pályázati felhívása

Filmművészet Kollégiuma pályázata

Újvidék

A Magyar Nemzeti Tanács elnöke meghirdeti a következő pályázati felhívását az Európa Kollégiumban való kollégiumi elhelyezés odaítélésére a 2019–2020. évben (második kör)

Nekem Szól! Egészségértés Díj 2019

Oktatással a jövőért

IV. Sajátosan nagyszerű országos pályázat

Munkács, Beregszász, Csap, Ungvár, Nagyszőlős, Técső

Digitális felzárkóztatás elősegítése

Magyarország 365 fotópályázat

Egymilliót egy ötletért!

Hívás - nemzetközi filmszemle

Állatmenhelyet működtető civil szervezetek számára ebek ivartalanítására

Hívás - nemzetközi fotópályázat

Múzeumok őszi fesztiválja

Ericsson Programozó Bajnokság

K&H diákkupa bankszimulációs verseny

FLEX ösztöndíjprogram FLEX ösztöndíjprogram

Felvidék

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Mentor TT – Felvidéki Tehetségsegítő Tanács a magyarországi NEMZETI TEHETSÉG PROGRAM keretében(NTP-ADY-M-19) Ady Endre-ösztöndíjat hirdet a magyar nyelvű oktatásban résztvevő, kiemelkedően tehetséges és szociálisan hátrányos helyzetű tanulók támogatására.

Kárpát-medence

VI. Szeretett világunk címmel hatodik alkalommal hirdeti meg fotópályázatát MAFOSZ védnökséggel a DaDalia Galeria Fotóköre, a Dr Brusznyai Árpád Művelődési ház és Könyvtár és a Derekegyházért Közhasznú Egyesület. Nevezési határidő október 15-e. 

Csóka

A csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület meghirdeti az V. Cs. Simon István Vers- és Prózamondó Találkozót.

Erdély

A Gondviselés Segélyszervezet Elnöksége pályázatot hirdet a 2019.március9.és december 31. között, egyházi keretek között megvalósuló szeretetszolgálati, segélyezési és szociális jellegű tevékenységek támogatására.

Szerbia területe

Farmok kiépítésének résztámogatása

Erdély

Pályázat unitárius egyházközségek, egyházkörök, egyháztársadalmi szervezeteknek szeretetszolgálati, segélyezési és szociális jellegű tevékenységek támogatására

Erdély

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2019. évi alapjából, a szórványtelepülésekről származó vagy szórvány oktatási intézményben tanulók, illetve szórványban oktató pedagógusok támogatására, amennyiben a magyar tannyelvű oktatás (0-XIII. osztály) résztvevői. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség a pályázatok lebonyolításával a Communitas Alapítványt bízta meg.

Magyarkanizsa

Pályázati felhívás görhesütő versenyre

Komárom

Hagyományt teremtve, immáron a IV.Hol volt, hol nem volt… c. mesefesztivál valósul meg a Komáromi járás magyar tannyelvű óvodáinak, alapiskoláinak és a 8 osztályos gimnáziumainak tanulói részére.

Felvidék

Idén 31. alkalommal kerül átadásra a Gábor Dénes-díj.

Felvidék

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Nemzetpolitikai Kutatóintézete a 2019/2020-as tanév szemeszterében szakmai gyakorlati lehetőséget hirdet egyetemi hallgatók számára.

Budapest

Még szeptember elején elindult a regisztráció az immár hetedik alkalommal megrendezendő PénzSztár versenyre, amelyre legkésőbb október 7-ig jelentkezhetnek 4 fős csapatok hazai és külhoni magyar középiskolákból.

Magyarkanizsa

A XIV. Kukoricafesztivál szervezői képzőművészeti pályázatot, meseillusztrációt hirdetnek, Benedek Elek gyűjteményéből származó meséhez.

Felvidék

Szeptember 22-én  megkezdődött az internetes szavazás az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyi Államtitkársága által meghirdetett pályázatra. Ezúttal két felvidéki jelölt is a második fordulóba került, az egyházgellei dr. Fehér Diana, valamint a királyhelmeci dr. Rajna Katalin.

Zenta

A Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégiumban működő Bolyai Filmműhely hagyományteremtő szándékkal Suliszem elnevezésű diákfilmversenyt hirdet a vajdasági magyar tanítási nyelvű iskolák diákjai számára.

Nagyabony

A Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, Nagyabony község önkormányzata a Csemadok helyi szervezetével és a Nagyabonyi Citerazenekarral karöltve 2019. október 19-én, szombaton Nagyabonyban megrendezik a XXI. Országos Citeratalálkozót.

Kárpát-medence

Az Európai Bizottság pályázati felhívása ifjúsági csereprogramok támogatására az Erasmus+ program keretén belül.

Budapest

Az idei ősszel is utazásra bátorítja a középiskolásokat a Rákóczi Szövetség azzal a céllal, hogy a diákok az október 23-i nemzeti ünnephez kapcsolódva egy másik Kárpát-medencei ország magyar iskolájához látogassanak.

Kárpát-medence

Idén is meghirdeti az október 23-i diákutazási programot a Rákóczi Szövetség. A pályázatra bármely Kárpát-medencei magyar középiskola jelentkezhet.

Kárpát-medence

A Visegrad Fund pályázati felhívása a visegrádi országok területén működő szervezetek együttműködési projektjeinek megvalósítására a Visegrad és a Visegrad+ programok keretein belül.

Dunaszerdahely

A Szlovákiai Magyar Írók Társasága Arany Opus Díj címmel szépirodalmi pályázatot hirdet szlovákiai magyar (állandó szlovákiai lakhellyel rendelkező) szerzők számára.

Párkány

A LIMES-ANAVUM Regionális Honismereti Társulás pályázatot hirdet az egykori párkányi járásban lévő falvak értékeinek felgyűjtésére. Leadási határidő október 1-e.

Kárpát-medence

A pályázat célja: A magyar nyelvű szépirodalom értékeit tudatosító, népszerűsítő rendezvények megvalósítása.

Kárpát-medence

A móri  Wekerle Sándor Alapítvány és a Lamberg-kastély Kulturális Központ novella pályázatot hirdet a 2019. évi Wekerle Napok rendezvényhez kapcsolódóan Wekerle Sándorról, a dualizmus Magyarországának kiemelkedő államférfijéről. 

Vajdaság területe

A Kosztolányi Dezső Diáksegélyező Egyesület - KODDE pályázatot hirdet ösztöndíjak odaítélésére a 2019/2020 tanévre

Szeged

AZ 1. TALÁLKOZÓ 2019. OKTÓBER 11-ÉN, PÉNTEK DÉLUTÁN 16 ÓRAKOR VESZI KEZDETÉT ÉS 2019. OKTÓBER 13-ÁN, VASÁRNAP DÉLBEN ÉR VÉGET.

Szepsi

A Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Kassa-környéke Területi Választmánya társszervezőjével, a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézettel közösen meghirdeti a XXI. Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivált, amely november 07. és 10. között kerül megrendezésre, Szepsiben. Jelentkezni szeptember 30-ig kell a Csemadok Kassa-környéke Területi Választmánya címén.

Uzapanyit

Szavazni a https://www.ekopolis.sk/zivotne-prostredie/strom-roka/finalisti linken, a Krásy Slovenska lapban megtalálható szelvényen vagy sms-ben lehet. A 7773-as telefonszámra a STROM*XX* (az uzapanyiti fa a 10-es sorszámot viseli) formát kell beküldeni.

Felvidék

A Lakitelek Népfőiskola 2019-ben Karikatúra pályázatot hirdet, amelynek célja, hogy új teret és lehetőséget biztosítson a Kárpát-medencében élő 14 és 35 év közötti fiatal művészeknek, rajzolóknak a nagyközönség előtti megjelenésre, szakmai találkozóra, kiállításra.

Lakitelek

A Lakitelek Népfőiskola 2019-ben Karikatúra pályázatot hirdet, amelynek célja, hogy új teret és lehetőséget biztosítson a Kárpát-medencében élő 14 és 35 év közötti fiatal művészeknek, rajzolóknak a nagyközönség előtti megjelenésre, szakmai találkozóra, kiállításra.

Kárpát-medence

Április 1-jén került meghirdetésre az Interreg V-A Szlovákia Magyarország keretében megvalósuló Kisprojekt Alap 2. pályázati felhívása a keleti programterület számára, amely a következő megyéket foglalja magába: Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Nógrád megye, Heves megye, Kassa megye, Besztercebánya megye.

Szerbia területe

A feldolgozóipar fejlesztése

Kassa

A Csemadok Kassai Városi Választmánya domborművel ellátott emléktáblával kíván tisztelegni a szervezet néhai elnöke, Kolár Péter emléke előtt. A bronztábla a kassai Csemadok-székház belső udvarának falát díszíti majd, és a tervek szerint még az idén elkészül.

Magyarország és Szerbia

Az Interreg-IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program Magyarország-Szerbia meghirdette a harmadik pályázati felhívását

Budapest

A trianoni békeszerződés hatásait feldolgozó mű megírására hirdet pályázatot az Operettszínház.

Budapest

A trianoni békeszerződés hatásait feldolgozó mű megírására hirdet pályázatot az Operettszínház.

Szabadka

Önálló kutatások ösztönzése a diákok körében, a tudományterületek közötti összefüggések keresése, a természet- és társadalomtudományi, ill. művészeti ismeretek szintézise, a kreativitás és az előadói képességek fejlesztése.

Beregszász

Pályázati felhívás főiskolai ösztöndíjprogramra

Beregszász, Nagydobrony

Első lépés szociális program – pályázati felhívás

Beregszász

Mesemondó verseny 2019

Beregszász

Mesemondó verseny 2019

Kalocsa

A Keresztény Értelmiségi Kör és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége 2019. október 5-én, szombaton egynapos Kárpát-medencei összmagyar zarándoklatot szervez Kalocsára.

Óbecse

Mesemondó versenyt szervez „Ma én mesélek…” címmel az óbecsei Népkönyvtár és a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör Óbecsén. A megmérettetés három csoportban zajlik és az általános iskolák II-VII osztályos diákjai vehetnek részt.

Bácsfeketehegy

Arcok üveg mögött – VERSfordítások VERSmondó VERSenye, 2019. A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete felhívása

Óbecse

Használd ki a lehetőséget, jelentkezz a három hónapos, ingyenes szerb vagy magyar nyelvtanfolyamra!”- áll az Óbecsei Fiatalok Egyesülete (BUM) közleményében, amelyet a „Tako cool” egyesület nevében tett közzé.

Zenta

Felhívjuk a népi kézművességgel foglalkozók figyelmét, hogy a Hagyományok Háza vajdasági hálózata 2019. október 18–19-én megszervezi a népi iparművészeti alkotások zsűrizését a zentai Városi Múzeum képtárában.

Felvidék

Az NKA pályázatot hirdet a könyvkiadási tevékenység 2019. évi megújítására, fejlesztésére, a magyar könyvkultúra jelentős értékeinek létrehozására az alábbi témakörökben.

A Prosperitati Alapítvány, a közepes- és nagyléptékű fejlesztések támogatására kiírandó pályázatok minél alaposabb előkészítése érdekében felhívja az érdeklődő vállalkozások figyelmét, hogy a következő időszakban várja a potenciális, jövőbeni pályázók projektötleteit.

Budapest

Legyen kárpátaljai „A nemzet háziorvosa”!

Budapest

2019-ben is köszöntjük a legjobb praxisokat határon innen és határon túl. Idén is a nemzethez tartozásra tesszük a hangsúlyt, így a felvidéki, az ukrajnai, az erdélyi, és a vajdasági magyar orvosok is bekerülhetnek a díjazottak közé, hiszen a Kárpát-medencében azonos közegben élünk.

.

A teremtett világ megőrzésében nagy szerepük van a helyi közösségeknek. Kis lépésnek tűnő cselekedeteink is sokat számíthatnak környezetünk védelmében. Az Ökogyülekezeti Mozgalom arra hívja az egyházi közösségeket, hogy a Teremtés Hete alkalmából (2019. szeptember 29. és október 6. között) szervezzenek helyi teremtésvédelmi megmozdulásokat.

Kárpát-medence

Megjelentek a Határtalanul! program 2019. évi nyílt pályázatok eredményei, melyeket az alábbi linkekre kattintva tudnak megtekinteni. 

Felvidék

A Szlovákiai Magyar Fiatal Vállalkozók Szövetsége 2019-ben a megszokottól eltérően, az ősz folyamán rendezi meg a Felvidéki Vállalkozói Expót, melynek helyszíne a dunaszerdahelyi MOL Aréna lesz.

Zenta

Felhívás a Szent Mihály-napi Táncháztalálkozón és Sokadalomban való részvételre

Ungvár

Kárpátaljai Magyar Fiatal Kepző- és Iparművészek Révész Imre Ösztöndíja–2019

Magyarkanizsa

Útiköltség-térítésre pályázhatnak a magyarkanizsai középiskolások. A kérelmeket augusztus 26-ától szeptember 9-éig nyújthatják be a község területén élő diákok.

Szerbia területe

Vidékfejleztési stratégiák kialakítása

Beregszász

Soós Kálmán ösztöndíjprogram a 2019/2020-as tanévre

Topolya

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület negyedik alkalommal szervezi meg a Vajdasági Fiatal Természetkutatók Találkozója elnevezésű, tudományos célú találkozóját középiskolások, egyetemisták és aktív fiatal kutatók számára. A találkozó lehetőséget biztosít a fiatal természetkutatók tudományos munkáinak szakmai körben való bemutatására.

Szerbia területe

Nemzetközi együttműködések támogatása

Szerbia területe

Támogatás az emberkereskedelem megelőzésére és felszámolására

Kárpát-medence

Az Európai Bizottság pályázati felhívása civil társadalmi projektek 2019. évi támogatására, az Európa a polgárokért program keretében.

Kárpát-medence

A Nemzeti Tehetséggondozó Nonprofit Kft. pályázatot hirdet olyan, az újságírás iránt érdeklődő Kárpát-medencei fiatalok számára, akik az írott, elektronikus vagy a vizuális média valamelyik területén képzelik el jövőjüket.

Kárpát-medence

A Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Nagykürtösi Területi Választmánya 2019. október 12-13-án rendezi meg a XX. ŐSZIRÓZSA magyarnóta-énekesek országos versenyét. A versenyzők minősítve lesznek (arany, ezüst, bronz).

Ipolynyék

A Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Nagykürtösi Területi Választmánya 2019. október 12-13-án rendezi meg a XX. ŐSZIRÓZSA magyarnóta-énekesek országos versenyét. A versenyzők minősítve lesznek (arany, ezüst, bronz).

.

Még javában tart a nyári szünidő, amely a legtöbb gyermeknek a felhőtlen pihenés jegyében telik. A Magyar Református Szeretetszolgálat az előgondoskodás jegyében, már most azon munkálkodik, hogy megkönnyítse az iskolakezdést a rászoruló családok számára. A Szeretetszolgálat összefogott az ismert és kedvelt Belmil iskolatáska márkával és közös adománygyűjtést szervezett a nehéz körülmények között élő gyermekek megsegítésére.

Kolozsvár

Pályázati felhívás a Nyilas Misi tehetségtámogató egyesület ösztöndíjára 2019/2020-as támogatási év

Anya és gyermeke

Ötlet Mozaik - építési bajnokság

Szülőföldem, a Galga mente

Röntgenkép a CX-Ray segítségével!

Beregszász

Ösztöndíj felhívás! - Collegium Talentum 2019-2020-as tanévre

Rimaszombat

Az épület kitakarítására, a bútorok helyrerakására és az intézményindítás előkészítésére gyülekezetünk 2019. augusztus 26-tól augusztus 28-ig az óvodában, augusztus 28-tól augusztus 30-ig az alapiskolában szervez önkéntes munkát, melynél várjuk a leendő szülők segítségét is.

Felvidék

Pályázati kiírás külhoni magyar diákok közötti kapcsolatok megteremtésére, erősítésére

Szerbia területe

A civil társadalom támogatása

Felvidék

Csatlakozva az Magyar Református Szeretetszolgálat kezdeményezéséhez, a Felvidéken is gyűjtik a még jó állapotban lévő, de lecserélt iskolatáskákat, hogy eljuthassanak a rászoruló gyermekekhez.

Otthon Melege Program - Földgázüzemű konvektorok cseréjére irányuló alprogram / ZFR-KONVEKTOR/2017

Fenntarthatósági Nap

Magyar kézműves remek

Kárpát-medence

Értesítjük a civil szervezeteket, hogy megjelent a Miniszterelnökség által biztosított forrásból a Nemzeti Együttműködési Alap Tanácsának döntése szerint, a Nemzeti Együttműködési Alap „Adományok után járó normatív kiegészítésen alapuló támogatás civil szervezetek részére 2019.”című, NEA-19-N jelű pályázat kiírása. A pályázat célja a civil szervezetek működésének támogatása.

Esélyt a tanulásra - 2019. Ingyenes (képzési díjmentes) felnőttképzési programban való részvétel pályázat / TÁVI-18-20-19

Bácsgyulafalva, Csonoplya, Nemesmiletics, Őrszállás, Regőce, Bezdán, Doroszló

A belgrádi filmgyártó nagyjátékfilmet forgat Zomborban. A produkcióhoz statisztákat keresnek. Férfiak, nők, gyerekek jelentkezését egyaránt várják, 3-tól 60 év fölötti korhatárral.

Rimaszombat

A tervek szerint a programban a bevezető és köszöntő után lesz kulturális program, majd a tanárok bemutatása és beszámolójuk következik az „Ipariról “. Ezt a meghívott „iparista“ klubok képviselőinek rövid bemutatkozás és beszámolója követi majd és a résztvevők bemutatkozása, ismerkedése. A rendezvény teljes meghívóját alább találják:

Bős

                                                Bős, 2019. szeptember 13-15.

Komárom

A 20. század egyik legismertebb és legsokoldalúbb magyar énekesnőjének állít emléket immár negyedik alkalommal a HÁZY ERZSÉBET Nemzetközi Tehetségkutató Énekverseny, amelyre augusztus 25-ig jelentkezhetnek az énekesek. 

Újvidék

Az újvidéki Apáczai Diákotthon pályázatot hirdet egyetemi hallgató, valamint középiskolás lányok és fiúk felvételére a 2019/2020-as tanévben

Hankook Abroncsadományozás

Gundel Károly - díj

A haza szolgálatában - szabadságunk védelmében

Erdély

Ösztöndíjpályázatot hirdet a Dr. Verestóy Attila Alapítvány

Országos Bibliai Témájú Fotó- és Videókészítő verseny

Határtalanul Magyarországon! / EFOP-3.10.1-17-2017-00003

Topolya

A topolyai önkormányzat és a Juhász Erzsébet Könyvtár 2019-ben is meghirdeti hagyományos Topolya a részletekben lakozik című fotópályázatát.

Kárpát-medence

Egy összefogásra hívja fel a figyelmet Fehér József Magyar Turán Alapítvány munkatársa, s szól a felvidéki Magyar Testvérekhez, azokhoz, akiknek fontos a múltunk tisztelete és szívesen tesznek annak megismeréséért.

Mesevarázs

Ungvár, Munkács, Beregszász, Nagyszőlős, Técső

MEZŐGAZDASÁG – 2019 (KIS ÉRTÉKŰ GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PÁLYÁZAT)

Óvodakerti jó gyakorlatok

Falling Walls Lab Budapest

Erdély

A Székelyföld és Erdély sikeres továbblépése a tudásalapú társadalomban elsőrendű feladat. A kutatómunka megtanulása, kutatási eredmények sikeres alkalmazása és új kutatási eredmények kitermelése mind fontosak. Ezt elősegítve idén is meghirdették a Székely Előfutár Ösztöndíjat és pályázatot.

Kárpát-medence

Az ELTE Kollégiumi Központ elsőéves felvételt hirdet az ELTE Nagytétényi úti Kollégiumába azoknak a külhoni magyar nemzetiségű hallgatóknak, akik külföldi állandó bejelentett lakcímmel rendelkeznek, és budapesti, vagy Pest megyei felsőoktatási intézménnyel hallgatói jogviszonyban állnak.

Pozsony

Augusztus 11-ig lehet jelentkezni a Pozsonyi Magyar Szakkollégiumba, egy online kérdőív kitöltésével. Képzések, belvárosi szállás és magyar közösség várja az egyetemistákat.

Szabadka Város kiírta ösztöndíj-pályázatát azon diákoknak, akik valamilyen hiányszakmát választottak maguknak. Elsősorban műszaki jellegű szakokról van szó. Azok jelentkezhetnek, akik őszre kezdik meg a középiskola első osztályát. Összesen 30 ösztöndíjat osztanak ki. A nyertesek 10 hónapon keresztül havi 3 ezer dinárt kapnak.

Zenta

A Zentai Önkormányzat, a Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ, Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete és a zentai Történelmi Levéltár a 2019 a külhoni magyar gyerekek éve program jegyében pályázatot hirdet.

Kárpát-medence

Új pályázatokat hirdetett meg a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. (KMTG) és az Előretolt Helyőrség Íróakadémia. Jelentkezési határidő augusztus 4-e, vasárnap éjfél. 

Felvidék

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) pályázatot hirdet Márton Áron ösztöndíjra, 10 hónap időtartamra szlovák állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára a KKM magyarországi felsőoktatási előkészítő képzésében történő részvételre a 2019/2020-as tanévben.

26. ORSZÁGOS DIÁKFILMSZEMLE

Effekt 2030 - A közösségi befektetések díja

Balatonszárszó

Összeegyeztethetőek-e a modern világgal a demokratikus és keresztyén értékek? Minden keresztyén érdeklődőt várnak augusztus 22. és 25. között Balatonszárszóra, a Reformátusok Szárszói Konferenciájára. Az idei téma: Keresztyéndemokrácia?!

Kárpát-medence

Tematikus gyermek-színjátszótábor – a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet XI. gyermek-színjátszó tábora (általános iskolásoknak) – Dunaszerdahely, 2019. augusztus 14-18. (szerda-vasárnap)

Kárpát-medence

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel közösen pályázatot hirdet Hunyadi János ösztöndíjas teljes szemeszteres részképzésre vagy részképzős tanulmányútra a magyarországi felsőoktatási intézmények nappali munkarendű képzésén a 2019/2020-as tanév őszi szemeszterében.

Kurátori pályázat

1989 emlékezete és a transzatlanti kapcsolatok erősítése

BCSDH Fenntartható jövőért díj 2019

Kárpátaljai szociális támogatások 2019

Önkormányzatok migrációval és integrációval kapcsolatos kommunikációs kampányainak Európa díja

Komárom

A Dialóg nonprofit szervezet, magyar nyelvű drámapályázatot hirdet fiatal felvidéki magyar szerzők részére. Ezzel szeretnénk elősegíteni a méltánytalanul elhanyagolt szlovákiai magyar dráma megújulását. Beadási határidő: 2019. július 31.

Felvidék

A Dialóg nonprofit szervezet magyar nyelvű drámapályázatot hirdet fiatal felvidéki magyar szerzők részére. Ezzel szeretnénk elősegíteni a méltánytalanul elhanyagolt szlovákiai magyar dráma megújulását.

Felvidék

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ), valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szervezésében idén már 9. alkalommal zajlik ez a jótékonysági kezdeményezés.  A Felvidéken a Szlovákiai Agrárkamara és a Gazda Polgári Társulás a Falugazdász program keretén belül – idén 3. alkalommal karolták fel az idei búzaadományok begyűjtését.

Újbást

Balatoni kirándulás a Medvesalja Ifjúsági Csoport (MICS) szervezésében

dunaszentmiklósi Molnár Porta

Igény szerint napközis vagy ottalvós tábort szervez szervez a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával a Magyar Identitásért Regionális Egyesület 2019. július 29. – augusztus 2. között kis létszámú, családias  légkörben, falusi  környezetben, kicsiknek  akár  kísérővel a dunaszentmiklósi Molnár Portán  (Petőfi Sándor u.6. www. molnárporta.hu).

Bezdán

Kézművesek jelentkezését várják, 2019. július 22-ig az alábbi telefonszámon: 025/810-212 (Bezdán Helyi közösség), vagy a e-mail címen.

Lezárult a Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért Alapítvány fotópályázata. A legsikeresebb pályaművekből hamarosan kiállítás nyílik, melyen láthatjuk külmunkatársunk, Martinek Imre Napszentület a kereszt tövében című alkotását is.

2. Aranypatak vers fesztivál - internetes versvideó pályázat

2. Aranypatak vers fesztivál - vers szövegtárgy pályázat

XV. Göcsej Filmszemle

"Díjmentes Weboldal Pályázat": webáruházzá is átalakítható professzionális weboldalak díjmentes elkészítése tárhellyel, doménnel, telepítéssel, induló tartalom megszerkesztésével és feltöltésével vállalkozások, induló vállalkozások, alapítványok, önkormányzatok, egyesületek és intézmények számára, rejtett költségek nélkül, rövid határidőre

Klímariadó! - 19. ARC közérzeti pályázat

Kárpát-medence

Az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. az EFOP-1.12.1-17-2017-00022 azonosítószámú „Hálózatépítés az élő néphagyományért – közösségfejlesztés és tudásbővítés megvalósítása a civil társadalom bevonásával a határon átnyúló kulturális kapcsolatok erősítésén keresztül” projekt keretében Kultivál 2019 „Érzem – teszem – mutatom” címmel ifjúsági közösségfejlesztő tábort rendez. Időpont: 2019. augusztus 8–11. Helyszín: Lakitelek Népfőiskola. Jelentkezési határidő: 2019. július 15.

Mozgásfejlesztő pedagógus szakmódszertan általános képzési programban való részvétel / TÁVI-15-20-19

Kárpát-medence

A Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért (KÁMME) Alapítvány fotópályázatot hirdet határon túli magyar fotósok számára, két kategóriában.

Deságtelep, Zeteváralja

IV. KÓS KÁROLY SZÜLŐFÖLDKUTATÓ ÉS HONISMERETI TÁBOR felhívás a részvételre

Nemesradnót

A Csemadok Nemesradnóti Alapszervezete a Csemadok megalakulásának 70. évfordulója alkalmából fotókiállítást rendez 2019. július 20-án, a falunapon a Csemadok sátorban. Ehhez képeket gyűjt.

Zenta

A Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége az idei évben is megszervezi Vajdaságban a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program keretében a búza adományok begyűjtését.

ZUGpályázat

Közös EU-s kezdeményezésekbe való bekapcsolódás támogatása

Ezerarcú betegség: van támasz a mindennapokban?

Személygépkocsi beszerzés támogatása kerekesszékkel közlekedő személyek részére

Elemi rehabilitációs szolgáltatás biztosítása látássérült személyek számára / LSER2019

Youth4Regions

EMH Kreatív pályázat 2019

Meghívás a Fesztiválhoz való csatlakozásra

Neszmély

A KÁMME Alapítvány keresztény képzőművészeti alkotótábort szervez határon túli magyar művészek számára, 2019. szeptember 22. és 30. között Neszmélyen.

Balatonfüred

A balatonfüredi prímásverseny felhívása

Ungvár

Pályázat a tudományos utánpótlás támogatására: Collegium Talentum

Kárpát-medence

2019.július 12-ig pályázhatnak egyetemi vagy főiskolai hallgatók a Collegium Talentum program ösztöndíjára. A tehetséggondozó program feladata a külhoni magyar értelmiség-nevelés és utánpótlás támogatása – tájékoztatott Juhász György a Selye János Egyetem rektora, a program ösztöndíjbizottsági tagja.

Zenta

Pályázat az egyesületek éves programjai egy részének a finanszírozására és társfinanszírozására, amelyek a programjaikat és projektumaikat Zenta község közérdekében valósítják meg, a bérleti díj és egyéb állandó költségek lefedésére

Vásáry Tamás Ösztöndíj

Európai Vállalkozásfejlesztési Díj

Civil térkép

Intézményi ellátásról a közösségi alapú szolgáltatásokra való áttérés fejlesztése - intézményi férőhely kiváltás ápolást-gondozást nyújtó, a célcsoportoknak / VEKOP-6.3.2-17

II. Kárpát-medencei Színjátszó, Drámaíró tábor

A hét legveszélyeztetettebb örökség

Újvidék

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezésében idén is sor kerül az Apáczai Nyári Akadémiára (ANyA).

Székelyzsombor

A Mikó András Alapítvány (Brassó, Erdély, RomániaSzerbia) és a Féling Színház (Békéscsaba, Magyarország) a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. és a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával megszervezi a Kárpát-medencei Színjátszó, Drámaíró tábor-t (Székelyzsombor, Erdély, Románia)

Érsekújvár

A Szlovákiai Magyar  Könyvtárosok Egyesülete idén ősszel ünnepli megalakulásának és működésének 20. évfordulóját.  Ez alkalomból szakmai konferenciát szerveznek Érsekújvárott 2019. szeptember 25-27.között. A konferencia a " Tudás tárháza: könyvtár a neved?" címet viseli.

Kárpát-medence

Magyarország Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) és az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) meghirdette a magyarországi felsőoktatási intézmények nappali munkarendű képzésén a 2019/2020-as tanév őszi szemeszterében folytatandó Hunyadi János ösztöndíjas részképzésre a pályázatot.

Szabadka

ÉLMÉNYPROGRAMOK A NÉPKÖRBEN

Pozsony

Június 30-ig lehet jelentkezni a Pozsonyi Magyar Szakkollégiumba, online kérdőív kitöltésével. A diákok képzéseket, magyar közösséget és belvárosi szállást kapnak.

Budapest

Fotópályázati felhívás

Andrássy Fellowship

MANDALÁK színező pályázat felnőtteknek

Színnel-lélekkel kórházfelújítás

Anya és gyermeke

Felhívás a IV. Ars Sacra Filmfesztiválon való részvételre

BEFOGADÓI PÁLYÁZATOK 2018/2019

Kárpát-medence

A Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért (KÁMME) Alapítvány fotópályázatot hirdet határon túli magyar fotósok számára, két kategóriában.

Kárpát-medence

A pályázat keretében 18 személy ösztöndíj támogatására van lehetőség, személyenként 440 000 Ft összegben (220 000 Ft/félév/fő). A támogatás kizárólag az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar Gyógypedagógiai Továbbképző Központ által meghirdetett Logopédiai rehabilitáció elnevezésű két féléves szakirányú továbbképzésen való részvételre fordítható.

Szerbia területe

A Bolgár Köztársaság nagykövetségének pályázata

Társadalmi célú vállalkozások ösztönzése / GINOP-5.1.7.-17

Young Generation Art Fair

KlímaSztár 2019

Dutch Human Rights Fund 2019, Dutch Democracy Fund 2019

Kárpát-medence

Gyermek népzenei és néptánc tehetségkutató verseny

Léva

A Kadosa Pál Zongoraversenyen részt vehet minden zeneiskolát végző/végzett diák vagy egyéb foglalkozású – kivéve konzervatóriumot és zeneművészeti főiskolát végző/végzett hallgató.

Kárpát-medence

A Mária Rádió bekapcsolódik az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület keretében megrendezésre kerülő Világméretű szentségimádásba. Az eseményre Úrnapja szombatján, június 22-én, reggel 7 óra, és este 7 óra között kerül sor a Mária Rádióban.

Gyergyószentmiklós

Egyetemek végzősei, illetve mesteri, doktori képzésben résztvevők számára hirdet kedvező programot Gyergyószentmiklós Önkormányzata. Ösztöndíjat biztosítanának azoknak, akik záróvizsga vagy doktori dolgozatukat a várossal kapcsolatos kutatások alapján készítik el.

A kultúra és az audiovizuális tartalom digitális úton történő áthidalása / EACEA/06/2019

Jövőért Álmodók

Sátoraljaújhely

Kárpát-medencei Pedagógus Tábor

Ungvár, Munkács, Beregszász, Csap, Técső, Nagyszőlős

A „KMKSZ” Jótékonysági Alapítvány a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. (a továbbiakban: Támogató) megbízásából felhívást tesz közzé a Bethlen Gábor Alap 2019. évi „Nemzetpolitikai célú támogatások” előirányzata terhére

Szerbia

A Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület harmadik éve jelenteti meg a kiírását, amire idén június 16-áig lehet jelentkezni.

Sátoraljaújhely

A Rákóczi Szövetség 2019-ben egy időpontban és helyszínen rendezi meg Kárpát-medencei történelem és irodalom szakos tanári táborát, valamint ezzel párhuzamosan lehetőséget teremt a reál szakos tanárok számára is nyári kikapcsolódásra és szakmai továbbképzésre Kárpát-medencei pedagógustábora keretében.

Léva

A Szlovákiai Magyar Mentálhigiénés Közösség Transzgenerációs örökségeink címmel hirdeti meg műhely-konferenciánkat, melyre ezennel sok szeretettel hívják, várják a téma iránt érdeklődőket. Jelentkezési határidő június 15-e.

A legszebb konyhakertek - Magyarország legszebb konyhakertjei

Magyarország legszebb iskolai konyhakertje

Magyarország legszebb óvodai konyhakertje

Tábor önkénteseknek

Topolyai-tó

Örömmel értesítünk arról, hogy egyesületünk idén is megszervezi (immáron 29. alkalommal) a már hagyományos természettudományos ismeretterjesztő, környezet- és természetvédelmi oktatótáborát 2019. július 21-e és 28-a között a Topolyai-tó partján.

Deságtelep, Zeteváralja

IV. Kós Károly Szülőföldkutató és Honismereti Tábort szerveznek 40 fiatal részére. Időpont: 2019. augusztus 31. – szeptember 7. Deságtelep, Zeteváralja (Székelyföld)

Nincs B-Terv

A köznevelés támogató szerepének erősítése / EFOP-4.1.6-16

Yanshan Egyetem két ösztöndíjai

Hungarikumok népszerűsítése - HUNG-2019 pályázat

Szerbia területe

A kulturális sokszinűség támogatása

Topolya

A topolyai Petőfi Sándor Cserkészcsapat tábort hirdet június 17-e és 19-e között a 6 éves korosztálytól az általános iskola negyedikes korosztályával befejezőleg.

Isten a XXI. században

Grassroots and Parent Activism in Education

Esterházy ART AWARD 2019

Duna Művészeti Mestere 2019

Kazinczy Ferenc tanév végi könyvjutalmazási és könyvtárbővítési pályázat

Kárpát-medence

A TINTA Könyvkiadó pályázati felhívása iskolai és közkönyvtárak bővítésére, könyv- és szótárállományuk gyarapítására 50%-os kedvezményes pályázati áron. Határon túli intézmények pályázatait is várják.

A Széchenyi 2020 keretében megjelent „Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése” című (TOP-6.2.1-19 kódszámú) felhívás.

Vonzások és taszítások

4 hetes prózaíró kurzus a Holnap Magazinnál

XXXII. Országos Faragópályázat

Kárpát-medence

A Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeuma a Rákóczi Emlékév Testület fővédnöksége mellett II. Rákóczi Ferenc és a szabadságharc címmel gyermekrajz pályázatot hirdetett.

Sárospatak

„II. Rákóczi Ferenc és a szabadságharc” – gyermekrajzpályázat

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Transznacionális együttműködések” című (EFOP-5.2.2-17 kódszámú) felhívás.

WONY mentoring program

Kiadványpályázat könyvtáraknak

Milyen kérdést intéznék a miniszterekhez, ha képviselő lennék?

Tájak, városok, emberek iskolai olvasmányaim alapján

Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása

Exportképes innovatív termékek fejlesztésének támogatása az innováció vezérelt exportbővítés érdekében / GINOP-2.1.6-16

Martonvásár, Budapest és Székesfehérvár

A Kisebbségi Jogvédő Intézet és a Nemzetpolitikai Kutatóintézet 2019-ban immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a Kisebbségvédelem Európában című nyári egyetemet.

Erdély

A Sapientia EMTE Tehetséggondozási és Tudományos Diákköri Tanácsa pályázatot hirdet a SAPIENTIA MAXIMUS HALLGATÓI DÍJRA, a legkiemelkedőbb hallgatói tudományos munka elismeréseként.

Kárpát-medence

Imádkozz és gyújts gyertyát!

Felvidék

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége az Emberi Erőforrások Minisztériumának kezdeményezésére 2019-ben első ízben ajánlja fel a lehetőséget, hogy iskoláink pályázzanak az emberi erőforrások minisztere által adományozandó köznevelési díjra az oktatási ágazatban.

Kárpát-medence

Az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. helyi értékeket bemutató kisfilmes pályázatot hirdet magyarországi és határon túli alkotói közösségek számára az EFOP-1.12.1-17-2017-00022 azonosítószámú „Hálózatépítés az élő néphagyományért – közösségfejlesztés és tudásbővítés megvalósítása a civil társadalom bevonásával a határon átnyúló kulturális kapcsolatok erősítésén keresztül” projekt keretében.

Vajdaság területe

Pályázat nemzetközi versenyeken való részvétel támogatására

CEWE Photo Award 2019

Novellapályázat 2019

A KÉK-FEHÉR KÖNYVKIADÓ, AZ ORSZÁGOS MÉCS LÁSZLÓ IRODALMI TÁRSASÁG meghirdeti a Szerelem, szeretet c. irodalmi antológiapályázatot.

MAGYAR VAGYOK, MAGYARNAK SZÜLETTEM

Erdély

A Sapientia EMTE Tehetséggondozási és Tudományos Diákköri Tanácsa pályázatot hirdet a SAPIENTIA MAXIMUS HALLGATÓI DÍJRA, a legkiemelkedőbb hallgatói tudományos munka elismeréseként. A díj oklevélből és pénzjutalomból áll, annak átadására a kari évzáró ünnepségek alkalmával kerül sor.

Kárpát-medence

A Kisebbségi Jogvédő Intézet esszépályázatot hirdet külhoni magyar egyetemi hallgatóknak, fiatal jogászoknak és kisebbségvédelemmel foglalkozó pályakezdő külhoni fiataloknak az alábbiak szerint.

NAGY FOCI színező pályázat

Budapest

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A „2019 a külhoni magyar gyerekek éve” program keretében a szomszédos országokban működő civil és egyházi szervezetek gyermekbarát tevékenységének támogatására

Csóka

A budapesti Versünnep Fesztivál szervezői az idén is meghirdették a diákseregszemlét, amelyre az általános iskolák alsós és felsős diákjai, valamint a középiskolások jelentkezhetnek.

X. Nemzetközi alkotótábor

Gömör-Tornai Karszt

Május 27-ig hét kategóriában nevezhetik be az érdeklődők a Karszt Helyi Akciócsoport területén készült legszebb fényképeiket abba a fotóversenybe, amelyből kategóriaként egy – egy fotó jut majd tovább az országos versenyre. Az abszolút győztesről az Agrokomplex 2019 Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon döntenek.

Szabadka

A Durindó és Gyöngyösbokréta Fesztiváltanácsa pályázatot hirdet a 2020-ban sorra kerülő LVII. Gyöngyösbokréta és a XLIV. Durindó Fesztivál megrendezésére.

Felvidék

Jelentkezés módja: Írásban a vagy szóban a Via Nova partnerszervezeteinek vezetőinél. A szóbeli jelentkezést később a nevezési lappal írásban is megerősíteni szükségeltetik.

Horgos

Népművészeti kirakodóvásár az LVI. Gyöngyösbokréta és a XLIII. Durindó jegyében - felhívás

Muzsikál az erdő fotópályázat - 2019

Karc Díj Ifjú Kritikusoknak

Ökoiskola cím és Örökös Ökoiskola cím

A GYERMEKJÓLÉTI ALAPÍTVÁNY, az Országos Mécs László Irodalmi Társaság és a Pálffy Dénes Népfőiskola Társaság meghirdeti a "Himnusz" ILLUSZTRÁCIÓS PÁLYÁZATOT

Alexandre Trauner ART/FILM Fesztivál

Beregszász

„Alkoss kedvedre!” - a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány 2018/2019-es rajzpályázata

BERKI VIOLA ÖSZTÖNDÍJ 2019

Erdély

Turisztikai programok támogatása a 2019-es évben.

Erdély

Önkéntés Tűzoltó Egyesületek támogatási programja a 2019-es évre.

Erdély

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS: népi - és hagyományos viseletek támogatására a 2019-es évre

Erdély

Sporttevékenységeket támogató program a 2019-es évre.

Erdély

Családoknak szóló tevékenységek támogatási programja a 2019-es évben

Erdély

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS az ifjúsági tevékenységeket támogató programkeretén belül a 2019-es évben.

Erdély

Kulturális pályázati kiírás a Hargita megyei kulturális programok, projektek és rendezvények támogatására a 2019-as évben

XXIX. Kisjankó Bori országos hímzőpályázat

DaDalia Galeria negyedik természetfotó pályázata

A települési hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerek fejlesztése / KEHOP-3.1.1

Patas

A KOKA Fashion Design Divattervező Pályázatot hirdet! 

Padé

A padéi Takáts Rafael Magyar Kultúrkör Keszég Károly (1954-1997) újságírónak, a Napló hetilap főszerkesztőjének emlékére huszadik alkalommal hirdeti meg a KÖZEGELLENÁLLÁS című riportpályázatot.

Újvidék

Felhívás a XVII. GENIUS konferencián való részvételre

Pályázatok kreatív diákoknak és felnőtteknek

I. Országos Pet-racing verseny

Oktatási intézményt bemutató videó pályázat

Richter Témapályázat 2019

Ungvár, Munkács, Beregszász, Nagyszőlős, Técső

Vállalkozásfejlesztés - 2019

Ungvár, Munkács, Beregszász, Nagyszőlős, Técső

Turisztika - 2019

Természettudományos élménypedagógiai programkínálat és természettudományos élményközpontok fejlesztése / EFOP-3.3.6-17

Szerbia területe

Az Európai Unió Bizottsága pályázati felhívást jelentetett meg A civil társadalom támogatása elnevezésű program keretein belül.

Országos Városmarketing Díj 2019

Budapest

A Magyar Formatervezési Díj pályázatot, mint a legrangosabb hazai design elismerést, immár 40. alkalommal hirdeti meg a magyar nemzetgazdasági miniszter a Magyar Formatervezési Tanács közreműködésével.

A Ragyogjon Magyarország! Program célja, hogy megtaláljuk és megtisztítsuk azokat a közösségi tereket, amelyek használata kiemelten fontos a helyi közösségek számára.

KÉPZŐMŰVÉSZETI PÁLYÁZATI KIÍRÁS

Muzsikál az erdő

Magyar Formatervezési Díj 2019

Cif Ragyogjon Magyarország!

Ön választ, mi segítünk

Ungvár, Csap, Munkács, Beregszász, Nagyszőlős, Técső

Oktatás-nevelési támogatás

Budapest

Felhívás a „Kisebbségvédelem Európában” nyári egyetemen való részvételre

Az ukijo-e hatás

IV. Nemzeti VERSeny

Budapest

A Kisebbségi Jogvédő Intézet és a Nemzetpolitikai Kutatóintézet 2019-ban immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a Kisebbségvédelem Európában című nyári egyetemet. A jelentkezési határidő május 1.

Budapest

A Honismereti Szövetség és a Magyar Nemzeti Múzeum helytörténeti pályázatot hirdet amatőr kutatók számára, Szent István király kultusza a 20. században témában. A pályázat beküldési határideje: 2019. április 30.

Felvidék

A Szlovák Környezetvédelmi Ügynökség március 11-én ismét útjára indította az Év Faluja versenyt. 2019-ban 10. alkalommal rendezi meg a vetélkedést a környezetvédelmi minisztérium, a Falvak Megújításáért Egyesület, valamint a Szlovákiai Városok és Falvak Társulása társszervezésében.

Schwedenplatz

Az Ausztriai Magyar Szerveztek és Egyesületek Központi Szövetsége irodalmi pályázatot hirdet amatőr íróknak és költőknek.

Budapest

Megjelentek a Határtalanul! program 2019. évi nyílt pályázati kiírásai.

Marosvásárhely

Az Erdélyi Múzeum–Egyesület Orvos- és Gyógyszerésztudományi Szakosztálya (EMEOGySz) pályázatot ír ki a 2018-2019-es tanévre a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem végzős gyógyszerészhallgatói számára.

Csáb

Május 19-ére immár hatodik alkalommal szervezik meg a Nagykürtösi járás magyar ajkú fiataljai részére az Ifjú Tehetségek Fesztiválja (ITEFESZT) elnevezésű tehetségkutató versenyt, aminek ezúttal is Csáb ad otthont.

Krasznahorkaváralja

Múzeumunk a VÚB bank alapítványa által meghirdetett verseny 750 projektje közül bekerült abba a kilencbe, amely április 28-ig sms versenyben vesz részt.

Pozsony

A Csemadok országos irodája magyarországi állami támogatással nekilátott a pozsonyi Jeszenák-sírbolt részleges felújításának. A szükséges dokumentumok, engedélyek beszerzése a támogatás egy jelentős részét felemésztette.

Balassagyarmat

5 kérdésre keresik a választ, amely mindenkit érint.

Komárom

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége értesíti az érintetteket, hogy a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. 2019. március 8-án meghirdette a „Szülőföldön magyarul” című programra vonatkozó felhívását a nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz, illetve hallgatói támogatásra vonatkozó kérelem benyújtására a jelenlegi, aktuális tanévre. A támogatási kérelem utolsó postára adási dátuma: 2019. április 26.

Vajdaság

A Magyar Nemzeti Tanács 2019. évi általános kulturális pályázata

Vajdaság

A Magyar Nemzeti Tanács kiemelt jelentőségű rendezvények megszervezésére vonatkozó 2019. évi kulturális pályázata

Vajdaság

A Magyar Nemzeti Tanács nemzeti önazonosságot őrző, hagyományos rendezvények megszervezésére vonatkozó 2019. évi kulturális pályázata

Vajdaság

A Magyar Nemzeti Tanács nem kulturális tevékenységet folytató civil szervezetekre vonatkozó 2019. évi pályázata

Felvidék

A pályázat célja a Magyarország határain kívül élő magyarság szülőföldjén való boldogulásának, Magyarországgal való sokoldalú kapcsolatai ápolásának és fejlesztésének előmozdítása, magyar nemzeti azonosságtudatának megerősítése az oktatás és a kultúra támogatása által.

Martos

Az Esterházy Akadémia szónokversenyt hirdet a nyilvános beszéd PITCH műfajában egyetemisták, doktoranduszok és 31 évnél fiatalabb felvidékiek számára.

Martos

Az Esterházy Akadémia fogalmazásíró versenyt hirdet a felvidéki magyar gimnáziumok és középiskolák diákjai számára a tollforgatás alábbi műfajaiban: család-és falutörténet, elmélkedés, esszé, helyszíni beszámoló, portré.

Erdély

Szarvasmarha-, juh- és kecsketenyésztői egyesületek második pályázati kiírása.

Debrecen

A Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete idén is kiírja az Életmesék pályázatot. Beküldési határidő árpilis 20-ig.

Dunaszerdahely

A 2019-as évben, a Duna Menti Tavasz szervezőbizottsága Rákóczi emlékek címmel a Duna Menti Tavasz fesztivál idejére gyermek képzőművészeti versenyt hirdet.

Gyergyószentmiklós

Az Arbor Szövetség és a gyergyószentmiklósi Szent István Plébánia prózaíró pályázatot hirdet „Ferenc pápa látogatása Székelyföldön” témában: V.- VIII. osztályos gyerekeknek.

Gyergyószentmiklós

Az Arbor Szövetség és a gyergyószentmiklósi Szent István Plébánia rajzpályázatot hirdet „Ferenc pápa látogatása Székelyföldön” témában: I.- VIII. osztályos gyerekeknek.

Szabadka

Save The Kids – Jótékonysági gyűjtési akció

Topolya

Rajzpályázatot hirdet Topolya község területén május 15-e, a Nemzetközi Klímaváltozás Akciónapja alkalmából a Komgrad Közvállalat a Művelődési Házzal karöltve.

Budapest

A Nemzeti Kulturális Alap Képzőművészet Kollégiumának pályázati felhívása hazai képzőművészek külföldi alkotótelepeken, alkotóműhelyekben és szimpóziumokon való részvételére, valamint külföldi képzőművészek magyar szakmai fórumokon való szereplésére, kurzus vezetésére a képzőművészet területén.

Felsőszeli

A felsőszeli Széchenyi István Alapiskola, az iskola mellett működő Szülői Szövetség, az  SZMPSZ Galánta-Vágsellye Területi Választmánya és a Csemadok Felsőszeli Alapszervezete a magyarul éneklő .tanulóifjúság számára meghirdeti a „Csillagoknak teremtője…” országos népdalverseny XIV. évfolyamát, melyre május 3-án 8.30 órai kezdettel kerül sor az alapiskola épületében. Jelentkezési határidő 2019. április 17.

Sátoraljaújhely

Nagy örömmel tudatjuk, hogy a Rákóczi Szövetség az idei nyáron összesen 3 500 fiatal számára biztosít üdülési lehetőséget Sátoraljaújhelyen. E programsorozat kiemelt része 2 Középiskolás Táborunk, melyekbe 1 000 résztvevőt várunk Kárpát-medence szerte működő középiskolai szervezeteink képviseletében. A rendezvény programja során a fiatalok csapatokba szerveződve közösségi foglalkozásokon, vetélkedőn, kassai kiránduláson, sportprogramokon, táncházban vehetnek részt.

Vajdaság területe

Pályázat konferenciák szervezésére

Vajdaság területe

Pályázat turizmus fejlesztésére szolgáló rendezvények támogatására

Budapest

A pályázat célja: olyan új, minőségi gyerekversek létrejöttének elősegítése, melyek az év jeles napjaihoz köthetők. A pályázat beküldésének határideje: 2019. április 11, éjfél. 

Bácsfeketehegy

A Vajdasági Magyar Drámapedagógiai Társaság a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség szakmai együttműködésével idén is megszervezi a Gyermekszínjátszó Műhelytalálkozót Bácsfeketehegyen.

Budapest

Az Alapítvány a Magyar Nemzeti Közösségek Európai Érdekképviseletéért (HUNINEU) a hagyományoknak megfelelően a 2019. esztendőben is meghirdeti a brüsszeli HUNINEU Iroda gyakornoki programját.

Gyergyószentmiklós

A gyergyószentmiklósi Pro Terra Alapítvány képpoézis pályázatot hirdet a gyergyószéki fiatalok és érdeklődők számára.

Nagymegyer

A Felvidék Arca szépségversenyre a 17-25 év közötti hajadon, felvidéki magyar lányok jelentkezését várják.

Budapest

A Nemzeti Kulturális Alap Szépirodalom Kollégiumának pályázati felhívása nagy hagyománnyal rendelkező, vagy innovatív irodalmi és irodalomértelmező (kritikai vagy irodalomtörténeti) kulturális értékkel bíró országos, vagy fontos regionális szereppel rendelkező magyarországi kiadású és határon túli magyar nyelvű hagyományos (print) szépirodalmi sajtótermékek megjelentetésének támogatására.

Budapest

A program keretében magyarországi és határon túli nyugdíjas egyesületek, klubok, családszervezetek, tantestületek, önkormányzatok és egyházi közösségek csoportjainak kárpátaljai utazásához kíván hozzájárulni.

Pályázati felhívás a 2019. évi Jászsági Civil Vándordíjra

Erdély

Hargita Megye Tanácsa pályázatot hirdet a következő munkakörbe: Adminisztrátor a Honline Media Kft. vezetésére

Budapest

A Design Terminal idén is elindítja az innovatív vállalkozások képzését, üzleti kapcsolataik bővítését, globális piacra lépésüket segítő V4 Startup Force ösztöndíjprogramot a cseh UP21, a lengyel MIT Enterprise Forum CEE és a szlovák CAMPUS partnerekkel a Visegrádi Alap támogatásával. A tájékoztatás szerint a program honlapján 2019. március 31-ig lehet jelentkezni.

Salgótarján

A Lélekpendítők Társasága 2019. április 23-27. között rendezi meg az V. Salgótarjáni Ifjúsági Jazz Táborát. Jelentkezés március 31-ig.

Nagykapos

A Herczegh Károly Alapítvány és a Nagykapos és Vidéke Társulás „A mi büszkeségünk…” címmel történelmi-irodalmi pályázatot hirdet a Kárpát-medencei általános  iskolák tanulói számára.

Beregszász

Üveghegy meseíró pályázat-2019

Rozsnyó

A Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet a magyarság kiemelkedő néprajzkutatójának és folklórgyűjtőjének, Ipolyi Arnoldnak tiszteletére, tizedik alkalommal hirdeti meg fent nevezett versenyét.

rajzpályázat, jó példa mutatása a mindennapokban

fotópályázat, Meríts ihletet a Balatonból!

NAGY MESEHŐS színező pályázat óvodásoknak

díj, Az év nőgyógyásza 2018

Capture fotópályázat

novellaírás, Milyen lesz Európa 2058-ban?

Élmények tábora Tatán" az EFOP-1.2.12-17-2017-00004 projekt keretében. Az Esély Budapest Fővárosi Gyermek és Ifjúsági Alapítvány táborozási pályázatot hirdet 1.-11. évfolyamos tanulók és kísérőik részére.

Beregszász

Kárpátaljai magyar nyelvű közoktatásban, szórványterületeken dolgozó pedagógusok támogatása

Horgos

A hagyományos Ribár Béla Általános Iskolai Fizikaversenyt március 30-án rendezik meg Horgoson a Kárász Karolina Általános Iskolában.

Alistál

A CSEMADOK Dunaszerdahelyi Területi Választmánya, a Csemadok Dunaszerdahelyi TV mellett működő Ifjúsági Tanácsa a CSEMADOK Alistáli Szervezetével közösen megrendezi az Év hangja 2019 táncdalénekes pop-rock dalversenyt. A jelentkezési határidő: 2019. március 30.

Gyergyószentmiklós

Az Een Helpende Hand Alapítvány, a Jan Post Egyesülettel partnerségben pályázatot hirdet Gyergyószentmiklós és környékén szociális, illetve közhasznú tevékenységek támogatására.

Szegregált élethelyzetek felszámolása komplex programokkal (ESZA) / EFOP-1.6.2-16

Kazincbarcika

Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma 2019-ben is megrendezi az Egressy Béni Nemzetközi Szavalóversenyt, amelyre április 13-án, szombaton kerül sor 13.00 órától. A verseny nevezési lapját március 28-ig kell elküldeni az alábbi címre: 

A népmese anyanyelvi kompetenciafejlesztő szerepének erősítése az informális és non-formális tanulásban - A mesei gondolkodás, nevelés tudatosítása és népszerűsítése és a kapcsolódó kompetenciafejlesztés megvalósítására / EFOP-3.3.4-17

Agrárgazdasági képzések és felkészítő tréningek - Az agrárágazat szereplői részére biztosítandó szakmai képzések megvalósítása / VP1-1.1.1-17

Budapest

A Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák VI. Országos Hétvégéjére 2019. április 5-6-7-én kerül sor. A rendezvényhez csatlakozni március 25-ig lehet.

Budapest

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága a 2019/2020-as programévre is meghirdette a diaszpórában élő magyarságot segítő Kőrösi Csoma Sándor Programot és a Kárpát-medencei szórványmagyarság támogatására fókuszáló Petőfi Sándor Programot. 

Felvidék

A Palóc Társaság 2019-ben is meghirdette az Ősi Tudás rovásírás-vetélkedőt és műveltségi találkozót. Jelentkezési határidő 2019. március 25.

Budapest

A Rákóczi Szövetség az emléknap alkalmából minden évben megemlékezést szervez, valamint Kárpát-medencei középiskolások és egyetemisták részére irodalmi- és történelmi pályázatot hirdet.

Helyi és területi hatókörű civil szervezetek egyszerűsített támogatása 2019 / NEA-KK-19-EG, NEA-MA-19-EG, NEA-NO-19-EG, NEA-TF-19-EG, NEA-UN-19-EG

Felhívás képző- és iparművészeti kiállításon való részvételre.

Pozsony

A szlovák kulturális minisztérium legújabb projektje keretén belül 1,5 millió eurót fordít a hagyományos kultúra támogatására. Professzionális és amatőr népi együttesek, valamint egyéni népművészek is pályázhatnak március 23-ig a Művészeti Alapban kiírt felhívásra.

Rajzpályázat és alkotópályázat a fafaragásról

100 éve halt meg Ady Endre - pályázat

Kolozsvár

A Sapientia EMTE, Kolozsvári kar álláshirdetése

A magyar trikolór tizenkét hónapja

A Gyermekjóléti Alapítvány / Országos Mécs László Irodalmi Társaság (Regisztrált Tehetségpont), a Megújuló Oktatásért, Nevelésért Mozgalom hagyományteremtő céllal országos tehetségkereső és tehetséggondozó rajzpályázatot hirdet általános iskolás diákoknak, III. NAGY HISTÓRIÁS RAJZPÁLYÁZAT címmel.

Munkahelyi bölcsődék létrehozásának támogatása / GINOP-5.3.8-17

Irodalmi pályázat - Aposztróf Kiadó Az Aposztróf Kiadó a 90. Ünnepi Könyvhétre (2019. június 13-17.) irodalmi pályázatot hirdet.

Szabadka

A SZEKERES LÁSZLÓ ALAPÍTVÁNY KURATÓRIUMÁNAK NYILVÁNOS FELHÍVÁSA JELÖLTEK ÁLLÍTÁSÁRA A KURATÓRIUM SZAKTESTÜLETEIBE.

Bácsfeketehegy

A bácsfeketehegyi Kozma Lajos Könyvtár és a Feketics Művelődési Egyesület Podolszki József Emlékbizottsága meghirdeti a 22. Podolszki József Publicisztikai Pályázatot.

KAFF 2019

A kormány 4,5 milliárd forinttal támogatja a bölcsődefejlesztéseket

Hatvan

A cseh és szlovák turnust július 18-27. között szervezik meg Hatvanban, melyre március 17-ig lehet jelentkezni az alábbi linken.

Válasz mindenkitől. Címzett: Márai Sándor - Országos irodalmi pályázatot indít a Levéltár A Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára által meghirdetett irodalmi pályázat célja, hogy felhívja a figyelmet a levéltár gyűjteményében található értékes iratanyagra, elmélyítse a Levéltár és a nagyközönség közötti kapcsolatot, valamint tisztelegjen az irodalom egyik kiemelkedő alakja előtt. A választott gépelt levelet, Márai Sándor 1982-ben írta magyar-amerikai barátjához, Sziklay Andor íróhoz. A pályázatra jelentkezők Márai személyes hangvételű levelére írásban válaszolnak. A legjobb válaszleveleket a Levéltár értékes nyereményekkel díjazza.

Budapest

2019. március 16-án a Magyar Zászló és Címer napján az Andrássy úton az arra vállalkozók viszik végig az 1848 méter hosszú zászlót. 

Mosonmagyaróvár

A kilencedik évaddal folytatódik idén az X-Faktor tehetségkutató az RTL Klub képernyőjén.

Topolya

Ebben az évben is közzétette a topolyai Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ a Kazinczy Ferencről elnevezett Szép Magyar Beszéd verseny vajdasági döntőjének felhívását, amelyet március 23-án tartanak Topolyán.

Óbecse

FENNTARTHATÓ ÉLETMÓDOT NÉPSZERŰSÍTŐ ECO SCHOOL HUSRB/1602/32/0213 IPA PÁLYÁZAT KERETÉBEN Ökobecse Polgári Egyesület pályázatot hirdet a következő címmel: Fenntartható változások az otthonodban

Óbecse

FENNTARTHATÓ ÉLETMÓDOT NÉPSZERŰSÍTŐ ECO-SCHOOL HUSRB/1602/32/0213 PÁLYÁZAT KERETÉBEN Ökobecse Polgári Egyesület pályázatot hirdet a következő címmel: Forgass filmet bármivel!

Újvidék

PÁLYÁZAT A VAJDASÁG AUTONÓM TARTOMÁNYI NEMZETI KISEBBSÉGEK – NEMZETI KÖZÖSSÉGEK JOGAINAK ELŐMOZDÍTÁSÁRA VONATKOZÓ PROGRAMOK ÉS PROJEKTEK 2019. ÉVI TÁRSFINANZÍROZÁSÁRA .

Budapest

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány és a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap a múlt évben a Kárpát-medencében lévő magyar középiskolák diákságának a nemzeti és a keresztény értékrend megszólítása érdekében megalapította a Stádium-díjat.

Kőszeg

 Az akadémia – tábor témája: Arcok és harcok – hősök, példaképek, hazafiak.

Szerbia

Nemzetközi alapok által támogatott programok résztámogatása

Szerbia

Pályázat a művészek mobilitásáért

Beregszász

„Szól a Fülemüle!” –V. Kárpátaljai népzenei és néptánc tehetségkutató

A Szombathelyi Médiaközpont 2019-ban is meghirdeti a Savaria Filmszemlét.

Január 27. és március 15. között az M5 kulturális csatorna pályázatot hirdet Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából.

Káplár László Jó Ember Díj - 2019

Visegrádi Alap Ösztöndíj-pályázat

"A Könyvem és Én" - Szelfi pályázat

Netbiztos pályázat

A Farkas András Alapítvány nyílt pályázatot hirdet és közlési lehetőséget biztosít szépprózai alkotások írására az alábbiak szerint

Tehetségkutató Diákmédia Pályázat 2019

Köszeg

Páéyázati felhívás a magyarországi és határon túli diákok történelmi-magyarságismereti tudásának erősítésére.

Kortárs költők versei képkeretben

100 év múlva milyen iskolában fognak tanulni a gyerekek?

Az akvakultúra terén történő innováció ösztönzése / MAHOP-2.1-2016

Az akvakultúrába történő környezetvédelmi célú beruházások / MAHOP-2.4-2016

Országos középiskolai karikatúrapályázat

Beregszász

Kézműves pályázat

Komárom

A versenyre jelentkezési határidő: március 10., motivációs levél leadásával lehet.

Dunaszerdahely

Az amatőr gyermekbábozás és színjátszás a csoportok és egyének (bábszólisták) egész évi alkotó tevékenységének bemutatkozása a bábjátékos, színjátszó és szerkesztett játékok kategóriában.

Dunaszerdahely

A Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet főszervezőként és szakmai rendezőként tizenkettedik alkalommal hirdetik meg az országos népzenei vetélkedő népdalénekesek, népdalkörök, népi hangszerszólisták és népi hangszeres együttesek részére.

Fények vakondja 8

DBU németországi szakmai gyakorlati ösztöndíja

Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása / GINOP-3.2.2-8.2.4-16

Kulturális szolgáltató létesítmény kialakításának városépítészeti és építészeti ötletpályázat

A Miniszterelnökség pályázati felhívása Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjra

A Miniszterelnökség pályázati felhívása Petőfi Sándor Program ösztöndíjra

Rajzpályázat az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójának tiszteletére

Üzenetem az úton lévőknek - mi az, ami nekem segített

A GYERMEKJÓLÉTI ALAPÍTVÁNY és az ORSZÁGOS MÉCS LÁSZLÓ IRODALMI TÁRSASÁG országos tehetségkereső és tehetséggondozó rajzpályázatot hirdet 1.-9.évfolyamos diákoknak, "ÁRPÁD-HÁZI SZENTJEINK" címmel.

Az online Liget folyóirat CSAK AZÉRT IS címmel hirdet alkotói pályázatot.

A Gyermekjóléti Alapítvány / Országos Mécs László Irodalmi Társaság ( Regisztrált Tehetségpont) , a Megújuló Oktatásért, Nevelésért Mozgalom hagyományteremtő céllal országos tehetségkereső és tehetséggondozó rajzpályázatot hirdet diákoknak, A RENESZÁNSZ címmel.

Kinder+SPORT program pályázati kiírása Általános iskolák számára

Temesvár

A temesvári Szórvány Alapítvány családközpontú programjai tovább bővülnek 2019-ben. A programsorozat első lépéseként 12 városi kerékpár kiosztására írunk ki pályázatot.

Nemrég alapítottál új zenekart, vagy épp jubileumi fennállásotokat ünneplitek? Nagyratörő célokat tűztetek ki erre az évre? Esetleg tervbe van egy új lemez is? Mi elérhetővé tesszük számodra mindazokat a feltételeket, tudást és eszköztárat, ami ahhoz kell, hogy olyan halhatatlan dalokat hozhass létre, mint azok a zenekarok, akik a példaképeiddé váltak.

A pályázattípusban elsősorban a nagy, átfogó, európai témájú, több európai partnert összefogó projektek kapnak támogatást.

A hosszú távon, közös témán együtt dolgozó települések és egyesületek projektjeit támogatja a program.

Budapest

Február 28. és március 2. között immáron 10. alkalommal szervezi meg az ELTE és 120 éves sportegyesülete, a BEAC a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját, csatlakozva a Budapest Sportfőváros 2019 programsorozatához.

Irodalmi pályázat Az Apeva 2017 és Apeva 2018 antológiák sikere után a Változó Világ szerkesztősége immár hagyománytisztelően meghirdeti az Apeva 2019 pályázatát. A pályázat célja népszerűsítve az apeva műfajt, és ösztönözve új versek születését, összegyűjteni az év legjobb apeváit a következő, 2019-es antológiában. Ennek megjelenését a megszokott módon az Ünnepi könyvhétre időzítjük.

A Trivium Egyesület Két világ határán címmel fantasy novella- és regénypályázatot hirdet.

Erasmus+ Európai Egyetemek

A Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület idén is meghirdeti a Pulszky Károly-díjat.

Pályázat természet- és környezetvédelemmel kapcsolatos filmek bemutatására

Pályázat újrahasznosítható "hulladék" alapanyagokból készülő kültéri szobrok készítésére

Pályázat a Kárpát-medence természeti és kulturális értékeit bemutató alkotások bemutatására

Az Év Múzeuma 2019

Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében / GINOP-2.1.2-8.1.4-16

A GYERMEKJÓLÉTI ALAPÍTVÁNY emlékezve az 1848-as és az 1956-os forradalomra országos tehetségkereső és tehetséggondozó rajzpályázatot hirdet két kategóriában, az 1.-9.évfolyamos diákoknak, "MAGYAR FORRADALMAK: 1848, 1956" címmel.

Intézményi ellátásról a közösségi alapú szolgáltatásokra való áttérés fejlesztése - intézményi férőhely kiváltás / EFOP-2.2.2-17

A hazai tehetséges, országos versenyeken kimagasló eredményt elért magyar fiatalok nemzetközi tanulmányi és művészeti versenyeken, valamint a Magyarországot képviselő tanuló, vagy a hivatalos magyar csapat nemzetközi tudományos diákolimpiákon, tantárgyi vagy szakmai világversenyeken való részvételének támogatása / NTP-NTMV-18

Nemzet Fiatal Tehetségeinek támogatása / NTP-NFTÖ-18

Francia kormány tanulmányi ösztöndíjai

A MAGYAR KORMÁNY ÁLTAL TÁMOGATOTT, FAO-AM ÖSZTÖNDÍJAS PROGRAM PROGRAMLEÍRÁS ÉS FELVÉTELI ELJÁRÁS 2019/20-as tanév

Pályázat ingyenes tehetséggondozó matematikatábori részvételre rászoruló diákoknak

Három generációval az egészségért program

Szabadka

Rajzpályázatot óvodások és általános iskolások részére.

Szerbia területe

A kutatók posztdoktori ösztöndíja

Történelmi Novellapályázat - Arany Sas Díj 2019!

Vajdaság

A nemzeti kisebbségek kulturális projektjeinek a támogatása Vajdaságban

Vajdaság

A történelmi egyházak és egyházközösségek támogatása Vajdaságban

Családbarát Kórház 2019 és Családbarát Kórházi Osztály 2019

"Az én Pannoniám" (Mészöly Miklós) Középiskolások Kárpát-medencei vers- és prózamondó találkozóját.

Felhívás a szennyvíziszap optimális hasznosítása érdekében szükséges beruházások, fejlesztések megvalósítása, energiahatékonysági elemekkel / KEHOP-2.3.0

Beregszász

Nevelőszülők jelentkezését várja a Sámuel Alapítvány

Felhívás a XVIII. Kovács Sztrikó Zoltán fizika-kémia versenyre.

Kárpát medence

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából idén is utazási lehetőséget hirdet Kárpát-medencei középiskolásoknak a Rákóczi Szövetség.

Kerámia pályázat - A Miskakancsó "újra értelmezése"

Fotópályázat - Megélt hagyományaink

Stockholmi Ifjúsági Víz Díj - magyar részvétel, 2019

Munkács

A „Szent Márton Karitász” Kárpátaljai Megyei Jótékonysági Alapítvány ukrajnai felsőoktatási intézményben tanuló kárpátaljai diákok részére szociális és tanulmányi ösztöndíjpályázatot hirdet a 2018/2019-es tanév II. félévére

Munkács

A „Szent Márton Karitász” Kárpátaljai Megyei Jótékonysági Alapítvány ösztöndíj pályázatai

"AZ ÍGÉRET FÖLDJE" című pályázati felhívása - csoportos felsőoktatási hallgatói tanulmányutak támogatására

"MAZURKA" című pályázati felhívása - lengyel-magyar tudományos folyóirat létrehozására és kiadására

"TENGERSZEM" című pályázati felhívása - könyvkiadások támogatására

"SZÁRNYAS HUSZÁROK" című pályázati felhívása - a "Wacław Felczak Alapítvány fiatal nagyköveteinek" támogatására

Vodafone Digitális Díj

"SZIRÉN" című pályázati felhívása a középiskolai lengyel nyelvoktatás elindításának támogatására

Amerikai pályázat a jövő generációjának

Erdő-környezetvédelmi kifizetések / VP4-15.1.1-17

Gyémántbogár Díj 2019

Kishegyes

Kishegyes újratelepítésének 250. évfordulója alkalmából

Topolya

Bálint-napi irodalmi és képzőművészeti pályázat topolyai diákok számára

Képzési díjmentes távoktatásban megvalósuló, "Beszéd- és kommunikáció fejlesztő szak-óvodapedagógus" pályázat / TÁVI-45-2018

Képzési díjmentes "Cégvezető menedzser", valamint "Vállalati ügyintéző" online, távoktatási programok felnőttek számára / TÁVI-44-2018

Nemzeti Civil Akadémia

Magyar Innovációs nagydíj

Szerbia

A Jelena Šantić Alap kutatja az olyan kezdeményezéseket, amelyek túlhaladják a hagyományos művészeti formákat, amelyek összekötik a kultúrát és a művészetet a közösség fejlesztésének feladataival

Nagyvárad

A Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete, a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely, és a nagyváradi Tanoda Egyesület hadtörténelmi, honvédelmi témájú rajzpályázati felhívása 8-16 éves fiatalok számára.

Az Arte Tenebrarum Könyvkiadó novellapályázatot hirdet horror kategóriában!

Támogatott formában megvalósuló pedagógiai témájú, OKJ képzésben való részvétel

IV. "Nits Márta" Országos Népdaléneklési Verseny

Felhőalapú (IaaS, PaaS, SaaS) vállalati szolgáltatások, IKT megoldások fejlesztésének és piaci bevezetésének támogatása / GINOP-3.2.4- 8.2.4-16

Magyarkanizsa

Útiköltség-támogatásra lehet pályázni magyarkanizsai diákoknak.

Pályázat nagy mennyiségű ingyenes laptopra, táblagépre és nagy mennyiségű weboldal ingyenes elkészítésére 2019

Ifjúsági kisközösségi együttműködések támogatása - A fiatalok helyi társadalomba történő beágyazottságának elősegítése / EFOP-1.3.6-17

Népi Játékok Rendezvényekre

Népi Játékok Fesztiválja Óvodában/Iskolában/Bölcsődében

Üzemeltetési költségcsökkentést eredményező energetikai fejlesztések pénzügyi támogatása / BM/19048 /2018

Az infokommunikációs ágazatban működő mikro-, kis- és középvállalkozások által előállított termékek és szolgáltatások piacosításának, nemzetközi piacokra való belépésének támogatása / GINOP-3.1.2-8.2.4-16

Békéscsaba

A békéscsabai Féling Színház együttműködve a Csabagyöngye Kulturális Központ-tal és a Magyar Szín-Játékos Szövetséggel 2019-ban is megrendezi az IMPRO FESZTIVÁLT.

Ingyenes (képzési díjmentes) képzések felnőttek számára / TÁVI-29-2018

Képzési díjmentes pedagógiai képzések felnőttek számára / TÁVI-53-2018

Önismereti és személyiségfejlesztő Mesterkurzus felnőtt munkavállalók számára (Budapest) pályázat / TÁVI-54-2018

Testvérvárosi találkozók - Európa a polgárokért

Pályázati lehetőség kétoldalú klímavédelmi tevékenységekre vonatkozó vissza nem térítendő támogatásra

Az év honvéd költője, Az év honvéd írója

Az év kiállítása 2019

Az év diák költője - az év diák írója

Nikon nemzetközi fotópályázat

Ez állati jó! Rajzpályázat hazai és határon túli általános iskolásoknak

Családi bölcsődei és munkahelyi bölcsődei férőhelyek kialakításának és fejlesztésének támogatása / CSP-HB-18

dm START! Induljunk együtt!

Történelmi/kalandregény

Tedd jobbá!

Építészeti Örökségvédelmi támogatás 2018

Budapest

Jelen pályázat keretében a Nemzeti Művelődési Intézet együttműködésben a Népművészeti Egyesületek Szövetségével, a Népfőiskola Alapítvánnyal és a Nagycsaládosok Országos Egyesületével Kárpát-medencei alkotói pályázatot hirdet a komatál-komakendő hagyományának újraélesztése, népszerűsítése érdekében.

Pályázat 8. évfolyamos tanulók számára az Arany János Kollégiumi Programban való részvételre

Pályázat a fiatalok mobilizálása, aktiválására.

Az én családom

Lukács Pál Országos Brácsaverseny 2019

Pályaorientáció, valamint a matematikai, természettudományos, informatikai, műszaki szakok népszerűsítése a felsőoktatásban / EFOP- 3.4.4- 16

SozialMarie Díj 2019

Megjelent a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram ( a továbbiakban: MKÖ) 2019. évi pályázat kiírása, amely 2019. március 1. napján indul.

Zenta

A zentai Thurzó Lajos Közművelődési Központ és a Rákóczi Szövetség meghirdette a Nekem is úgy mesélték…című pályázatát.

Vers, novella, kisregény irodalmi antológia

Weiner Leó Országos Kamarazene Verseny 2019

Pályázat fogyatékosoknak ellátást nyújtó szervezeteknek

Bod Péter Országos könyvtárhasználati verseny

Pályázati felhívás a diaszpóra szervezetek részére 2019

Szülőföldi felsőoktatási tanulmányi támogatás célú ösztöndíj 2018/2019.

Légy te is Meseíró! – „Erdei házikó” meseíró pályázat gyerekeknek

XXV. Kárpát-medencei József Attila Mese-, Vers- és Novellaíró Pályázat

CEEPUS hálózati pályázatok felsőoktatási intézmények részére a 2019/2020-as tanévre

Csíkszereda

Csíkszereda Megyei Jogú Város versenyvizsgát hirdet 2019. január 14-én, 10.00 órától

OMME új logójának és szlogenjének megtervezése

Megjelent a határon túli fiatal magyar oktatók számára kiírt ösztöndíjpályázat.

InnoMax Díj

Kemény Bertalan Falufejlesztési díj

Dura László diplomamunka pályázat

Employer Brading Award 2018

Csíkszereda

Csíkszereda Megyei Jogú Város versenyvizsgát hirdet 2019. január 8-án, 10.00 órától, egyes munkaszerződéses állások betöltésére.

Az érdi SZEPES GYULA MŰVELŐDÉSI KÖZPONT irodalmi pályázatot hirdet általános és középiskolás diákok számára a MAGYAR KULTÚRA NAPJA alkalmából.

#Mutimitdolgozol

A thai Felsőoktatási Minisztérium ösztöndíjprogramot hirdet alap-, mester- és doktori képzésre magyar tanulók számára a 2019/2020-as tanévtől.

Miniátort Budára

Erdély

A Computer Generated Solutions KFT ügyfélszolgálati munkatársat keres. 

Sony World Photography Awards 2019 Nemzeti díj

A Karácsonyi Rajzpályázat keretein belül két korcsoportban hirdetünk nyereményjátékot, 3-5 éves, illetve 6-8 éves gyermekek részére, melyet szakértő zsűri elbírálása alapján díjazunk a Díjaknál feltüntetett módon. A rajzpályázat célja és tematikája, hogy a gyermekek megmutassák, mit jelent számukra a Karácsony. A postai úton beküldött művek kiállításra kerülnek eseményközpontunkban, továbbá minden darab közzétételre kerül a pályázatot kiíró Facebook és Instagram oldalán is.

Szabadka

MEGJELENT A VAJDASÁGI SZÉP MAGYAR KÖNYV PÁLYÁZAT.

Erdély

Élelmiszermérnök munkatársat keresünk marosvásárhelyi pékségünkbe.

Beregszász

I. Kárpátaljai Közéleti Akadémia

Erdély

Nemzetközi pályázatot hirdetett a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata 35 év alatti rendezők számára, akik legfeljebb nyolcszereplős előadással pályázhatnak, jutalomként pedig megvalósíthatják elképzelésüket a társulattal.

Erdély

Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2018. évi alapjából, a román-magyar együttélésről szóló drámák megírásának támogatására. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség a pályázatok lebonyolításával a Communitas Alapítványt bízta meg.

Erdély

Hargita Megye Tanácsa meghirdeti a Hargita megyei műemlékvédelmi programját 2018 – ra.

Erdély

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont pályázatot hirdet gyergyószentmiklósi magánszemélyek, csoportok számára.

Erdély

A Székelyföld és Erdély sikeres továbblépése a tudásalapú társadalomban elsőrendű feladat. A kutatómunka megtanulása, kutatási eredmények sikeres alkalmazása és új kutatási eredmények kitermelése mind fontosak. Jobban fizető állások a munkavállalóknak, gyorsan fejlődő adófizető vállalatok a közösségnek és nemzetközi elismertség a történelmi kisebbségnek a Székelyföld és Erdély sokszorosan megérdemelt jövője.

Erdély

Gazdáját keresi 54 finanszírozás 39 ezer euró értékben - írják közleményükben az Urban Start-Up pályázat működtetői. A projekt részeként Fehér, Brassó, Kovászna, Hargita, Maros és Szeben megye legkreatívabb ötletei kaphatnak finanszírozást. Az újonnan alapított vállalkozások bejegyzése jövő évben történne, városi székhellyel. Pályázni a fent emített Erdélyi megyékben lakó vállalkozók tudnak.

Erdély

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2018. évi alapjából egyetemi tanrendben szereplő szakmai gyakorlatok támogatására. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség a pályázatok lebonyolításával a Communitas Alapítványt bízta meg.

Erdély

Az Áldás Népesség Egyesület „A Harmadik királyfi vagy Királylány a Kárpát-medencében” címmel irodalmi vetélkedőt hirdet 5-8. osztályos magyar diákok számára.

Erdély

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. a Bethlen Gábor Alapról szóló 2010. évi CLXXXII. törvény valamint a BGA tv. végrehajtásáról szóló 367/2010. (XII. 30.) Korm. rendelet alapján nyílt pályázatot hirdet a Bethlen Gábor Alap 2018. évi „Nemzetpolitikai célú támogatások” előirányzata terhére.

Erdély és más

A kanadai Rákóczi Alapítvány pályázatot hirdet a 25. Diákok Határok Nélkül - Magyarságismereti Mozgótábor programjain való részvételre 2018-ban!

Erdély

Megjelent a 2018 – a külhoni magyar családok éve első, nyílt pályázati felhívása, az 500 millió forintos keretre április 6-ig lehet jelentkezni. A cél a családbarát vállalkozások támogatása.

Erdély

Szárhegy Önkormányzata pályázatot hirdet 2018 évre, kulturális programok illetve megvalósítások céljából, nonprofit, helyi bejegyzéssel vagy tevékenységi ponttal rendelkező jogi intézmények vagy civil szervezetek részére.

Erdély

Szárhegy Község Önkormányzata a 12/2018- as határozata értelmében pályázatot hirdet sport tevékenységek támogatására, helyi sport bizonyítvánnyal rendelkező civil szervezetek részére.

Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása / GINOP-5.2.7-18

Riportkönyvírási pályázat

designizmus PRO BONO

Egészségügyi Szűrőbusz - közösségi pályázat

Beszélgetések a jövőről

Generali Elsősegély Program - közösségi pályázat

Pályázati felhívás a tehetségkutató programunkban való részvételre

Kortárs magyar irodalom - Verskötet

Kortárs magyar irodalom-verseskötet

Talent Magazin (online) díjtalan éves hozzáférés

Felhívás dokumentáció elkészítésére

Pályázatunk célja: igényes szerelmes, romantikus regény kiadása

Felhívás konkrét peres ügy vitelére

Oktatási Program

Korlátok nélkül!

Mikro-, kis- és középvállalkozások eszközberuházásainak támogatása Pest megye területén / PM_KKVESZKOZ_2017

Mutasd meg a hobbidat!

Nagyvállalati Beruházási Támogatási program

Fogyasztói tudatosságra nevelő Iskola

Játszóházi kalandok óvodásoknak, kisiskolásoknak / TÁVI-06-2018

A pályázat célja: Maximum két éve megnyílt vendéglátóhelyek éttermi szoftverének beszerzése 40%-os kedvezménnyel, ezzel segítve a jelenlegi munkaerőhiány okozta nehézségek és a vállalkozás alapítással kapcsolatos pénzügyi megterhelés leküzdését.

Greenlight pályázati kiírás

Campus Mundi ösztöndíj

Kastély-mesék

Erdély

Hargita Megye Tanácsánál az elmúlt években több, a gyakornoki programban részt vevő hallgató döntött úgy, hogy ott folytatja karrierjét, ezért úgy határoztak, hogy kiterjesztik a gyakornoki programjukat

Erdély

Szeretnénk felhívni a közvélemény figyelmét azokra a tanárokra, nevelőkre, edzőkre, mentorokra, akik tehetséges fiatalokat fedeztek fel, a háttérből segítik tanítványaik első lépéseit, akiknek áldozatvállalása, munkája nagyban hozzájárul egy-egy fiatal képességeinek kibontakozásához.

Kishegyes

Kishegyes község önkormányzata pályázatokat írt ki civil szervezetek, művelődési és sportegyesületek támogatására

Humanitárius tevékenységet folytató egyesületek támogatása.

Versenyképességi és Kiválósági Együttműködések / VEKOP-2.2.1-16

Beregszász

Szent Margit-program – támogatókat keresünk!

Erdély

A MOL Románia és a Közösségért Alapítvány pályázati felhívása erdélyi / romániai tanárok, nevelők, edzők, mentorok elismerésére.

Balassi hódolói

Szabadka, Magyarkanizsa, Muzslya

A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar felhívása a Téli Egyetemre

Színházművészet Kollégium pályázata

V. Nemzetközi Adventi Illusztrációs Pályázat

Beregszász

A Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat rajzpályázata

Ungvár

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. a „KMKSZ” Jótékonysági Alapítvány közreműködésével nyílt pályázatot hirdet az Ukrajnában élő magyar közösség támogatására 

A tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatás / VP3-14.1.1-18

Munkaerőpiaci alkalmazkodóképesség fejlesztését célzó tematikus projektek / GINOP-5.3.5-18

Á la recherche du temps perdu... A XXI. század régészének múltbeli utazása a régészet hajnalának korába. Elmaradt régészeti feldolgozások és publikációk a kezdetektől a XXI. századig

Videopályázat - készítsen könyvismertetőt!

Találkozásunk Bulgáriával 2018

Havi természetfotós pályázat

Erősödő Civil Közösségek 2019

Olyan képeket várunk, amelyek a tükörképek és a tükröződések különböző formáit mutatják be és korábbi Prizma Körös pályázaton még nem szerepeltek.

Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása / VP4-11.1.-11.2.-18

Az Epson elindította a teljes EMEAR-régióra kiterjedő nyereményjátékát egyetemek, főiskolák és kutatóintézetek részére, amelyben akár 3 robotot is lehet nyerni.

MOL MESTER-M Díj

Pályázat az elnyomottak megsegítésére.

Bácskossuthfalva

Az idén kilencen jogosultak a támogatásra.

Forgó Morgó rajzpályázat 2018

Erdély

Ötletpályázatot hirdet Gyergyóremete önkormányzata az épülő termelői piacának működtetési módjára vonatkozóan

Ungvár

Fodó Sándor-ösztöndíj

Társadalmi innovációk - Új módszerek kipróbálása (Pilot) / EFOP-5.2.1-17

KARÁCSONYI IRODALMI VILLÁMPÁLYÁZAT

Pályázat 8. évfolyamos tanulók számára az Arany János Tehetséggondozó Programban történő részvételre

Beregszász

Ünnepélyes ösztöndíjátadás a Rákóczi-főiskolán

Tollforgató történetek

Novella- és prózapályázat

Ada

A Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetsége felhívást tett közzé

Vizuális Művészeti Hónap pályázat

Tóthfalu

A magyarok Honfoglalása témával képzőművészeti pályázatot hirdet a Szabó Dénes Egyesület, és a Rákóczi Szövetség Tóthfalusi Helyi Szervezete. Korosztály: 13-évestől 15-éves korig. (VI – VIII. osztályig)

Zenta

Felkérjük a 2018 december 8-9-i III. Gazdanapok keretében megrendezésre kerülő helyi termék kiállításon és sütemény kiállitáson  való részvételre.

Munkahelyi képzések támogatása nagyvállalatok munkavállalói számára / GINOP-6.1.5-17

Tollforgató Irodalmi Lap

Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára / GINOP-6.1.6-17

Vajdaság

A De profundis Alapítvány immár 16. alkalommal hirdeti meg a délvidéki diákság számára a 15.000 dináros egyszeri támogatást nyújtó pályázatát.

DAAD ösztöndíjak

Ifjúsági pályázat - kollázs készítése

Sepsiszentgyörgy

Sepsiszentgyörgy Municípium Helyi Tanácsa a 2017/340-es számú tanácshatározat értelmében pályázatot hirdet a sportprogramok finanszírozási feltételeire.

Erdély

Kovászna Megye Tanácsa a 2017/165-ös számú tanácshatározat értelmében pályázatot hirdet, a sportprogramok finanszírozási feltételeire

Erdély

A Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetsége fotópályázatot ír ki 14–18 éves fiatalok számára.

Az AgrárUnió növényvédelmi fotópályázata magánszemélyek számára.

Erdély

A Kolozsvári Hallgatói Önkormányzat meghirdette az idei Sapixel Fotóversenyt, amelyre tapasztalattól és képzettségtől függetlenül bárki küldhet pályamunkát a világ bármely pontjáról, valamint kiváló lehetőséget teremt a fotósok számára, hogy bemutassák műveiket, és hozzájáruljanak a fotókultúra gazdagodásához.

Erdély

Hargita Megye Tanácsa meghirdeti a Hargita megyei műemlékvédelmi programot, 2018 – ra. 

Az anyaországok/nyelvnemzetek közreműködésével megvalósuló nemzetiségi pedagógus-továbbképzések 2019. évi költségvetési támogatása / NEMZ-PED-19

A nemzetiségi civil szervezetek 2019. évi költségvetési támogatása / NEMZ-CISZ-19

Nyelvi környezetben megvalósuló nemzetiségi, népismereti, művészeti, hagyományőrző és olvasótáborok megvalósításának 2019. évi költségvetési támogatása / NEMZ-TAB-19

Nemzetiségi kulturális kezdeményezések

Filmművészet Kollégiuma pályázata

Filmművészet Kollégiuma nyílt pályázata

Hajdújárás

Babamászó- és motorverseny Mikulás-várással

Árnyas berek, zengő liget

Munkács

Kárpátalján működő vagy alakuló magyar gyermek- és ifjúsági néptánccsoportok figyelmébe!

Budapest Bank Békéscsabáért Program pályázata

Felelős Társadalomért Program - az egészségért

Fogyatékkal élők körülményeinek javítása.

Fogyatékkal élők helyzetének javítása

Gyergyószentmiklós

Megjelent az Élmény Alap második pályázati kiírása! 😁

Public art művészeti alkotás és/vagy Munkácsy Mihály életét és/vagy munkásságát megidéző szobor-művészeti alkotás elkészítése

Weegee éjszakája

Gyergyószentmiklós

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont az Élmény Alap segítségével pályázatot hirdet gyergyószentmiklósi magánszemélyek, csoportok számára.

Székelyudvarhely

 A SZÉKELYUDVARHELYI POLGÁRMESTERI HIVATAL versenyvizsgát hirdet meghatározatlan idejű munkaszerződéses állás betöltésére

Legyél Te is Főállású Angyal

Erdély

A székelyudvarhelyi Valdent fogtechnikai labor munkatársakat keres!

Székelyudvarhely

Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala december 16–23. között tartja a hagyományos Karácsonyi Vásárt a Márton Áron téren - ezért idén is olyan kézművesek, népművészek, iparművészek, designerek, innovatív kézműves alkotók, valamint kézműves élelmiszert készítők pályázását várjuk, akik termékeikkel ünnepre hangolnák a vásár látogatóit, és megfelelnek a részvételi feltételeknek.

Rőzsehordó nő - Munkácsy műalkotás által inspirált, szobor-művészeti alkotás elkészítése

"Ingyen Weboldal Pályázat": professzionális weboldalak díjmentes elkészítése tárhellyel, doménnel, telepítéssel, induló tartalom megszerkesztésével és feltöltésével vállalkozások, induló vállalkozások, alapítványok, önkormányzatok, egyesületek és intézmények számára, rejtett költségek nélkül, rövid határidőre

Weleda Év Babája Instagram és Facebook játékszabályzat

Keltsd életre a versed!

Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj

Közösségi Díj a Hagyományos Termékekért (KDHT) 2018. évi kiírás

Továbbképzés pedagógusoknak

Otthon Melege Program - Háztartási nagygépek (hűtő vagy fagyasztó készülékek, mosógépek illetve mosó-szárítógépek) energia megtakarítást eredményező cseréje alprogram / HGCS/2017

Hangfoglaló Program Kollégiuma pályázata

kreatív programozóverseny

Rajtad áll a jövőd!

Erdély

A KMDT művészeti pályázatot hirdet "22. SZÁZAD" témában.

Beregszász

Fotópályázat

Go Wild! Stay Cultured

Európai Emberi Jogok Vitafóruma vetélkedő

Kétfilléres-díj 2018

Zebegény

Szépirodalmi pályázat.

XIII. Békéscsabai Digiporáma Fesztivál

Wekerle Sándor könyvtári állománygyarapítási pályázat

Ön választ, mi segítünk

Elsőként lakhatás - Hajléktalan emberek társadalmi és munkaerő-piaci integrációját segítő programok támogatása és az utcán élő hajléktalan személyek társadalmi visszailleszkedésének, foglalkoztathatóságának elősegítése, sikeres munkaerő-piaci integrációjának megalapozása / EFOP-1.1.4-16

Europa Nostra Díj

Mester Videó Pályázat

Rajzpályázat 6-10 éves gyerekeknek

Turisztikai fejlesztési térségek pozicionálása

Magyar Építőművészek Szövetsége; Építészfórum Kiadói Kft.; Summa Artium Kht.

Turisztikailag frekventált térségek integrált termék- és szolgáltatás fejlesztése

Tandem Europe - Social Innovation

Gyermekvédelmi szakellátásban, javítóintézetekben elhelyezettek önálló életkezdési feltételeinek javítása / EFOP-1.2.7-16

Az év középiskolai tanári csapata a digitalizációért

"Ásító inas" - Munkácsy műalkotás által inspirált, bronzból készült szobor-művészeti alkotás elkészítése

Közművelődés Kollégiuma pályázata

Telefonos adománygyűjtés

Kirakatban Budapest

Évvégi könyvpályázat 2018

ABB mentorprogram női műszaki felsőoktatási hallgatóknak

Felhívás Nemzetiségekért Díjra vonatkozó jelölésre

Család, szeretet

Magyar vagyok, magyarnak születtem

Miénk a város

Vajdaság

Vidd haza a cserkészetet a közösségedbe!

Ada

Tervezd meg a könyvtár naptárát! címmel Ada község pályázatot hirdet.

Topolya

A topolyai Családfa elnevezésű civil szervezet képzőművészeti és irodalmi pályázatot hirdet, melynek célja, hogy kiemeljük a nagyszülők fontos szerepét a családban.

Skandinávia

Legyél te is ösztöndíjas diák!

Budapest

A szomszédos országokban működő civil, nonprofit és egyházi szervezetek, továbbá vállalkozások családokat segítő tevékenységének támogatása

Fiatalok és a környezetvédelem - felhívás ifjúsági civil szervezetek támogatására

Székelyudvarhely

SZÉKELYUDVARHELYI KÖZÉPISKOLÁSOK SZÁMÁRA HIRDETETT VETÉLKEDŐT A SZÉKELYUDVARHELYI RMDSZ

Zenta

A zentai Történelmi Levéltár az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark közreműködésével pályázatot hirdet középiskolás diákok részére Elfelejtett múlt - az ipari és mezőgazdasági termelés gyökerei címmel.

Erdély

Az Udvarhelyi Fiatal Fórum és a Peron Music Alapítvány pályázatot hirdet a Erdélyben működő, feltörekvő zenekarok részére, a 7. Székelyföldi Peron Music Tehetségkutató Fesztiválon való részvételre.

Székelyudvarhely

Az Eurocoop Szövetkezeti bank székelyudvarhelyi munkapontja banki pénztárost alkalmaz.

Gyergyószentmiklós

Gyergyószentmiklóson szeptember 26-tól igényeltető a fűtéstámogatás a 2018. november 1. és 2019. március 31. közötti fűtésidényre.

Az NKA pályázata irodalmi rendezvények támogatására

Egészséges ifjúságért – a jövőt most írod

Erdély

Venczel József társadalomkutató születésének évfordulója alkalmából a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának a szervezésében hatodik alkalommal hirdetjük meg a romániai magyar középiskolások számára a Venczel József Társadalomtudományi Vetélkedőt.

Az Új Nemzedék Díj általános célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet arra, léteznek olyan együttműködésen és önkéntes tevékenységeken alapuló innovatív kezdeményezések, amelyek az ifjúsági korosztályt szólítják meg, és a célcsoport bevonásával valósulnak meg.

Kolozsvár

A Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetsége és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem második alkalommal szervezi a Fedezd Fel Kolozsvárt videópályázatot. 

Zenta

A zentai Stevan Sremac Általános Iskola Thurzó Lajos Kihelyezett Tagozata harmadik alkalommal hirdette meg a „Messzeringó gyermekkorom világa…” elnevezésű szavalóversenyt, amelyre az egész Vajdaság területéről várják a verskedvelő gyermekek és felkészítőik jelentkezését.

Döntés született az Emberi Erőforrások Minisztériumának a külhoni magyar kultúra támogatására meghirdetett Irodalmi karaván és Művészeti karaván című, meghívásos pályázatairól.

Erdély

Hargita Megye Tanácsának Vidékfejlesztési Egyesülete vissza nem térítendő támogatást nyújt a megyében hivatalosan bejegyzett mezőgazdasággal, vidékfejlesztéssel foglalkozó szakmai egyesületek, feldolgozói- és értékesítési szövetkezetek részére.

Hargita megye

Hargita Megye Tanácsának Vidékfejlesztési Egyesülete vissza nem térítendő támogatást nyújt a megyében hivatalosan bejegyzett mezőgazdasággal, vidékfejlesztéssel foglalkozó szakmai egyesületek, feldolgozói- és értékesítési szövetkezetek részére.

Délvidék

2018. szeptember 14-én jelent meg a Magyar Tudományos Akadémia honlapján az az ösztöndíjpályázat, melyet a Délvidékért ,,Kiss” Alapítvány – ez alkalommal immáron negyedszer – hirdetett meg délvidéki magyar kutatók számára a 2019-es évre.

Csóka

IV. Cs. Simon István Vers- és Prózamondó Találkozó

Csóka

A csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület meghirdeti a IV.Cs. Simon István Vers- és Prózamondó Találkozót

Gyergyószentmiklós

HELYI KÖZTÁVFŰTÉS GYERGYÓSZENTMIKLÓS: szakképzett / szakképzetlen munkavállalókat keresnek.

Erdély

A Minerva Művelődési Egyesület és az Erdélyi Művészet folyóirat pályázati programjának felhívása

Újvidék

Vállalkozz okosan! elnevezésű diákversenyt hirdet a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete. A megmérettetésre az általános iskolák 5-8. osztályos tanulóinak jelentkezését várják.

Erdély

A MOL Románia és a Közösségért Alapítvány 10. alkalommal hirdeti meg a MOL Gyermekgyógyító Programot. A pályázók olyan civil szervezetek lehetnek, amelyek beteg vagy fogyatékkal élő gyermekek számára tartanak élmény- vagy művészetterápiás foglalkozásokat.

Szabadka

A szabadkai Népszínház Magyar Társulata Drámapályázatot hirdet

Erdély

Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala jogtanácsosi munkakörben állást kínál.

Erdély

A Hagyományok Háza Hencidától Boncidáig címmel meghirdeti első, határokon és felnőtt-generációkon átívelő népmesemondó versenyét.

Népmesemondó versenyre várják a jelentkezéseket .

Szász Pál tanulmányi 12 hónapos ösztöndíjban részesülhet 4 vajdasági jogászhallgató. Az ösztöndíj teljes összege 600.000 Ft.

Kárpát-medence

A „VÖLGY-HÍD” Természetvédelmi Alapítvány pályázatot hirdet minden magyar tannyelvű általános iskola számára. A téma a hazánkban élő fecskefajok külleme, életmódja, védelme.

Ada

Benevezés a beszédversenyre és a játékos nyelvi vetélkedőre

Szabadka

Az Új Kép folyóirat 21. tanulmányi versenye, a Tantárgyháló a jelenségek, események, törvényszerűségek közötti összefüggések felfedezésére és tanulmányozására ösztönzi a pályázókat.

Beregszász

XV. Fiatal Kárpátaljai Magyar Kutatók Konferenciája

Erdély

Cipő kiegészítők, ortopédiai kellékek, gyógypapucsok értékesítésére keresünk kollégát. 

Csíkrákos

Csíkrákosra (Hargita megye) ápolónőket, egészségügyi asszisztenseket keresnek. 

Csíkszereda

Teljes munkaidõvel, meghatározatlan időre PROJEKT MENEDZSERT alkalmaznak a Hilcon-MaxMed-Juventutti cégcsoporthoz. 

Csíkszereda

Csíkszeredai székhelyű több éves múlttal rendelkező édesség és delikátesz termék nagykereskedés keres termékmenedzser kollégát. 

Csíkszereda

Csíkszeredában minőségi ellenőrt keresnek.

Erdély

A kézdivásárhelyi Sarki Könyvelő állásajánlata, könyvelők számára.

Beregszász

Hallgatói ösztöndíjat hirdetett a Pro Agricultura Carpatika

Topolya

A Vajdasági Színházmúzeum, a Tanyaszínház, Topolya Község Múzeuma és a Jó Pajtás közös képzőművészeti pályázata a jeles színtársulat fennállásának 40. évfordulója alkalmából .

Beregszász

Soós Kálmán ösztöndíjprogram 2018/2019

Beregszász

Megtette javaslatát a Kárpátaljai Tehetségsegítő Tanács az Ady Endre-ösztöndíjak odaítéléséről

Zenta

A zentai székhelyű Rozetta Kézműves Társaság fennállásának tízéves évfordulója alkalmából Rozetta, forgó naprózsa címen pályázatot hirdet.

Beregszász

Mesemondó verseny

Munkács

Szent Márton Karitász ösztöndíj

Zenta

Várjuk a népi iparművészek, kézművesek jelentkezését a Szent Mihály-napi Táncháztalálkozóra és Sokadalomra, melyet a zentai Sportcsarnokban, illetve Népkertben szervezünk meg 2018. szeptember 29-én, szombaton.

Szenttamás

Ösztöndíj pályázat 2018/19-es tanévre a szabadkai KODDE-nél.

Szeged

Hetedik alkalommal rendezi meg magyarországi és határon túli középiskolások számára a Szegedi Tudományegyetem a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyt.

Beregszász, Nagydobrony, Verbőc

Első lépés szociális program

Bácsfeketehegy

Arcok üveg mögött – VERSfordítások VERSmondó VERSenye, 2018.

Erdély

Még leadhatók a gyapjúeladási igazolások Erdélyben

Erdély

Egy olyan négynapos rendezvény, amelyet felvidéki, erdélyi és viharsarki fiatalok közösen álmodtak meg 2015-ben annak érdekében, hogy évente egyszer összegyűljenek, és egy-egy, számukra érdekes témát közösen feldolgozzanak. 

Temesvár

Lencsevégre kapott örökség a DKMT Eurorégióban élő amatőr fotósoknak.

Erdély

Milyen pozícióba keresünk?  1 fő Moderátor (csapatvezető)  1 fő moderátor (csapatvezető) asszisztens, részmunkaidős 

Szabadka

Átvették jutalmukat az Itthon vagy! pályázat díjazottjai Szabadkán.

Japán – Matsumae Nemzetközi Alapítvány (MIF) 2019. évi Kutatói Ösztöndíja

Erdély

A Sapientia Hungariae Alapítvány kuratóriuma értesíti az érdeklődőket, hogy az alapítvány 2018. július végéig megjelenteti a honlapján a 2018/2019-es tanévre szóló Collegium Talentum (CT) ösztöndíjprogramját.

Erdély

Idén, vagyis 2018. augusztus 27.- 31. között ( 5 nap) képzőművészeti és kézműves foglalkozásokat tartanak a Grafirka Egyesület szaktanáraival, Gyergyószárhegyen. 

Kolozsvár

A Kolozsvári Polgármesteri Hivatal meghirdette a legújabb pályázati kiírást a következő évre vonatkozó részvételi költségvetésre.

Erdély

Pályázatot hirdetnek miniszteri ösztöndíjas teljes szemeszteres részképzésre, valamint részképzős tanulmányútra a magyarországi felsőoktatási intézmények nappali munkarendű képzésén a 2018/2019-es tanév őszi szemeszterében.

Budapest

Ösztöndíjpályázatok határon túli diákoknak.

Magyarkanizsa

Szent István-nap és Újkenyér-ünnep keretében szervezendő képzőművészeti pályázat.

Beregszász

Ösztöndíj és pályázati lehetőségek a „GENIUS” Jótékonysági Alapítványnál 2018-2019-es tané

Szabadka

A Pannon Rádió pályázatot írt ki Itthon vagy! címmel

A nagyváradi Posticum kulturális központ és vendégház fotópályázatot hirdet.

Az európai zsidó temetők védelme

Esélyt a tanulásra! Díjmentes képzési programok felnőttek számára

Szerbia szociális rendszerének fejlesztésére irányuló projektek.

Kire ütött ez a gyerek?

Rajzpályázat

ösztöndíjjal a dán Vestjyllands Hojskolera

Topolya

A topolyai önkormányzat és a Juhász Erzsébet Könyvtár 2018-ban meghirdeti hagyományos, ezúttal jubiláris 10. Topolya a részletekben lakozik című fotópályázatát.

XVIII. Nemzetközti Magyar Fotószalon

A veszélyeztetett csoportok számára a nyilvánosság tájékoztatására vonatkozó projektek támogatása.

A Tartományi Gazdasági és Turisztikai Titkárság többek között közzé tette idegenforgalmat serkentő pályázata a 2018-as évre.

Zenta

A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet (VMMI) a Kárpát-medencei Közművelődési Kerekasztal tagszervezetei által szervezett Kultiválhoz – Kárpát-medencei Kulturális Ifjúsági Fesztivál – kötődően fotópályázatot hirdet a fotózás szerelmeseinek fesztiválok (#festival) témakörben.

Magyar kézműves remek

Zenta

Pályázat civil szervezetek bérleti és rezsi költségeire.

Erdély

Az ALT Technologies Kft. mérnök munkatársat keres.

Székelyudvarhely

Fiatal, dinamikus recepciós és előkönyvelő munkatársat alkalmaznak. 

Csíkszereda

A WELL ingatlanügynökség jó megjelenésű, jó kommunikációs készséggel rendelkező személyeket keres ingatlan ügynöki munkára, jutalékos rendszerű, kiemelt kereseti lehetőséggel.

Székelyudvarhely

A székelyudvarhelyi OMNIASIG VIG Rt. menedzserasszisztenst alkalmaz. 

Agyagfalva

Megbízható, jó kommunikációs készséggel rendelkező munkatársat keresünk számlázó-előkönyvelői állás betöltésére. 

Székelyudvarhely

Kiváló kommunikációs és tárgyaló készséggel rendelkező ÜGYNÖKÖT keresünk 4 vagy 8 órás munka betöltésére. 

Csíkszereda

Magyar nyelven beszélő ügyfélszolgálati munkatársat keresünk Csíkszeredában.

Erdély

A Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület idén is meghirdeti pályázati felhívását.

Az év orvos költője és Az év orvos írója

Ipartörténeti kutatások - MOL

BCSDH Fenntartható jövőért díj 2018

Megyei identitás erősítése / TOP-5.3.2-17

Virág Benedek-pályázat

Virág Benedek-Pályázat

Brunei Szultanátus felsőoktatási ösztöndíjprogramja

A felnőtt lakosság prevenciós célú egészségfejlesztése a szabadidősport révén - projektek / EFOP-1.8.6-17

Rajzpályázatot hirdet a Qubit: minden, ami UFO!

Alkotói ötletpályázat

Erdély

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem a 2018–2019-es egyetemi tanévre külön tandíjmentes helyet hirdet azon érettségizett diákok számára, akik vidéki középiskolákban folytatták tanulmányaikat. A felvételizők 161 vidékről érkező diákoknak fenntartott államilag támogatott helyre jelentkezhetnek, a BBTE bármely szakirányára, ahol felvételit hirdetnek a soron következő tanévre román, magyar és német tagozaton egyaránt.

A szegregátumokban élők lakhatási körülményeinek javítása / EFOP-2.4.3-18

Munkács

Erasmus+ Ifjúsági csere Magyarországon – pályázati lehetőség

100 Architect of the year 2018

In memoriam Gustav Klimt | Femme fatale

Erdély

Az idén 25 éves Hévíz folyóirat verspályáza­tot hir­det 25 évnél fi­a­ta­labb költők számára. A győztest több for­duló után választják ki, az eredményt a július 20-22-én meg­ren­dezésre kerülő Hévíz 25 Fesz­tiválon hir­de­tik ki.

Zenta

Felhívjuk a népi kézművességgel foglalkozók figyelmét, hogy a Hagyományok Háza Hálózat – Vajdaság 2018 őszén megszervezi a népi iparművészeti alkotások zsűrizését Zentán.

Hankook Abroncsadományozás Programfelhívás

A külhoni magyar kultúra támogatására indít pályázatokat az Emmi

MIX and MOVE! rajz-, fotó és kreatív pályázat

Topolya

Az Arcus Környezetvédő Egyesület idén is megszervezi (immáron 28. alkalommal) a már hagyományos természettudományos ismeretterjesztő, környezet- és természetvédelmi oktatótáborát.

Fotópályázatot hirdet a Féja Géza Közösségi Ház Világ, ahogy én látom címmel.

Pályázati felhívás emlékoszlop tervezésére

Vízvédelmi célú nem termelő beruházások: vízvédelmi és vizes élőhely létrehozása, fejlesztése

Nézz körül! Mit látsz? Leveszed a hamisat? Vágod az illúziót? Kiszúrod a hazugságot? Érdekel az igazság? A valódit szereted, vagy az igazit? A láthatót, vagy az őszintét? A dizájnt, vagy a szívből jövőt? A művit, vagy a zsigerit? Like vagy love?

A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése / VP2-4.1.4-16

Pályázati felhívás kiemelt művészeti célok megvalósításának támogatására professzionális TÁNCMŰVÉSZETI előadó-művészeti szervezetek részére

Pályázati felhívás kiemelt művészeti célok megvalósításának támogatására minősítéssel nem rendelkező zenekarok és énekkarok részére

Pályázati felhívás kiemelt művészeti célok megvalósításának támogatására professzionális SZÍNHÁZI előadó-művészeti szervezetek részére

Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása

Oderlandcamp

A Wemsical Serbia, a francia Co’Anim és a német tjfbg nemzetközi tábort szervez 10-13 éves gyerekek számára, július 26-tól augusztus 3-ig. Ha szeretnél megismerkedni a francia és német nyelvvel és kultúrával, jelentkezz!

Digitális Esély 2018

Pályázati felhívás - Képviseld hazánkat Brüsszelben!

Székelyudvarhely

A székelyudvarhelyi Román Posta munkaerőt alkalmaz kézbesítő munkakörbe. Önéletrajzokat személyesen várják az 1-es Posta székhelyére ( Kossuth Lajos utca 23 szám) munkanapokon 8-15 óráig.

Köztéri képzőművészeti pályázata

Olyan képeket várunk, amelyek korábbi Prizma Körös pályázaton még nem szerepeltek és a kiírásnak megfelelően a nagyon világos és a sötét körvonalak együttállása a cél.

Felvidék

A Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet meghirdeti könnyűzenei tehetségkutatóját, az 5. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemlét, amely a Kárpát-medencei Öröm a Zene tehetséggondozó program felvidéki állomása.

Erdély

A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara és a Kar Hallgatói Önkormányzata idén első alkalommal szervezi meg a Sapientia Nyári Egyetem 2018 elnevezésű rendezvényt 2018. augusztus 7-12. között a Marosvásárhelyi Kar Kampuszán.

Gyergyószentmiklós

Hosszú évek kihagyása után ismét meghirdette a gyergyószentmiklósi önkormányzat a Legyen tiszta és virágos elnevezésű, városszépítő pályázatot, melyet először 2011-ben rendeztek meg.

Göncz Árpád műfordító pályázat

Tervezd meg a Kikötőd! Kikötői tervrajz és látványterv pályázat a könyvtárban Értékes nyeremények!

Pályázati felhívás az Európai Örökség címre történő felterjesztés elnyerésére

"Elmélet a gyakorlatban" Pályázat A teoretika c. műben foglaltak feldolgozására

Margó-díj 2018: keressük a legjobb első prózakötet szerzőjét!

Kedvenc mesehősöm rolleren - Razor rajzpályázat gyerekeknek a Galaxy Játékáruházak támogatásával

Brassaď 2017 sajtófotó pályázat

Forgatókönyvíró pályázat alkotótábori részvételre

Pályázat művészeti egyetemen tanuló hallgatóknak

MOL Gyermekgyógyító Program 2018

rajzok az óvodai mosdó felújításához

Orom

TISZA-MENTI GYERMEKFILHARMÓNIA NYÁRI TÁBOR

Mórahalom

XVII. Kalandok és Álmok Nagytábor határon túli magyar pedagógusoknak. Felhívás a magyarországi továbbképzéseken való részvételre – 2018!

Zenta

Pályázatot hirdettek a Mátyás király-emlékév tiszteletére

Erdély

Az RMDSZ pályáza­tot hir­det a Ki­sebbségi Tanács 2018. évi alapjából, a román-ma­gyar együttélésről szóló drámák megírásának támo­gatására.

Erdély

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2018. évi alapjából, a román-magyar együttélésről szóló drámák megírásának támogatására. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség a pályázatok lebonyolításával a Communitas Alapítványt bízta meg.

Szerbia

Pályázati felhívás olyan kulturális projektek résztámogatására, amelyeket már nemzetközi alapok már támogatnak

Erdély

A Magyar Újságírók Romániai Egyesülete harmadik alkalommal hirdeti meg a Brassai Sajtófotó pályázatot.Romániai magyar és külhoni fotóriporterek, újságírók jelentkezését várják 2017-ben készült alkotásaikkal.

Csíkszereda

A Magyar Cserkészszövetség 2018. június 28-án, a Csíkszeredában tartott Forrásteremtés Szakmai napra  hívja az érintetteket.

Csíkszereda

Csíkszereda Megyei Jogú Város versenyvizsgát hirdet 2018. június 27-én a következő munkaszerződéses  állás betöltésére meghatározatlan időre.

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Védőháló a családokért” című felhívás. Pályázat alapítványok, egyesületek, nonprofit korlátolt felelősségű társaságok és nonprofit részvénytársaságok részére olyan programok megvalósítására, amelyek az általuk elérhető környezetben a családokat és a családok közösségeit erősítik.

Sepsiszentgyörgy

A  Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület Sepsiszentgyörgyön a Szabadság tér 2. szám alatti székhelyén, állást hirdet tehnikai apparátusának szakképzet munkási (karbantartó) állásának betöltésére (COR 721424).

Magyarkanizsa

Esély Nekünk is II. Hátrányos helyzetű gyerekek tábora

Nagydobrony, Karárcsfalva, Beregszász

KMPSZ nyári táborok – felhívás

Zenta

Helytörténeti pályázat középiskolások részére Zentához kötődően.

Óbecse

Esszé- és tanulmányíró pályázatot hirdetett a Magyar Ifjúsági Akció Polgári Egyesület Óbecsén történt 1944-ben és 1945-ben címmel. A korhatár 14-27 év, a beadási határidő június 20.

Zenta

Színjátszást, mozgásművészetet kedvelő, közös alkotásra és kísérletezésre nyitott fiatalokat várunk idén nyáron is Zentára, a Vajdasági Magyar Amatőr és Diákszínjátszók Tizenegyedik Táborába

Kárpát-medence

A NOE pályázatot hirdet „Mindent köszönök! – élettörténetek az örökbefogadásról” címmel.

Erdély

A MOL Románia megemelt támogatási alappal hirdeti meg a fiatal művészeknek és sportolóknak szóló Tehetségtámogató programot!

A szegénység és a társadalmi kirekesztődés elleni küzdelem kiemelt feladata az Európai Uniónak, ezért a 2020-as célkitűzések egyik konkrét vállalása, hogy az unión belül legalább 20 millió fővel csökkenjen a szegénység vagy a társadalmi kirekesztődés kockázatának kitettek száma.

Vajdaság területe

Fenntartható fejlődés támogatása Vajdaságban

Kolozsvár

Ferber Miklós jóvoltából a Sapientia EMTE Kolozsvári Kara idén is ösztöndíjpályázatot hirdet a nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányok szakos hallgatók számára.

Szeged

Vakáció indító élmények a Kolibrivel!

Ada

A Szarvas Gábor Nyelvművelő Egyesület pályázati felhívása

Erdély

A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara és a Kar Hallgatói Önkormányzata idén első alkalommal szervezi meg a Sapientia Nyári Egyetem 2018 elnevezésű rendezvényt 2018. augusztus 7-12. között a Marosvásárhelyi Kar Kampuszán. Egyetemünk hallgatói poszterversenyen is részvételt nyerhetnek. 

Vajdaság

A Magyar Nemzeti Tanács nem kulturális tevékenységet folytató civil szervezetekre vonatkozó 2018. évi pályázata

Beregszász

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete először hirdet apa-lánya programot TAGCSALÁDJAINAK

Ungvár

Kihirdették a mezőgazdasági pályázatok eredményeit

Beregszász

XII. Kárpátaljai Tudományos Diákköri Konferencia - 2018. május 18. Beregszász

Beregszász, Nagydobrony, Verbőc

A Pro Agricultura Carpatika Kárpátaljai Megyei Jótékonysági Alapítvány két vagy több kiskorú gyereket nevelő kárpátaljai magyar gazdák jelentkezését várja az „Első lépés” szociális programban való részvételre.

Ungvár

A kárpátaljai kuratórium meghozta döntését. Egán Ede-pályázat

Szenttamás

Aranycitera - népzenei vetálkedő általános és középsikolások részére.

Kishegyes

A Brunszvik Teréz Magyar Óvodapedagógusok Egyesülete meghirdeti a XXIII. Vajdasági Magyar Óvodás Színjátszó Találkozót. A Találkozóra 2018. május 16-án kerül sor Kishegyesen.

Újvidék

A Svetozar Marković Gimnáziumban (Njegoš utca 22.) május 19-én tizenhatodik alkalommal rendezik meg a tehetséges középiskolás diákok hagyományos, GENIUS konferenciáját és vajdasági szintű versenyét.

On-line és off-line pályázat.

Erdély

A REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI, KÖZIGAZGATÁSI MINISZTÉRIUM ÉS EURÓPAI ALAPOK hatósága 2017. december 20-án két ajánlattételi felhívást indított a Románia-Moldova 2014-2020-as együttes operatív programra.

Szülősegítő szolgáltatások támogatása – pályázat

Erdély

Negyedik alkalommal hirdet nyílt, egyfordulós, jeligés drámapályázatot a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház, illetve a nagyváradi Szigligeti Színház: az előző évek gyakorlatához hasonlóan, a dráMÁzat IV. ismét három kategóriában várja a pályamunkákat.

Erdély

Az Erdélyi Múzeum–Egyesület Orvos- és Gyógyszerésztudományi Szakosztálya (EMEOGySz) pályázatot ír ki a 2017-2018-as tanévre a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem végzős gyógyszerészhallgatói számára. A pályázat a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem Gyógyszerészeti Karán magyarul tanuló, és kiemelkedő eredménnyel rendelkező, végzős hallgatóját kívánja támogatni.

Vajdaság

Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság 2018-as évi pályázatainak eredményei.

Teljes magyar lakta területre kiterjedő fotópályázat felső tagozatosoknak és középiskolásoknak.

Az innovációs ökoszisztéma kialakítására, valamint a gyors növekedési potenciállal rendelkező, innovatív vállalkozások dinamikus fejlődésének és nemzetközi piacra jutásának megvalósítására.

Zenta

A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a zentai Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ Zenta Önkormányzata közreműködésével 2018. május 9-e és 13-a között megrendezi az Énekelt Versek XXIII. Zentai Fesztiválját.

Országos szintű rajz, alkotás, képzőművészeti pályázat 6-18 éveseknek.

22. KŐKETÁNC énekes népi játék- és néptánc vetélkedő.

Szabadka

A Vajdasági Módszertani Központ dalszöveg-fordító versenyt hirdet felső tagozatos általános iskolás tanulók részére.

A széppróza Napja alkalmából vers és novellaíró pályázat.

Leopold Bloom Art Award

A vidéki térségek falvainak megújítása - Egyedi szennyvízkezelés / VP-6-7.2.1.2-16

Erdő - a minket körülölelő természet

Videó-interjúk a 21. század oktatásában

XI. KutDiák Tudományos Poszterverseny

Civil Sziget pályázati felhívás 2018

Pickman Öröksége Pályázat – második forduló

Adj Egy Ötöst!

Beregszász

Te mit teszel a lakóhelyedért? Pályázati felhívás kreatív középiskolai csoportok részére

Kína – Teljes és részképzés mester és doktori szinten a Pekingi Technológiai Intézetben

SLÓKA - versforma-honosítás

Magyarország jó tanulója - jó sportolója

Muzslya, Bácskertes, Temerin, Hajdújárás, Zenta

Felhívás a XXIV. Kálmány Lajos Népmesemondó Versenyen való részvételre

Picivilág Remény Rajzpályázat

Klímatudatos Budapest

Köztünk élnek

Beregszász

Jelentkezz nyári sporttáborba!

Padé

Közegellenállás: Riportpályázat.

Ungvár, Munkács, Beregszász, Nagyszőlős

Megkezdték működésüket a Széchenyi Jótékonysági Alapítvány regionális irodái

Beregszász

25. Diákok Határok Nélkül – Magyarságismereti Mozgótábor

Budapest

Versíró pályázatot hirdetett gyermekeknek a Balassi Intézet

Topolya

Az Arcus Környezetvédő Egyesület több év kihagyás után ismét meghirdeti természetismereti rajz- és irodalmi pályázatát a Föld Napja alkalmából, általános iskolások számára.

Azerbajdzsáni Diplomáciai Akadémia ösztöndíjprogram

Azerbajdzsáni Diplomáciai Akadémia (ADA) ösztöndíjprogramja

Beregszász

Pályázati felhívás – Kárpátaljai Utazási Pályázat nyugdíjas egyesületek, családszervezetek, tantestületek és egyházi közösségek részére

Csallóközcsütörtök

A Csallóközcsütörtöki Játékvár Játszóház Polgári Társulás rajzpályázatot hirdet kicsiknek és nagyoknak.

Újvidék

Az újvidéki Magyar Tanszék a kreatív írás és kritikai gondolkodás fejlesztése érdekében az idén is meghirdeti pályázatát az Újvidéki Egyetem hallgatói, mesterhallgatói és doktoranduszai számára.

Szerbia területe

Támogatás a turizmus fejlesztésére

Mutasd be, mi mindent rejt városod és környéke! Képzeld el, hogy egy vendég család érkezik hozzátok: mi volna, amit megmutatnál nekik? Milyen érdekességeket tudnál mesélni nekik? 1-3 fős középiskolás diák csapatok és vezető tanáraik pályázatait várjuk. A tanév során kétszer, és tanév végén is értékes nyereményekkel jutalmazzuk a legjobb pályamunkák beküldőit.

Erdély

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2018. évi alapjából, jogi bejegyzéssel rendelkező civil szervezetek, intézmények, egyházközségek számára a 2018-as centenáriumi évvel kapcsolatos tevékenységek támogatására. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség a pályázatok lebonyolításával a Communitas Alapítványt bízta meg.

Lett állami ösztöndíj doktori részképzésre

Litván ösztöndíj tanulmányútra

Kína – tanulmányútra szóló államközi ösztöndíj

Horvát állami ösztöndíj hosszú tanulmányútra

Görögországi tanulmányi (kutatói) ösztöndíj

Francia állami ösztöndíj

Észt állami ösztöndíj rövid tanulmányútra

Cseh állami ösztöndíj rövid tanulmányútra

Egyiptom – államközi ösztöndíj tanulmányútra egyiptológus és régész pályázóknak

Cseh állami ösztöndíj hosszú tanulmányútra

Szabadka

Szabadka Város önkormányzata nyilvános pályázatot hirdet a területén működő egyházak és vallási közösségek 2018. évi projektjeinek támogatására.

Erdély

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2018. évi alapjából oktatók, kutatók számára külföldi tudományos tanácskozásokon való részvételre előadói minőségben, művészek fesztiválokra, valamint mesterkurzusokra való kiutazásának résztámogatására (kizárólag személyre szóló meghívó alapján, utazási jegyek, bizonylatok költségének megtérítésére). A Romániai Magyar Demokrata Szövetség a pályázatok lebonyolításával a Communitas Alapítványt bízta meg.

Megjelent a „Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése” című pályázati kiírás

A Felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 3 milliárd Ft.

Erdély

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2018. évi alapjából, már működő magyar sajtótermékek támogatására, amelyek tulajdonosa a pályázati kiírás megjelenésének időpontjában olyan Romániában bejegyzett jogi személy, amelynek tagjai legalább 51%-ban, közvetlen vagy közvetett módon, román állampolgárok. Pályázni kifejezetten a kiadvány előállításának költségeire lehet. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség a pályázatok lebonyolításával a Communitas Alapítványt bízta meg.

Erdély

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2018. évi alapjából, a szórványközösségek érdekében programokat szervező, jogi bejegyzéssel rendelkező intézmények, egyesületek, egyházközségek tevékenységének támogatására. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség a pályázatok lebonyolításával a Communitas Alapítványt bízta meg.

Erdély

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület Orvos- és Gyógyszerésztudományi Szakosztálya (EMEOGYSZ), anonim adományozó megbízásából pályadíjat ír ki gyógyszerészhallgatók, orvostanhallgatók és biológus egyetemi hallgatók, vagy már végzett, a 30. életévét még be nem töltött, gyógynövényekkel foglalkozó fiatal erdélyi szakemberek részére. A pályadíj a fenti egyetemen, társegyetemeken, illetve a gyógynövény szakterületen dolgozó fiatal magyar szakemberek tudományos fejlődését hivatott serkenteni és támogatni.

Topolya

Az Arcus Környezetvédő Egyesület szakemberei jelentős téli madárvédelmi tevékenységként tekintenek a madáretetésre, ezért minden természetbarát számára ajánlják e tevékenység szakszerű folytatását.

Szabadka

Társadalmi jelenségeket, az épített és természetes környezetünkben tapasztalt hiányosságokat, visszásságokat, problémákat bemutatni kívánó fotópályázat.

Székesfehérvár

Határok nélküli meseíró pályázat 8-15 éves gyerekeknek.

Erdély

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2018. évi alapjából, a jogi bejegyzéssel rendelkező civil szervezetek, intézmények, egyházközségek kulturális tevékenységének támogatására. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség a pályázatok lebonyolításával a Communitas Alapítványt bízta meg.

Hajléktalanok ellátásának megszervezése

Vajdaság

Vajdasági magyar nyelvű oktatási intézménybe járó gyerekek, diákok támogatása.

Ungvár

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. meghirdeti a „Szülőföldön magyarul” című program felhívását a nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz támogatás, illetve hallgatói támogatás igénylésére a 2017/2018-as tanévre.

Erdély

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2018. évi alapjából, az ifjúság közéleti tevékenységének támogatására. A támogatásra jogi személyiséggel rendelkező civil szervezetek és diákszervezetek, valamint azok tagszervezetei (ebben az esetben a pályázatot/nyilatkozatot a jogilag bejegyzett szervezet pecsétjével kell hitelesíteni), és diáktanácsok pályázhatnak. Csak 2018. február – december időszakban sorra kerülő programok megvalósítására lehet pályázni. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség a pályázatok lebonyolításával a Communitas Alapítványt bízta meg.

A Miniszterelnökség pályázati felhívása Petőfi Sándor Program ösztöndíjra

Erdély

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala pályázatot hirdet az idős személyekkel foglalkozó szervezetek, alapítványok tevékenységeinek 2018-ra tervezett programjainak finanszírozására.

Erdély

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala pályázatot hirdet a fogyatékkal élő személyekkel foglalkozó szervezetek, alapítványok tevékenységeinek 2018-ra tervezett programjainak finanszírozására.

Beregszász

Az Év Családorvosa a Kárpát-medencében díj. Jelölj Te is egy kárpátaljai családorvost!

Zenta

Zenta község pályázatai több altémában.

Megjelent az Ifjúsági programokat támogató című pályázat. A pályázat célja a kevésbé fejlett régiókban élő fiatalok sikeres társadalmi integrációjának elősegítése képességeik kibontakoztatásával és közösségi aktivitásuk erősítésével, bevonva őket az aktív közreműködésüket igénylő közösségi programokba, önkéntes tevékenységekbe.

Erdély

Hargita Megye Tanácsának pályázati felhívása turisztikai programok támogatására, a 2018-as évben.

Erdély

Hargita Megye Tanácsának pályázati felhívása a  népi - és hagyományos viseletek támogatására, a 2018-as évre.

Erdély

Hargita Megye Tanácsának pályázati felhívása az Önkéntes Tűzoltó Egyesületek támogatási programjára, a 2018-as évre.

Erdély

Hargita Megye Tanácsának pályázati felhívása a 2018-as évi sporttevékenységeket támogató programon belül.

Erdély

Hargita Megye Tanácsa pályázati felhívása a családoknak szóló tevékenységek támogatási programjára, a 2018-as évben.

Erdély

Hargita Megye Tanácsa pályázatot hirdet az ifjúsági tevékenységeket támogató program keretén belül a 2018-es évben.

Erdély

A Hargita Megyei Tanács pályázati felhívása a Hargita megyei román közösségek kulturális programjainak, projektjeinek és rendezvényeinek támogatására a 2018-as évben.

Erdély

Hargita Megye Tanácsa nem térítendő támogatást nyújt a Hargita megyei kulturális programok, projektek és rendezvények támogatására a 2018-as évben .

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Kertészet korszerűsítése- üveg- és fóliaházak létesítése, energiahatékonyságának növelése geotermikus energia felhasználásának lehetőségével” című felhívás.

Erdély

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala pályázatot hirdet 2018-ban megrendezésre kerülő sporttevékenységek és programok támogatására. 

Erdély

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala pályázatot hirdet a Csíkszereda területén működő, törvény által elismert egyházak támogatására a 2018-as évben.

Erdély

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala pályázatot hirdet 2018-ban megrendezésre kerülő kulturális  programok támogatására.

Kertészet korszerűsítése - gombaházak - hűtőházak létrehozására, meglévő gombaházak - hűtőházak korszerűsítése / VP2-4.1.3.4-16

Kertészet korszerűsítése - gyógy- és fűszernövény termesztés fejlesztése A mezőgazdasági üzemek összteljesítményének és fenntarthatóságának javítására - / VP2-4.1.3.3-16

GyémántBogár Díj 2018

Nagycsaládos pályázók számára 2018. évben felhasználható üdülés

AranyCORE - zenebajnokság Arany János versei nyomán

A SZITAKÖTŐ gyerekfolyóirat alkotói pályázatot hirdet KÉPZELT LÉNYEK címmel.

Szerelem antológia

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Kertészet korszerűsítése – gyógy- és fűszernövény termesztés fejlesztése” című pályázat.

Épített környezetünk

Nyílt pályázat színházi látványtervezők részére a 2019-es Prágai Quadriennálé (PQ) Országok és régiók nemzetközi kiállítás magyar részvételének megvalósítására

A pályázattípus célja, hogy hozzájáruljon az Európai Unió történelmének és sokszínűségének jobb megértéséhez.

Rajzpályázat az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójának tiszteletére

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatási Hivatal filmpályázatot hirdet 14-18 éves középiskolásoknak. A versenyre 2-3 fős csapatok nevezhetnek a visegrádi országokhoz kapcsolódó 2-5 perces alkotásokkal 2018. március 1-ig.

A Kanadai Magyarok Fóruma, a http://www.canadahun.com ismét pályázatot hirdet olvasóinak. Az új pályázat a találkozásokra irányítja a reflektorfényt.

Fotóművészet Kollégiuma pályázata

A pályázata célja: olyan tudományos projekt megvalósításának támogatása, amely a természet számára innovatív módon és áttörően hasznos.

Szerbia

Európa a polgárokért pályázati felhívás

Irodalmi pályázat, mely a találkozásokra irányítja a reflektorfényt.

Szabadka

Rajzpályázat óvodások és általános iskolások részére.

A Zöld Akció Egyesület a legjobb ötleteket keresi a háztartásban és a munkahelyen keletkező hulladékmennyiség csökkentésére, illetve a kreatív újrahasznosítás és újrahasználat megoldásaira. Pályázati felhívás családok és intézmények részére.

Szabadka

A Vajdasági Folklórközpont 140 órás alapszintű népviselet-ismereti tanfolyamot szervez Szabadkán.

Nagymegyer

Történelmi vetélkedő a Mátyás király-emlékév alkalmából, Főszervező: Csemadok Országos Tanácsa

Szerbia

Pályázat a klímaváltozás kihívásainak megoldására

Vescot Kortársművészet Mentorprogram

Apeva 2018, Versírási pályázat

Trash Art Magyarország 2018

Ágazati szakképzettség-fejlesztési szövetségek

Campus Mundi - külföldi szakmai gyakorlat

Evopro Témapályázat

Borfotópályázat

Gödöllő

2017-ben meghírdetik a Kárpát-medencei természtfilm fesztivált is.

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Kertészet korszerűsítése – gombaházak – hűtőházak létrehozására, meglévő gombaházak – hűtőházak korszerűsítése” című pályázat.

Zenta

NYILVÁNOS PÁLYÁZATOT ZENTA KÖZSÉG SZÁMÁRA AZ EGYESÜLETEK KÖZÉRDEKŰ PROGRAMJAI ÉS PROJEKTUMAI FINANSZÍTOZÁSÁRÓL ÉS TÁRSFINANSZÍTOZÁSÁRÓL A VÍZI KÖZLEKEDÉS TERÜLETÉN – A TISZÁN A KOMPPAL VALÓ KÖZLEKEDÉSRE.

Zenta

NYILVÁNOS PÁLYÁZATOT ZENTA KÖZSÉG SZÁMÁRA AZ EGYESÜLETEK KÖZÉRDEKŰ PROGRAMJAI ÉS PROJEKTUMAI FINANSZÍTOZÁSÁRÓL ÉS TÁRSFINANSZÍTOZÁSÁRÓL A VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉS TERÜLETÉN.

Zenta

NYILVÁNOS PÁLYÁZATOT ZENTA KÖZSÉG SZÁMÁRA AZ EGYESÜLETEK KÖZÉRDEKŰ PROGRAMJAI ÉS PROJEKTUMAI FINANSZÍTOZÁSÁRÓL ÉS TÁRSFINANSZÍTOZÁSÁRÓL A MEZŐGAZDASÁG-FEJLESZTÉS TERÜLETÉN.

Ze

NYILVÁNOS PÁLYÁZATOT ZENTA KÖZSÉG SZÁMÁRA AZ EGYESÜLETEK KÖZÉRDEKŰ PROGRAMJAI ÉS PROJEKTUMAI FINANSZÍTOZÁSÁRÓL ÉS TÁRSFINANSZÍTOZÁSÁRÓL AZ EGÉSZSÉGVÉDELEM TERÜLETÉN.

Európai nyelvi díj 2018

Mezőgazdaság fejlesztésére az IPARD első pályázata.

Mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás-hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban / VP-3-4.2.1-15

Campus Mundi - államközi egyezmények keretében megvalósuló külföldi részképzés

Open Call

Vers, novella, kisregény irodalmi antológia

Iskolapad újratöltve - Második esély programok támogatása / VEKOP-7.3.5-17

A Jean Monnet tevékenységek fő célja az oktatás és kutatás ösztönzése az európai integrációs tanulmányok területén, illetve a tudományos világ és a politikai döntéshozók közötti párbeszéd előmozdítása az EU országaiban és világszerte. Centralizált pályázattípus.

A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány azzal a céllal hozta létre az ÉRTE-m TE-tetted Díjat, hogy lehetőséget biztosítson diákoknak, tanítványoknak arra, hogy mentor tanáraik, nevelőik felé viszonozhassák és kifejezhessék megbecsülésüket.

A Mozgássérültek Budapesti Egyesülete Egyetemes Tervezés Információs és Kutatóközpontja (MBE ETIKK) a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. (FSZK) által támogatott „Fogyatékos személyek helyi, regionális és országos, szervezeteinek szakmai programjainak támogatása” pályázatának keretében pályázatot hirdet az alábbi címmel:Értékeljük az egyetemes tervezéssel elért eredményét!

Katica és a dínótojás - óvoda

Katica és a dínótojás - iskola

A magyar trikolór tizenkét hónapja

Szerbia

Az információs társadalom fejlesztése Szerbiában

Alkotni Arany! videópályázat

Junior Fény Mestere - junior master of light

A fény mestere - master of light 2017

Fiatal tehetségek támogatása

A Menedzserek Országos Szövetsége nyílt pályázatot hirdet Az Év Menedzsere Életműdíj 2017  cím elnyerésére

Pályázati lehetőség részvételre a Családi Erzsébet-táborok programsorozatban

Erdély

Gyergyóremete Önkormányzata pályázatot hirdet a helyi civil szervezetek számára a 2018-as év folyamán, a Gyergyóremetén sorra kerülő programok támogatására.

Erdély

A MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány tizenharmadik alkalommal hirdeti meg a MOL Románia legelső társadalmi felelősségvállalási programját. A Zöldövezet program keretében összesen 697 ezer lejt bocsátanak olyan civil szervezetek rendelkezésére, amelyek környezetvédelmi projekteket szerveznek, és amelyek a fiataloknak a környezet védelme iránti elkötelezettségét fejlesztik.

Erdély

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet tankönyvírás támogatására a 2018-2019-es tanévre A pályázat célja: A 2018-2019-es tanévre kiírt, sajátos magyar anyanyelvi oktatásban használt tankönyvek megírásának és illusztrálásának támogatására.

Az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete,a Sárvári Tinódi Gimnázium és Sárvár Város Önkormányzata meghirdeti a 41. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázatot

Art for love

Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázat

Keressük a legjobb fotót! - téli hangulatok

A mikro-, kis- és közepes vállalkozások bevonására az innovációs láncba, valamint a vállalkozások KFI tevékenységének intenzitása / GINOP-2.1.8-17

Népi Játékok Rendezvényekre

Népi Játékok Fesztiválja Óvodában/Iskolában

Csapatversenyek hagyományos munkafolyamatok felelevenítésével, népies eszközök használatával.

Beregszász

Szent Márton Karitász ösztöndíj

Erdély

A Partiumi Keresztény Egyetem Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéki Csoportja, valamint a Várad irodalmi és művészeti folyóirat 4. alkalommal hirdeti meg a Tabéry Géza novellapályázatot.

Szerbia

VIRTUS díj a filantrópiáért Szerbiában

Felhívás kutatói kezdeményezésű témapályázatra / K_18

Magyar Innovációs Nagydíj 26.

Magyar Innovációs Nagydíj 26.

A Társadalmi Kezdeményezések Bajnoksága Európa legjobb társadalmi vállalkozóit díjazza. A minden évben más országba szervezett versenyt 2018-ban Dániában, Koppenhágában rendezik. A kezdeményezéseknek a munkanélküliség kezelését, hátrányos helyzetű közösségek segítését és az oktatáshoz való hozzáférést kell célozniuk új technológiákkal, új rendszerekkel és új folyamatokkal.

Lett állami ösztöndíj részképzésre

Lengyel állami ösztöndíj nyelvi részképzésre

Lengyel állami ösztöndíj hosszú tanulmányútra

Kolumbia – teljes mesterképzésre és specializációra szóló ösztöndíj

Kína – teljes doktori képzésre szóló államközi ösztöndíj

Kazahsztán, teljes képzés

Jordánia – teljes képzésre szóló államközi ösztöndíj

Irán – ösztöndíj teljes alapképzésre

India – ösztöndíj teljes mesterképzésre

India – ösztöndíj teljes doktori képzésre

Horvát állami ösztöndíj teljes doktori képzésre

Horvát állami ösztöndíj részképzésre

Cseh állami ösztöndíj részképzésre

Algéria, teljes doktori képzés

Államközi ösztöndíjak / Részképzések

Államközi ösztöndíjak / Teljes képzések

Államközi ösztöndíjak / Részképzések

Államközi ösztöndíjak / Teljes képzések

Pályázat a MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt., a Civil Centrum Alapítvány (CICE) és a Korona Immobilia Kft. kiírásában – Székesfehérvár

Mese, mese, meskete

Fiatal kutató által kezdeményezett témapályázat / FK_18

Civilek a civilekért! 2017

Országos adatelemző verseny

Országos adatelemző verseny

Projektíró pályázat

Projektíró pályázat

Beregszász

Néptáncoktatók figyelmébe

OlvasásGalaktika 2.0 - könyvtámogatás könyvtárak, oktatási intézmények és civil szervezetek számára

Felsőoktatási fejlesztési projektek

III. "Nits Márta" Országos Ökumenikus Népdaléneklési Verseny

#Vanképedhozzánk? - fotópályázat

Üzemeltetési költségcsökkentést eredményező energetikai fejlesztések pénzügyi támogatása / BM/ 22301 /2017

Művelődési házak, egyesületek programjain készült fotók pályázata.

Pedagógus szakvizsga kedvezményes finanszírozásban / TÁVI-04-2018

2018 - #Mindentegylapra! - szakmai innovációs pályázat

Adj magadnak egy esélyt! Képzési díjmentes képzési programok felnőttek számára / TÁVI-02-2018

Stockholmi Ifjúsági Víz Díj

Az Esztrád Színház és az European-American Cultural Institute 2018. évi színész, musicalszínész, színházrendező, táncművész Esztrád művészeti ösztöndíj elnyerésére.

Civil szervezetek szakmai programjának támogatása 2018 - Új Nemzedékek Jövőjéért Kollégium / NEA-UN-18-SZ

Szerbia

Erasmus+ pályázati felhívás

Felnőttoktatási munkatársak mobilitása

Köznevelési intézmények munkatársainak mobilitása

Mobilitási projektek / Szakképzési munkatársak mobilitása

Az erdőgazdálkodási potenciálban okozott erdőkárok helyreállítása / VP5-8.4.1.-15

Erdély

Politikai vezetők Közép- és Kelet-Európában: szerepek, tevékenységek és következmények címmel szerveznek konferenciát 2018. április 19-21. között, a Kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetemen.

Képzési és mentorálási lehetőség civil, ifjúsági és sport egyesületeknek.

Jószolgálat-díj

Himnusz - illusztrációs pályzat

Unitárius irodalmi pályázat 2018

Írások a Szerelem című antológiába

Vajdaság

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS AZ OKLEVELEK ÉS TUDOMÁNYOS FOKOZATOK HONOSÍTÁSI VAGY ELISMERÉSI KÖLTSÉGEINEK TÁMOGATÁSÁRA.

Timaffy László honismereti, helytörténeti és néprajzi pályázat

Az én Pannoniám, vers- és prózamondó verseny

Erdély

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány harmadik alkalommal hirdette meg a Jogosítvány a jövőhöz elnevezésű társadalmi felelősségvállalási programot, melyben nehéz anyagi körülmények között élő fiatalok pályázhatnak a jogosítvány megszerzésével járó költségek (sofőriskola és járulékos kiadások) megtérítésére.

Szerbia és Montenegró

Határon átívelő együttműködés Szerbia és Montenegró

Novella, kisregény - irodalmi antológia

Egyes egyházi oktatási infrastrukturális fejlesztések - egyházi jogi személyek által fenntartott köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztésére irányuló projektek megvalósítása / EFOP-4.1.1-15

Pályázat egyes egyházi oktatási infrastrukturális fejlesztésekre

SozialMarie 2018

Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál

MAVIR fotópályázat - Kattints a nagyfeszültségre!

Médiapályázat - Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat

Gerda Henkel Díj

Európai együttműködési projektek támogatása, 2018 - KREATÍV EURÓPA (2014-2020) Kultúra alprogram / EACEA 32/2017

Beregszász

Újabb pályázatokat írtak ki a Határtalanul programban

Lengyel állami ösztöndíj nyári egyetemre hallgatóknak

Cseh állami ösztöndíj nyári egyetemre

Albánia - Tanulmányútra szóló államközi ösztöndíj

Albánia – nyári egyetemre szóló államközi ösztöndíj – 10. munkatervi pont

Cseh állami ösztöndíj hosszú tanulmányútra (12.B)

Államközi ösztöndíjak / Oktatói és kutatói tanulmányutak

Államközi ösztöndíjak / Nyári egyetemek

Tavaszi részképzés a 2017/2018-as tanévben

Szülőföldi felsőoktatási tanulmányi támogatás célú ösztöndíj 2017/2018.

Fiatal határon túli magyar oktatói ösztöndíj támogatás

Erdély

Pályázhat minden olyan, 2017. szeptember 1. napján a 38. életévét be nem töltött román állampolgárságú, magyar nemzetiségű személy, aki a 2017/2018-as tanévben valamely romániai államilag akkreditált felsőoktatási intézményben az alap-, egységes (osztatlan) és mesterképzési szinteken, a: gazdasági ,informatikai, műszaki, orvos és gyógyszerészeti, sporttudomány és testnevelés , művészetek, természettudományok tudományterületek valamelyikén főállású oktatóként (munkaviszonyban vagy megbízási szerződéssel) dolgozik.

Beregszász

PÁLYÁZATI KIÍRÁS - Szülőföldi fiatal oktatói ösztöndíj

Beregszász

PÁLYÁZATI KIÍRÁS - Tavaszi részképzés a 2017/2018-as tanévben

VII. Aranymosás Irodalmi Válogató - magyar írók legmegkapóbb történetei

Erősödő Civil Közösségek 2018

CEEPUS hálózati pályázatok intézmények részére

Pályázati felhívás a diaszpóra szervezetek részére 2018

XIV. Bálint napi Balassi-fesztiválhoz kapcsolódó plakáttervezési pályázat.

Esszéíró pályázatot hirdet fiatal európai íróknak.

Himnusz film

Kemény Bertalan Falufejlesztési díj

Erdély

HARGITA MEGYE TANÁCSA versenyvizsgát szervez – meghatározatlan időre –  szerződéses állás elfoglalására.

Erdély

PÁLYÁZAT nemzetközi tudományos konferenciákon való részvétel támogatására, 2018-ban. A Kutatási Programok Intézete (KPI) pályázatot hirdet a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE), valamint a Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) főállású oktatói és kutatói számára nemzetközi konferenciákon való részvétel támogatására.

URBACT III - transzfer hálózatok

Open Call

Best 100 - A legjobb száz fotó- nemzetközi fotópályázat és kiállítás

Felsőoktatási fejlesztési projektek

Lelkészösztöndíjat indít a kormány

Erdély

Az IT Plus Klaszter pályázatot hirdet fiataloknak és pályakezdő tervezőknek, designereknek a sepsiszentgyörgyi DESIGN BANK startup és innovációs központ belső designelemeinek tervezésére. Jelentkezni december 20-ig lehet, a pályamunkákat ezt követően január 7-ig kell beküldeni. A fődíj 700+700 Euró.

Erdély

Színházi és performanszművészeti produkciók jelentkezését várják a TESZT-re: a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, a 2018-ban megrendezendő Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozóra színházi és performanszművészeti produkciók jelentkezését várja.

Zeneszerzőverseny az Arany János emlékév alkalmából

Slachta Margit szobor elkészítése - Zugló

Dura László diplomamunka pályázat 2017

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Turisztikai szervezetek (TDM) fejlesztése” című (GINOP-1.3.4-15 kódszámú) felhívás

Pillangó köztéri szobor készítése - Zugló

Fogyatékos személyek helyi, regionális és országos szervezeteinek szakmai programjainak támogatása / FOF2018

Esélyteremtő programok megvalósítása

Tematikus együttműködés erősítése az ifjúságügy, egészségügy, közösségfejlesztés és társadalmi felzárkózás terén a Kárpát-medence szomszédos országaival / EFOP-1.12.1-17

Egyházi és civil szervezetek szociális közfeladat ellátásának támogatása - A szociális ágazat korszerűsítésének, valamint a hatékony közfeladat-ellátás és a közszolgáltatások jobb hozzáférhetőségének megvalósítása / EFOP-1.9.8-17

Az erdőgazdálkodási potenciálban okozott erdőkárok helyreállítása / VP5-8.4.1.-15

III. Pályázat „Örökség serleg” elismerésre

II. Jókai-díj 2017, nemzetközi irodalmi pályázat

Gólya, Bókay János utca 34., Budapest, 1083

A 20. századi magyar történelem két, talán leginkább inspiráló eseménysorozatáról emlékszik meg a Szabad Október Fesztivál, immár második alkalommal a Gólya Szövetkezeti Presszó, a Kettős Mérce blog és a Közélet Iskolája közös szervezésében.

Kultúra Lovagja cím

Budapest Főváros Önkormányzata harmadik alkalommal is meghirdeti a STAFÉTA pályázatot - a tehetséggondozás és a független előadó-művészet támogatása érdekében új színpadi produkció létrehozására.

A pályaorientáció támogatására a köznevelésben - Az alap- és középfokú iskolák pályaorientációs tevékenységét, kiemelten az MTMI készségeket és kompetenciákat támogató pályaorientációs szakmai módszertan átfogó megalapozása és fejlesztése / EFOP-3.2.13-17

Civil háló támogatási program

Fókuszban a bíróság fotópályázat

Több vagy, ha adsz! - exkluzív kalandtúra

Kisfaludy szálláshely fejlesztési konstrukció - Balaton kiemelt turisztikai fejlesztési térségben / TFC-1.1.1-2017-A

Magyar Minőség Szakirodalmi Díj 2017

Az Év Magyar Minőség (szakterület megnevezése) Rendszermenedzsere 2017. cím

Magyar minőségi Díj

Magyar Minőség eOktatás Díj 2017 - fejlesztő és alkalmazó kategóriában

Ozone Zöld-díj

A helyi identitás és kohézió erősítése - közösségfejlesztő programok megvalósítására a megyékben / TOP-5.3.1-16

Szakmai gyakorlatok az Európai Parlamentben

7. Green-Go rövidfilm verseny

Filmművészet Kollégiuma pályázata

Már lehet jelentkezni a hátrányos helyzetű, köztük a roma diákok iskolai előmenetelét segítő Útravaló ösztöndíjprogram idei pályázataira.

Rainprecht Antal emlékérem

„Együtt Európában“ érem elismerés

A HAT Alapítvány pályázatot hirdet az Ez HAT! Programja “GUDI Vállalati támogató program”-jában (továbbiakban GUDI program) való részvételre civil és nonprofit szervezeteknek és társadalmi vállalkozások részére

BEAC 120 - logó- és arculattervezés

Elemi rehabilitációs szolgáltatás biztosítása látássérült személyek számára / LSER2017

Hátrányos helyzetű személyek munkaerő-piaci integrációjának segítése helyi eszközökkel / EFOP-1.1.7-17

Vigyázat, civilek! - ARC-kiállításra óriásplakát készítése

TANULJ-TANÍTSD-TUDD - pályamunkák egészségnevelési témakörben

Természettudományos gyakorlatok az iskolakertben

Ingyenes (Térítésmentes) Minősített pályázatíró, figyelő vizsgafelkésztő (Nyíregyháza) pályázat / PK 10_2017

Kiemelt művészeti célok megvalósításának támogatása professzionális SZÍNHÁZI előadó-művészeti szervezetek részére

Filmművészet Kollégiuma pályázata - art mozik szakmai programjainak és a programok promóciójának támogatása

Erdei vasutak üzemeltetésének támogatása

Magyar Termék Nagydíj 2017.

Történetek a ládafiából - videófilm-pályázat

Musicalpályázat 2017 - Esztrád Színház

Richter Aranyanyu Díj - Jelölj te is Aranyanyut!

Millenáris Kisrókus u. 16-20., Budapest, 1024

Székely Fesztivál 2017

NAGY tavaszi színező verseny óvodásoknak és kisiskolásoknak

Szombathelyi Osztrák-Magyar Nyári Egyetem ösztöndíj

Szálloda megépítése - Szolnok

Az év praxisa a Kárpát-medencében - díj

Vakok lakásgondjainak megoldása

Idősbarát Önkormányzat Díj

Pápa

Továbbképzés pedagógusoknak - művészetterápia

Ismerd meg! - Videoklip pályázat 3., 4., 5. és 6. osztályosoknak

Plakátpályázat 8-12 éveseknek - Tervezd meg!

A Földművelésügyi Minisztérium, mint Támogató a Nemzeti Környezetvédelmi Program céljainak megvalósítása érdekében pályázati felhívást tesz közzé a környezet- és természetvédelmi céllal létrejött, a nemzeti környezet- és természetvédelmi célok elérésében közvetlenül feladatot vállaló civil szervezetek számára.

Alkoss kedvedre! - rajzpályázat

Budapest Bank Békéscsabáért Program

Környezetvédelmi rajzpályázat

Indul a receptverseny! Főzz másképpen!

Hófehérke és a 7 törpe című táncjátékra jegyek

Pro Budajenő Egyesület szakmai felügyelete és bonyolítása mellett fotópályázat 2016-2017

Magyar Formatervezési Díj

Rajzpályázat Szent László királyról

Népművészet ifjú mestere díj

II. ÍRÓ/DEÁK - irodalmi pályázat

Pro Progressio tanári ösztöndíj

Hüpatia-díj 2017

Természet- és Tudományos Ismeretterjesztő Filmterv Pályázat

Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása / GZR-D-Ö-2016

Ez egy milyen nap? - alkotáspályázat

Bútor a plázson - bútor vagy bútorcsalád tervezése

Építsünk egy boldogabb, jobb világot!

SciChallenge verseny

A szó ünnepe - írások irodalmi antológiába

Nemzetközi Mécs László Irodalmi díj

Támogatás kedvezményes balatoni osztálykirándulás/erdei iskola szervezésére

DELFIN Díj 2017 - fenntartható fejlődés gondolatának népszerűsítésé

Országos pályázat gyerekeknek, óvodáknak, általános és középiskoláknak, nevelőotthonoknak, gyerekcsoportoknak

Örökségünkért érem

Pályázat a Felső - Tisza Völgye Minőségi Védjegy elnyerésére

A vészkorszak zuglói áldozataira emlékező köztéri emlékmű megalkotása

Reformáció 500 - drámaírás

Év információbiztonsági újságírója 2017

V. Tradíció Néprajzi Gyűjtőpályázat 2017

CSODÁLATOS BARLANGVILÁG 2017 - Barlangok szerepe az őskortól a távoli jövőig

Túzok Vándorkupa

Én és az erdő - vers- és prózaírás

Egyedi projektek tartalomfejlesztésének támogatása - KREATÍV EURÓPA (2014-2020) MEDIA alprogram / EACEA/20/2016

Az SNI pedagógia alapjai (Nyíregyháza) Mesterkurzus / PK 05_2017

Ugródeszka Program 2017 - vállalkozásfejlesztő program mélyszegénységben élő közösségeket támogató szervezetek számára

Ingyen laptopokra lehet pályázni! Sőt, van olcsó net is!

Innovatív ötletek és technológiák az agrárgazdaságban

Egészségünk védelmében - rajzpályázat

Civil Sziget

A Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. pályázatot hirdet civil szervezetek és a civil társadalommal együttműködő közintézmények számára a Sziget 2017 fesztiválon a Civil Sziget elnevezésű programhelyszínén való megjelenésre.

Informatika a köz szolgálatában 2017

II. Fotópályázat - Gyógyhírek

történetek a bátorságról

Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjpályázat

Magyar vagyok, magyarnak születtem - hazafias, dicsőséges forradalmainkhoz kapcsolódó írások

Esszéíró pályázat - Bánk bán

Művészeti pályázat - Bánk bán

Üzenj a mosolyoddal! - művészeti alkotások

A Cracovia Expressz Alapítvány / Krakkói Magyar Centrum pályázatot hirdet a 2017. július 2-15. között Krakkóban megszervezésre kerülő XVI. Visegrádi Nyári Egyetemen való részvételre.

Bonts szárnyat! - Irodalmi pályázat kezdőknek

Online kormányzati, közigazgatási és e-egészségügyi szolgáltatások terjedésének és a Digitális Jólét Program kiterjesztésének elősegítése / GINOP-3.3.2-16

Tudományos könyvek kiadásának támogatása - Reformáció / REB-17-KÖNYVKIADÁS

Hunyadiak kora, Magyarország a XV. században - rajzpályázat alsó tagozatos tanulók részére

Környezetbarát Szolgáltatás - védjegy elnyerése

Állami támogatás pénztárgépek beszerzéséhez

Tavasztündér meséi

Gyűjtés kommandói iskola (Erdély) javára

Apeva 2017 - versírás

Budapest, Miskolc és Pécs

Felhívás coachképzésben való kedvezményes részvételre nonprofit szervezetek vezetői részére

Köznevelési stratégiai partnerségek - nemzetközi

A Tempus Közalapítvány ajánlattételi felhívást tesz közzé helyi programok megvalósítására az Európai Ifjúsági Héten.Idén május 1. és 7. között kerül megrendezésre az Európai Bizottság népszerű kezdeményezése, az Európai Ifjúsági Hét. Egész Európában, így Magyarországon is számos ifjúsági program valósul meg ezen a héten.

IX. Országos lovas rajzpályázat

Móra Ferenc meséi - illusztrációs pályázat

A Huawei és a londoni Saatchi Gallery 'szelfi' fotópályázatot hirdet

Mesém - mesekönyvírás és illusztráció

Pályázati felhívás az ifjúsági közösségek tevékenységének támogatására

Pénzügyek felsőfokon - Légy kreatív!

Az MNB négy vezető közgazdasági felsőoktatási intézménnyel közösen „Pénzügyek felsőfokon – Légy kreatív!” címmel pályázatot hirdet a magyar fogyasztók pénzügyi kultúrájának és pénzügyi tudatosságának fejlesztése érdekében a résztvevő egyetemek hallgatóinak.

Kőrösi Csoma Sándor Program

Petőfi Sándor Program ösztöndíjra

Káplár László Jó Ember Díj

Ne érd be konzervvel! - programfejlesztés

Történelmi Novellapályázat - Arany Sas Díj 2017

Lőrincze Lajos könyvtárbővítési pályázat

Matheidesz Mária Minőségi Díj - nyelvtanulók részére

Matheidesz Mária Minőségi Díj - nyelvtanárok részére

IV. Savaria Filmszemle

Szó-kincs 2017 - vers- és novellaírás ünnepi könyvhétre

Amerikai tanulmányút holokauszt témában pedagógusok részére

Gudi, ami a vásárlás mögött van

Ösztöndíj szakmai gyakorlat megszerzésére Németországban

Milyen legyen a jövő iskolája? - karikatúra

Rajzpályázat az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójának tiszteletére

Becsapódás - alkotáspályázat

NAGY népmese színező verseny

Novellapályázat

Erste Seeds Program

II. Sajátosan nagyszerű - tehetséggondozás

Zsigmond Vilmos Filmfesztivál

Ember Mária Díj

Országos fecskefelmérés

Beépített kellékek - színdarab írása

Esszépályázat 2017

Campus Mundi külföldi szakmai gyakorlat

Gyűjthető múlt - kisfilmkészítő

Gyűjthető múlt - rajzpályázat

Debrecen 2023 - Európa Kulturális Fővárosa - arculat megtervezése

Természetismereti verseny

Lippai Balázs esélyegyenlőséget elősegítő ösztöndíj

Babits Mihály műfordítói ösztöndíj

Örökségvédelem Kollégiuma pályázata

Közművelődési Kollégiuma pályázata

Országos francia nyelvű szavalóverseny

MVM Edison Light Up!

EFFE Fesztivál Minősítés

A Társadalmi felelősségvállalás kollégium pályázata

Az első világháború történelmi emlékeit őrző emlékművek rendbetétele, felújítása, helyreállításának támogatása

Az én Pannoniám - vers- és prózamondás

Magyar Innovációs Nagydíj

Prímek Primisszima - kiállítás kortárs művészeknek

Magyar Asztronautikai Társaság

Előadó-művészeti partnerségek támogatása

Köztéri művészet - Land Art alkotások

Újévi Irodalmi villámpályázat

Pályázat vissza nem térítendő pénzbeli támogatásra

Szépirodalmi Kollégiuma pályázata

Civil szervezetek szakmai programjának támogatása 2017.

Civil szervezetek üzleti ötleteinek felkarolása

Civil szervezetek szakmai programjának támogatása 2017 - Közösségi környezet kollégium / NEA-KK-17-SZ

Erasmus+ program / EAC/A03/2016

Vallási sokszínűség Európában - múlt, jelen és jövő

A kulturális örökség integrált megközelítése

Csodadoki pályázat - rajzpályázat

European-American Cultural Institute; Esztrád Színház

MegSzépülAVárosom - városszépítés

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által jövő évre kiírt pályázatok keretösszege 1,075 milliárd forint – jelentette be Soltész Miklós az országos szlovák adventi gyermektalálkozón, Pilisszentkereszten. Az idén ez a keretösszeg 945 millió forint volt.

Pályázati felhívás a 2017. évi Jászságért Díjra

Észt állami ösztöndíj doktori részképzésre

Észt állami ösztöndíj részképzésre

Cseh állami ösztöndíj doktori részképzésre

Cseh állami ösztöndíj részképzésre (8.)

Algéria teljes doktori képzés, 3/c

Jószolgálati díj

Tudományos ülésszak szervezésének és lebonyolításának támogatása - Reformáció / REB-17-KONFERENCIA

Himnusz illusztráció

Tóth Árpád emlékdíj-pályázat

Jószolgálati díj

Karácsonyi és újévi ételek receptjei

Támogatjuk a pedagógus szakvizsga megszerzését

Szent Gergely Népfőiskola; Projektközpont Szolgáltató Kft

Tandíjmentes pedagógiai képzések / PK09/2016

Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata "EVEZŐSPÁLYA CÉLTORNYA 2016" megnevezéssel, nyílt, építészeti tematikájú pályázatot hirdet meg

SozialMarie díj 2017

Országos nyílt titkos hallgatói ötletpályázat - tervezés

A Szegedi Akadémiai Bizottság (a továbbiakban: SZAB) Média pályázatot hirdet elsősorban a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozathoz kapcsolódóan.

Pályázat a szihalmi Magyar-Tár-Ház kabalafigurájának képi megtervezésére és elnevezésére

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatot hirdet art besorolású filmalkotások forgalmazásának 2016. évi támogatására.

NEMZETISÉGI TÁMOGATÁSOK PÁLYÁZATI KIÍRÁS Nemzetiségi kulturális kezdeményezések 2017. évi költségvetési támogatására Pályázati kategória kódja: NEMZ-KUL-17 Meghirdetés dátuma: 2016. december 02.

Észt állami ösztöndíj rövid tanulmányútra

Észt állami ösztöndíj nyári egyetemre (5.2.B.)

Észt állami ösztöndíj hosszú tanulmányútra

Egyiptom I/3. államközi kutatói tanulmányút egyiptológia vagy arab nyelv és kultúra területén

Egyiptom – államközi ösztöndíj tanulmányútra egyiptológus és régész pályázóknak

Cseh állami ösztöndíj rövid tanulmányútra

Egyitpom-kutatói tanulmányút

Cseh állami ösztöndíj nyári egyetemre (9.)

Cseh állami ösztöndíj hosszú tanulmányútra (12.B)

Albánia - Tanulmányútra szóló államközi ösztöndíj – 2. munkatervi pont

Albánia – nyári egyetemre szóló államközi ösztöndíj – 2. munkatervi pont

Programtámogatás - Reformáció kezdete / REB-17-PROGRAM

NEMZETISÉGI TÁMOGATÁSOK PÁLYÁZATI KIÍRÁS A nemzetiségi civil szervezetek 2017. évi költségvetési támogatására

Nyelvi környezetben megvalósuló nemzetiségi, népismereti, művészeti, hagyományőrző és olvasótáborok megvalósításának 2017. évi költségvetési támogatása / NEMZ-TAB-17

A szombathelyi Oladi Általános Iskola és a SZOSZSZC Oladi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája meghirdeti a XXIII. Országos József Attila Mese-, Vers- és Novellaíró Pályázatot.

A nemzetiségi civil szervezetek 2017. évi költségvetési támogatása / NEMZ-CISZ-17

Junior Master of Light - a világítás mestere díj

Nemzetközi Film és Zenei Együttlét - MEDIAWAVE

ELLE #többnőtazirodalomba - novellaírás hölgyeknek

Nők a tudományban Kiválósági Díj 2016

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége 2017-ben is megrendezi a zenészek és hangfelvétel-kiadók legnagyobb ünnepét, a Fonogram - Magyar Zenei Díj gálaestet.

A UWC Magyarországi Egyesülete meghirdeti kétéves külföldi ösztöndíjpályázatát. Idén 3 kategóriában pályázhattok. Az iskolák nevére kattintva bővebb információhoz juttok az iskolák elhelyezkedéséről, sajátosságáról, a tanulható tantárgyakról.

A Cook Communications és a Mathias Corvinus Collegium (MCC) a 2016/2017-es tanévben is ösztöndíjat hirdet Komáromy Gábor emlékére. A Cook Communications teljes körű kommunikációs szolgáltatást nyújtó PR-ügynökség, amely irodáival Budapesten, Prágában, Szófiában, Bukarestben és Varsóban van jelen.

Nemzeti Agykutatási Program támogatása / KTIA_NAP_13

Az Erasmus+ pályázattípus célja az oktatásban, képzésben és ifjúsági területen dolgozók szakmai fejlődésének támogatása mobilitási projektek megvalósításán keresztül.

Erdély

Sepsiszentgyörgy Municípium Helyi Tanácsa  pályázatot hirdet, a sportprogramok finanszírozási feltételeire, követelményeire és módszertanára vonatkozó szabályzat szerint az utólagosan módosított és kiegészített 2000/69-es számú Testnevelési- és sporttörvény előírásai alapján.

Nemzetközi

a Pestalozzi program az Európa Tanács programja az oktatásban dolgozó személyek fejlesztésére.

Erdély

Kovászna Megye Tanácsa pályázatot hirdet a sportprogramok finanszírozási feltételeire, követelményeire és módszertanára vonatkozó szabályzat szerint

Románia

A MOL pályázatot hirdet Mentor Díj a tehetségek gondozóinak címmel.

Románia

44.000 € kezdő vállalkozásoknak Magyar nyelvű összefoglaló leírás a startupcafe.ro portálon megjelent cikk alapján.

Törökország

Meghirdetésre került a török Kutatói Ösztöndíj. Az ösztöndíjat doktori diplomával rendelkezők, ill. olyan PhD hallgatók pályázhatják meg, akik már a disszertációírás stádiumában vannak. Egész évben pályázható.

Ismét megnyílt a pályázati lehetőség a Nemzeti Kulturális Alap építőművészet és örökségvédelem kollégiumában a műemlék épületek és építmények állagmegóvásának, részleges, vagy teljes helyreállításának, felújításának, valamint műemlékek elválaszthatatlan részét képező képzőművészeti alkotások restaurálásának támogatására.

Ungvár

A 2017. év II. körű Mezőgazdasági pályázati felhívás módosult

Ungvár

Az „Egán Ede” Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Központ” Jótékonysági Alapítvány pályázati felhívása egyéni vállalkozók, valamint mikro- és kisvállalkozások kapacitásbővítési, innovációs támogatására a mezőgazdaság területén

Ungvár

Az „Egán Ede” Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Központ” Jótékonysági Alapítvány pályázati felhívása egyéni vállalkozók, valamint mikro- és kisvállalkozások mezőgazdasági célú földterületek bérlésének elősegítése céljából

Bálint napi Balassi-fesztiválhoz kapcsolódó pályázat

Ungvár

A „KMKSZ” Jótékonysági Alapítvány folytatja a támogatások folyósítását

Erdély

A BETHLEN GÁBOR ALAPKEZELŐ Zrt. a BGA Pro Transilvania közreműködésével nyílt pályázatot hirdet. A pályázat célja a Romániában élő magyarság szülőföldjén való boldogulásának, Magyarországgal való sokoldalú kapcsolatai ápolásának és fejlesztésének előmozdítása, magyar nemzeti azonosságtudatának megerősítése az oktatás és a kultúra támogatása által. A felhívás a magyarság összetartozása jegyében értékteremtő, konkrét szellemi és/vagy tárgyi eredményt felmutatni tudó programok megvalósítására szeretne ösztönözni, e célokat tükröző igényes, minőségi pályázatok támogatásával.

Szabadka

Ebben az évben is meghirdeti karácsonyi cipősdoboz-akcióját a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium diákcsapata a bácskossuthfalvi székhelyű Baptista Missziós Centrum közreműködésével.

Építőművészet Kollégiuma pályázata

Ungvár

A BETHLEN GÁBOR ALAPKEZELŐ Zrt. (a továbbiakban: Alapkezelő) – a „KMKSZ”Jótékonysági Alapítvány közreműködésével –nyílt pályázatot hirdet

Intézményi irányítás fejlesztése a felsőoktatásban / EFOP-3.4.6-VEKOP-17

Beregsázsz

A Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat rajzpályázata

Beregszász

PÁLYÁZAT - "Magyarország és a közép-európai térség az Európai Unióban, az Európai Unió a világban" címmel

Ungvár

A Kovács Vilmos Irodalmi Társaság III. Internetes Versmondó Versenyének eredménye

Ungvár

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség meghirdeti a Fodó Sándor ösztöndíjat/díjat.

Arany János Tehetséggondozó Program 8. évfolyamos tanulók számára

III. Nemzetközi adventi illusztrációs pályázat

Karácsonyi rajzpályázat

Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház

Nemzetközi

A vizek biztonságának növelése

Szabadka

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség kéri a civil és művelődési szervezeteket, intézményeket, magánszemélyeket, hogy segítsék a kimagasló személyi, egyesületi teljesítmények elismerését.

Állatok és növények a természetben

Állatok és növények a természetben, fotópályázat

Filmművészet Kollégima pályázata

Szabadka

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség várja a felterjesztéseket.

Erdély

Az Új Európa Kollégium és a Bukaresti Egyetem Fejlesztési Kutatóintézete pályázatot hirdet a 2018-2019-es tanévre.

Vajdaság területe

Az elektronikus kommunikáció és az információs társadalom fejlesztése a Vajdaság területén működő helyi közösségekben.

Vajdaság területe

Vissza nem térítendő támogatás, amely célja a szociális gazdaság fejlesztése Vajdaság területén

Halmos Béla Program Ideiglenes Kollégium pályázata

Délvidék

A de profundis Közhasznú Alapítvány – immár 15. alkalommal – hirdette meg a délvidéki diákság számára a 15.000 dináros egyszeri támogatást nyújtó pályázatát.

Óbecse

Az óbecsei önkormányzat közzétette az egyetemi ösztöndíjak odaítélésére vonatkozó pályázatát a 2017/2018-as tanévre.

Székelyudvarhely

„Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Helyi Fejlesztési Stratégiája”: a város lemaradt zónáinak és az itt mély-szegénységben élő többségében roma etnikumhoz tartozó lakóinak a felzárkóztatása.

Képzőművészet Kollégiuma pályázata

Segítő kutya kiképzéssel foglalkozó szervezetek támogatása / SKK2018

Szülősegítő szolgáltatások támogatása / SZÜLŐ2018

panziók fejlesztése - Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció

Fotópályázat az új generációk álommunkájáról

Koltai Tamás kritikapályázat

Keressük a „Kiskőrös 300” emlékév logóját!

Zenta

1. Gazdanapok – VI. Vajdasági Kulináris és Élelmiszeripari Kiállítás, Vajdasági Brand – helyi termékek bemutatója és vására, Vajdaság kincsei – a vajdasági magyar települési értéktárak bemutatója

Horvátország

Horvátországi magyarok történetei a történelmünk egyik legszörnyűbb időszakának magyar áldozataira kívánunk emlékezni.

Horvátország

A horvátországi magyarság történelmi jelenlétét bizonyító emlékjelek.

Erdély

A Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Kara és az Erdélyi Múzeum-Egyesület Orvos- és Gyógyszerésztudományi Szakosztálya pályázatot hirdet 2017-ben, gyógyszerésztudományi kutatók/kutatócsoportok számára az erdélyi és a budapesti régió közti tudományos együttműködés fellendítése céljából.

Zenta

A Bolyai Farkas Alapítvány a Magyarul Tanuló Tehetségekért pályázatot hirdet A zentai csata emlékére címmel óvodások, általános- és középiskolások számára

Zenta

Általános iskolások részére hirdet képzőművészeti pályázatot a Bolyai Csendélet címmel.

Vajdaság

Képzőművészeti pályázat 13-15 éveseknek.

Magyarkanizsa

UTAZÁSI KŐLTSÉGTÉRÍTÉS MEZŐGAZDASÁGI VÁSÁROKRA, KIÁLLÍTÁSOKRA, RENDEZVÉNYEKRE.

Az Inter Japán Magazin író-újságíró pályázatot hirdet a japán-magyar kapcsolatok és a két nép közötti szabad információ-áramlás erősítésére.

A Trivium Egyesület Japán a szamurájkorban címmel novellapályázatot hirdet. További információ: http://triviumnet.hu

A Trivium Egyesület 100 Mini Történet címmel novellapályázatot hirdet. A pályázatra életkori megkötés nélkül kezdő és rendszeresen publikáló írók jelentkezését is szívesen fogadjuk. Hazai és határon túli írók egyaránt pályázhatnak.

A Trivium Egyesület Hallasd a hangod! címmel felolvasó pályázatot hirdet. A pályázatra bárki jelentkezhet határon innen és túl. Életkor alsó határa 14 év, felső határ nincs.

kitelepítés

K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések / GINOP-2.2.1-15

Mese, mese, meskete

CEEPUS hallgatói mobilitási pályázatok féléváthallgatásra vagy rövid távú hallgatói tanulmányútra

Vajdaság területe

A sport fejlesztése Vajdaság területén

Vajdaság

Különleges sporttal kapcsolatos programok támogatása.

A pályázat célja Budapest környezeti állapotának javítása, fejlesztése.

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár pályázatot hirdet új magyar induló megírására hazai és határon túli magyar zeneszerzők számára. Azok jelentkezését várjuk, akik konkrét zenei elképzeléssel rendelkeznek a nagy múltú budapesti katonai alakulat hagyományos díszmenet indulójának zenei megjelenítésére. A nyertes pályamű bemutatásra kerül a Magyar Honvédség Központi Zenekar tolmácsolásában egy gálahangverseny keretében.

Beregszász

Pályázati lehetőség! Márton Áron Kutatói és a Márton Áron Tehetséggondozó Program

Nyinák és Alexandrák színpadra! színjátszó verseny (Ruttkai Éva emlékezete)

A Fiatal Vezetők Akadémiája küldetése mentén a Coaching Team pályázatot hirdet fiatal vezetők számára, immár harmadik alkalommal.

Istenes versek kiadása

Nagybereg

Kárpátaljai hon- és népismereti csapatverseny magyar tannyelvű középiskolák számára

Beregszász

Pályázati felhívás kárpátaljai néptánccsoportok támogatására

A Kisebbségi Jogvédő Intézet esszépályázatot hirdet külhoni magyar egyetemi hallgatóknak .

Pályázati felhívás a Beiratkozási Program által érintett külhoni óvodák részére.

DEKK humorpályázat 2017

Bonyhád Város Önkormányzata és a Solymár Imre Városi Könyvtárösszművészeti pályázatot hirdet a város 40 éves születésnapi programsorozatának részekén

Pápa, Kékfestő Múzeum előadóterme

Kedvezményes továbbképzés pedagógusoknak

KÖSZ! Program 2017 Iskolai Közösségi Szolgálat megvalósítását támogató pályázat

13. Országos Középiskolai Filmszemle

Vajdaság

Egyesületek általános és középiskolai oktatási programjainak és projektjeinek 2017. évi finanszírozásása és társfinanszírozásása, valamint a nemzeti kisebbségek – nemzeti közösségek szervezeteinek társfinanszírozása.

Andy és Terry egy 39 emeletes lombtoronyházban élnek, amire építettek dodzsempályát, gördeszkapályát krokodilveremmel, fagylaltszalont, a Végzet Útvesztőjét, és még sok minden mást.

A nehéz körülmények között élő, átlagon felüli adottsággal, motivációval rendelkező gyermekek differenciált fejlesztésének biztosításáért!

Wekerle Sándor könyvtári állománygyarapítási pályázat, 2017

Apeva 365 - irodalmi pályázat, az apeva műfaj népszerűsítése

Zsidósággal és antiszemitizmussal kapcsolatos oktatási kezdeményezések

Az Országos Informatikai Programiroda pályázatot hirdet „Számítógép a mindennapi társ 10” címmel.

Erdély

Az ErGo Egyesület idén tizedik alkalommal szervezi meg az Erdélyi Vándoregyetem interdiszciplináris szabadegyetemet és szakmai konferenciát, amelynek időpontja: 2017. november 17-19, helyszín: Válaszút.

Egészségfalók a konyhában - így eszünk mi

Richter Aranyanyu Díj

Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása / GINOP-2.1.1-15

Ungvár

A „KMKSZ” Jótékonysági Alapítvány közleménye

Novellaíró pályázatot hirdet az idén 150 éves Központi Statisztikai Hivatal

Nemzetközi Tánc Fesztivál

Örökség serleg - díj Kárpát-medence kulturális örökségének ápolásáért

Budapest

Örökség serleg – díj Kárpát-medence kulturális örökségének ápolásáért

Újvidék

A konferencián saját, kizárólag tudományos kutatásról szóló munkával lehet elindulni, témamegkötés nélkül.

Jövő Borásza - ösztöndíj a Borászok borásza programban

Talpra magyar, hí a haza - rajzpályázat

Ismét meghirdették az Esterházy Művészeti Díjat fiatal festőművészeknek.

Jó szomszéd 2018 - kertművelés ösztönzése

Kertelek 2018 - háztáji kiskertek veteményezése

Ingyenes vetőmagcsomag magánszemélyek részére - 2018

XIV. Nemzetközi Költészeti Verseny, Castello Di Duino

A Somogy Megyei Önkormányzat fotópályázatot hirdet Somogy megye valamennyi lakosa számára "Négy évszak Somogyországban" címmel.

Irodalmi pályázat

Jókai-díj 2018 - nemzetközi irodalmi pályázat

Dokumentumfilm-pályázat: kultúra mint ellenállás az egykori kelet-európai szocialista országokban

Kortárs irodalmi alkotások pályázata 2017

Áprily Lajos Junior Emlékdíj

Budapest

Jókai-díj 2018 – nemzetközi irodalmi pályázat

Budapest

A Gyermekjóléti Alapítvány *Országos Mécs László Irodalmi Társaság* I. (Nagy) Lajos Nemzetközi Szabadegyetem közös pályázati felhívása két kategóriában

Campus Mundi - felsőoktatási hallgatók külföldi részképzése

Lakhatási körülmények javítása / EFOP-2.4.2-17

Beregszász

Az „Egán Ede” Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Központ” Jótékonysági Alapítvány 2017-ben vállalkozásfejlesztés kategóriában nyertes pályázóival 2017. október 27-én köti meg támogatási szerződését.

Tervezd meg saját Ady-köteted! Országos könyvillusztráló-pályázat

Erdély

A Közösségért Alapítvány és a MOL Románia meghirdette a Gyermekgyógyító program 2017-es kiírását. E pályázat útján olyan civil szervezetek juthatnak támogatáshoz, amelyek élményterápiás vagy művészeti terápiás foglalkozásokat szerveznek a krónikus betegségekben szenvedő, fogyatékkal élő, vagy hosszas kórházi kezelés után lábadozó gyermekek számára.

Nyelvtanulással a boldogulásért / EFOP-3.2.14-17

Erdély

Az RMDSZ pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2017. évi alapjából, az ifjúság közéleti tevékenységének támogatására. A támogatásra jogi személyiséggel rendelkező civil szervezetek és diákszervezetek, valamint azok tagszervezetei és a diáktanácsok pályázhatnak. Csak 2017. szeptember – december időszakban sorra kerülő programok megvalósítására lehet pályázni.

Országos Marketinggyémánt Díj

Kolozsvár

A Jazz in the Park pályázatot hirdet Kolozsvár köztereire tervezett kulturális projektek támogatására.

Vadászat fényképezőgéppel - fotópályázat

Az Év Budafok-Tétényi Természetfotósa 2017

IV. Szeretett világunk - fotópályázat

A Budapest FotóFesztivál Csöndesen címmel nyílt pályázatot hirdet kortárs alkotók számára.

A pályázatra kortárs vizuális művészeti alkotásokat és fotó installációkat, digitális média és videó projekteket is várnak.

Erdély

A Pro Economica pályázati felhívása a földmérési és földhivatali tulajdonjogot bejegyző jogi eljárás finanszírozására.

Erdély

A Pro Economica pályázati felhívása a mezőgazdasági erőgépek és kapcsolható eszközök, mezőgazdasági tevékenységekhez szükséges felszerelések, valamint tenyészállatok beszerzésének támogatására - magánszemélyeknek

Erdély

A Pro Economica pályázati felhívása az egyéni vállalkozók, valamint mikro-, kis- és középvállalkozások eszközbeszerzéseinek támogatására.

Vajdaság

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS AZ EURÓPA KOLLÉGIUMBAN VALÓ KOLLÉGIUMI ELHELYEZÉS ODAÍTÉLÉSÉRE A 2017–2018. ÉVBEN (MÁSODIK KÖR).

NKA Közművelődési Kollégiumának pályázati felhívásai.

Vajdaság

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A MAGYAR NEMZETI TANÁCS 2017–2018. ÉVI MÁSODIK FELSŐOKTATÁSI ÖSZTÖNDÍJPÁLYÁZATÁRA.

A Bakelit Multi Art Center 10. alkalommal hirdeti meg a “THE TALENT” Kortárs Képzőművészeti Pályázatot!

Közösségi funkciójú zöld területek létesítése, fejlesztése - MOL ZÖLDÖVEZET PROGRAM

Társasházak belső udvarainak zöldítése az ország egész területén - MOL ZÖLDÖVEZET PROGRAM

Erdély

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a szórványban folyó oktatási tevékenységek támogatására.

Az első világháború történelmi emlékeit őrző emlékművek rendbetételének, felújításának, helyreállításának támogatása.

Kolozsvár

A Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum gyakornoki programot hirdet három közintézményben: Kolozsvári Polgármesteri hivatalában, a Kolozs Megyei Tanácsánál és Bukarestben a Parlamentbe.

Ungvár

Az oktatási dolgozók támogatása iránti pályázat második köre október 15-ig tart.

Láthatatlan Szeged - szöveges fotó- és videóesszé készítése

Szakmai gyakorlatok az Európai Parlamentben - egyetemi oklevéllel rendelkezők számára

Szakmai gyakorlatok az egyetemi oklevéllel rendelkezők számára (Robert Schuman ösztöndíj)

Kultúra Lovagja cím

Egészségértés Díj

Kutatási infrastruktúra megerősítése - nemzetköziesedés, hálózatosodás / GINOP-2.3.3-15

Az Év Honlapja Díj

Újvidék

Vajdasági Magyar Tudományosság Aranybagoly Díját PhD tudományos fokozattal rendelkező vajdasági magyar kutatók részére.

Magyarkanizsa

Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség a kórusok idei találkozóját a kettős Kodály-évforduló és a Szent László-emlékév jegyében 2017. október 15-én rendezi meg Magyarkanizsán.

A pályázat célja, hogy feltérképezzük és a közvéleménnyel megosszuk a legjobb egészségértést fejlesztő programokat.

Budapest

Művészeti pályázat középiskolásoknak

Lollipop kommunikációs verseny - Jó, ha tudod

Építészeti Örökségvédelmi Támogatás

Topolya

VI. Egri József Nemzetközi Ifjúsági Filmpályázatra várják a jelentkezéseket

Szolnok, Verseghy Ferenc Könyvtár (Szolnok, Kossuth tér 2.), Veszprém, Szaléziánum Érseki Turisztikai Központ (Veszprém, Vár utca 31.), Győr, Hotel Kálvária (Győr, Kálvária u. 22/D.)

A képzésre civil szervezetek képviselőit és iskolai közösségi szolgálatért felelős pedagógusok jelentkezését várjuk, akik a részvételt követően közösen tudnak pályázatot benyújtani a KÖSZ! Programunkban.

Ez állati jó! - rajzpályázat

Ungvár

Egán Ede Alapítvány: Kihirdették a vállalkozásfejlesztési kategória nyertes pályázatait

Fotópályázatot hirdet a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete. A pályázatra olyan fotókat várnak, amelyek egyértelműen bemutatják, hogy miért örömforrás az önkénteskedés. A képek kidolgozásában szabad kezet kap mindenki.

Trágyatárolók építésére pályázhatnak a termelők

Nemzetiségekért Díj

Az 5000 éves Kína - alkotáspályázat

Európai Unió Horizont 2020 programjában, valamint egyéb közös EU-s és regionális programokban való magyar részvétel ösztönzése / EU_KP_16

Fejlesztőpedagógiai asszisztens vizsgafelkészítő / PK19/2017

Campus Mundi ösztöndíj rövid külföldi tanulmányút

GÁBOR DÉNES-DÍJ 2017

Novellapályázat 2017

A MÁSIK - 21. Faludi Filmszemle

Budapest Art Mentor

Beregszász

Meghozta döntését a Soós Kálmán ösztöndíjakról a Kárpátaljai Felsőoktatási Tehetséggondozó Tanács

Papírba zárt rejtélyek

Legyen az Év Felelős Foglalkoztatója 2017

Prizma Kreatív PR Díj 2017

Ipolynyék

verseny

A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központja nyílt pályázatot hirdet civil szervezetek számára a fogyasztók pénzügyi kultúrájának fejlesztésére és a pénzügyi tudatosság növelésére.

Erdély

A Marosvásárhelyi RMDSZ beszédíró pályázatot hirdet középiskolások és egyetemi hallgatók számára - október 6., az aradi vértanúk emléknapja alkalmából.

A Nemzetközi Visegrádi Alap pályázatot hirdet civil szervezetek, oktatási, kutatási intézetek, valamint a civil szféra egyéb szereplői számára.

Beregszász

Megtette javaslatát a Kárpátaljai Tehetségsegítő Tanács az Ady Endre ösztöndíjak odaítéléséről

Nyitra

legere

Budapest

Átfogó felkészülési programot indítunk továbbtanulásra készülő roma középiskolásoknak. Célunk, hogy délutáni-hétvégi foglalkozásainkkal kiegészítsük a középiskolai oktatást és megkönnyítsük az érettségire való felkészülést. A 2017-18-as tanévben harminc 11.12. osztályos diák kerülhet be a programba. MIBEN SEGÍTÜNK?

Szabadka

verseny

Beregszász

Mesemondó verseny

Vajdaság

Általános és középiskolás diákok önálló kutatás tervezésre, megvalósításre és írásbeli munkák elkészítsére való ösztönző pályázat.

Erdély

A Scientia Kiadó, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kiadója nyílt pályázatot hirdet erdélyi vonatkozású tudomány-, művészet-, irodalom- vagy technikatörténeti tárgyú könyvek megjelentetésére.

Budapest

A Gyermekjóléti Alapítvány, az Országos Mécs László Irodalmi Társaság és az I. (Nagy) Lajos Nemzetközi Szabadegyetem, meghirdeti AZ ÉV VERSE 2017. irodalmi pályázatot.

Beregszász

Soós Kálmán ösztöndíjprogram 2017/2018

Őrsújfalu

és

Galánta

opus

Beregszász

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt által biztosított támogatásból a 2017/2018-as tanévre ismét meghirdeti a Soós Kálmán ösztöndíjprogramot.

Visk

A „Visk” Jótékonysági Alapítvány felhívása

Dunaszerdahely

felhívás

Nemeshodos

citera

Nagydobrony

FELHÍVÁS – ISKOLAI RAJZPÁLYÁZAT

Budapest

1956-os irodalmi- és történelmi pályázat

Pályázatot hirdet az Erasmus+ virtuális cserekapcsolatok kezdeményezés végrehajtására az EACEA.

Beregszász

Ady-Endre-ösztöndíjprogram

Beregszász

Ady Endre ösztöndíj a kárpátaljai magyar oktatásban

Pozsony

tánc

Megvan a Művész leszek! Tudós leszek!, tehetséges gyermekeknek szóló ösztöndíj-pályázat 2017/2018-as tanévi eredménye.

Magyarkanizsa

Magyarkanizsa Község Ifjúsági Irodája fotópályázatot hirdet „Az én Európám” címmel.

Mottó: „Szeretem ha a kisfiam leeszi a ruháját – mert az azt jelenti, hogy végre volt mit ennünk”

A Raiffeisen Bank ösztöndíjprogramja 5 tehetséges egyetemistának nyújt lehetőséget, hogy egy szemeszter erejéig a világ 25 egyetemének egyikén tanulhasson és szerezhessen életre szóló tapasztalatokat. A támogatás magában foglalja a tandíjat és a külföldi megélhetés költségeit is.

Szabadka

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A MAGYAR NEMZETI TANÁCS 2017–2018. ÉVI FELSŐOKTATÁSI ÖSZTÖNDÍJPÁLYÁZATÁRA

A Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület idén is meghirdeti a IIASA-Shiba Díjat. Az idei évben lehetőség nyílik civil szervezetek számára is a pályázásra.

Huszt

A „Szent Márton Karitász” Kárpátaljai Megyei Jótékonysági Alapítvány ösztöndíjpályázata. Pályázati felhívás

Huszt

A „Szent Márton Karitász” Kárpátaljai Megyei Jótékonysági Alapítvány ukrajnai felsőoktatási intézményben tanuló kárpátaljai diákok részére szociális és tanulmányi ösztöndíj pályázatot hirdet a 2017/2018-as tanév I. félévére.

Románia

Megnyílt a Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna ENI határon átnyúló együttműködési program 2014-2020 második pályázati kiírása.

Vajdaság

A Magyar Nemzeti Tanács első körös ösztöndíj pályázata felsőoktatásban részesülőknek.

Beregszász

498 újabb mezőgazdasági pályázóval írtak alá szerződést. A forrásfüggvényes pályázatokat is támogatja a magyar állam

Beregszász

Az Egán Ede-program további félezer nyertes pályázójával kötöttek szerződést Beregszászban

A pályázatok értékelése során prioritást élveznek azok a programok, amelyek támogatják a személyes és a közösségi erőforrások fejlesztését, a családi rendszer megerősítését, a veszélyeztetett célcsoportok elérését, a korai kezelésbevétel előmozdítását, valamint reflektálnak a megváltozott szerhasználati mintázatokra.

A Szitakötő gyerekfolyóirat alkotói pályázatot hirdet Hangorkán címmel. Milyen hangok kelthetnek fergeteges vihart, és melyektől csitul el a forgószél? A körülöttünk élő lények és tárgyak hangja hol harmonikus, hol fülsüketítő, olykor érthető, máskor bosszantóan idegen. A zaj és a csönd is lehet megnyugtató és félelmetes, baljóslatú és életmentő, szépséges és idegőrlő.

Érsekújvár

vers

Érsekújvár

énekelt vers

Ungvár

A „KMKSZ” Jótékonysági Alapítvány közleménye

külhoni régiók

Irodalmi Karaván és Művészeti Karaván címmel meghívásos pályázatok a külhoni magyar kultúra támogatására.

Munkács, Ungvár, Beregszász, Csap, Técső, Nagyszőlős

A pályázat célja: - a kárpátaljai művészeti iskolákban munkájukat magyar nyelven ellátó pedagógusok támogatása, - a kárpátaljai egészségügyi intézményekben gyógyító munkájukat magyar nyelven ellátó dolgozók támogatása, - a kárpátaljai magyar nyelvű nyomatott vagy elektronikus médiában tevékenykedő újságírók illetve az újságírói tevékenységet segítő munkatársak támogatása - szakmai tevékenységüket magyar nyelven végző művelődésszervezők, könyvtárosok és színészek támogatása.

Budapest

Szerbia

Pályázat a 2017. évben megrendezésre kerülő "Szülőföldi anyanyelvi szaktábor" támogatására.

Szerbia

Anyanyelven folyó tanulmányi versenyek támogatása

Szerbia

Köznevelési pályázat a szórványban folyó oktatás támogatására a 2017 /2018-as tanévben

Magyarországi doktori képzésre jelentkezők (2017/2018) pályázata.

Az otthon sokszínűségének, illetve hiányának bemutatására indított fotópályázatot a Habitat for Humanity Magyarország és a Phoo kortárs fotográfiai magazin. Az őszig tartó pályázati időszak alatt a szervezők olyan alkotásokat várnak, amelyek tematizálják a magyar lakhatási helyzetet, illetve a fotográfia eszközével jelenítenek meg történeteket, élethelyzeteket.

Budapest Főváros Önkormányzata, szakmai partnerségben a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központtal, megújítva a korábbi Budapest Fotográfiai Ösztöndíjat, 2017-ben ismét kiírja az egyéves pályázatot.

Szabadka

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS AZ EURÓPA KOLLÉGIUMBAN VALÓ KOLLÉGIUMI ELHELYEZÉS ODAÍTÉLÉSÉRE A 2017–2018. ÉVBEN (ELSŐ KÖR)

Kézdivásárhely

Kézdivásárhely Helyi Tanácsának Kulturális és Oktatási Bizottsága, testvértelepülésünk, Mezőkövesd Város Önkormányzata felajánlásából pályázatot hirdet a „Kiss Lázár-emlékdíj – a magyar nyelvért” odaítélésére. Olyan VIII. osztályt végzett diákok jelentkezését várjuk, akik tanulmányaik alatt kiváló eredményeket értek el a magyar nyelv művelése területén. Határidő: 2017. szeptember 1.

Beregszász

Zrínyi Ilona Kárpátaljai Magyar Szakkollégium 2017/2018

Erdély

A kolozs-dobokai főesperesség és a kolozsvári Szent Mihály plébánia esszé- és tanulmányíró pályázatot hirdet 18-25 éves fiatalok számárára.

Erdély

A Kutatási Programok Intézete pályázatot hirdet a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, valamint a Partiumi Keresztény Egyetem főállású oktatói és kutatói számára nemzetközi konferenciákon való részvétel támogatására.

Dunaszerdahely

rockin

Újvidék

Az újvidéki Apáczai Diákotthon pályázatot hirdet egyetemi hallgató, valamint középiskolás lányok és fiúk felvételére a 2017/2018-as tanévben

Vajdaság

Tartományi támogatásra pályázhatnak az állattenyésztők Vajdaságban.

Erdély

A feladat: minél színesebben, interaktívabb és kreatívabb megközelítéssel bemutatni a reformáció történetét, külön érintve az erdélyi helyzetet. A nyertes csoport által összeállított tartalmat egy kiállítás részeként Brüsszelben mutatják be, a csoport számára szervezett brüsszeli tanulmányúttal egybekötve.

Beregszász

Ösztöndíj diplomahonosításhoz - Felhívás!

Vajdaság, Csongrád és Bács-Kiskun megye

A Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program fotópályázattal ünnepli az Európai Együttműködés Napját

A sikeres két pályázó számára a Globono tanácsadói pro bono projekt keretein belül nyújtanak szakmai segítséget.

Beregszász

Aláírták a szerződéseket az első nyertes pályázók. Közel 3 000 kárpátaljai magyar kisvállalkozót legalább 7,5 milliárd forinttal támogat idén a magyar állam

Beregszász

Ösztöndíj lehetőség alap-, osztatlan- és mester képzést kezdőknek

Pályázat miniszteri ösztöndíjra a 2017/2018-as tanévben magyarországi felsőoktatási intézményekbe.

Újvidék, Európa Kollégium

Szerb nyelvi felzárkóztató képzés elsőéves egyetemisták részére

Erdély

A Civil Társadalom Fejlődéséért Alapítvány pályázatot hirdet civil szervezetek számára az állampolgárok közösségi életben való aktív részvételének segítése céljából.

Még egy hónapig lehet nevezni a III. Magyar Speciális Független Filmszemlére.Filmes pályázati felhívás magyarországi és határon túli alkotók számára!

Vajdaság területe

Filmkészítés támogatása

Az Európai Bizottság pályázati felhívást tett közzé az „Altiero Spinelli-díj” elnyerésére. Az újonnan létrehozott díj célja, hogy elismerje azokat a kiváló kezdeményezéseket, melyek célja az Európai Unióval kapcsolatos színvonalas ismeretterjesztés: az EU alapértékeinek, történelmének, tevékenységeinek és előnyeinek bemutatása a nagyközönség számára.

A szakmai képzéshez történő hozzájárulás, valamint az intézmény működésének megismertetése érdekében az Európai Parlament többféle lehetőséget kínál szakmai gyakorlatok folytatására Főtitkárságán.

Pannonhalma

Gaucsik

Magyarkanizsa

Idén is lesz rajzverseny a Szent István-nap és Újkenyér-ünnep kapcsán! Várjuk a pályamunkákat, és találkozzunk augusztus 20-án az Alma együttes koncertjén!

Zenta

Fotópályázat 16 éven felüli profi és amatőr fotósoknak

Erdély

A CSIT - Csíksomlyói Ifjúsági Találkozó fotópályázatot hirdet, melynek témája a találkozó mottója: Ébredj és lépj!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felkérésére a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdet Megváltozott munkaképességű személyek munkaerőpiaci integrációját elősegítő programok támogatása (kód: FOGLALKOZTATÁS 2017) címmel.

Beregszász

Pályázati kiírás! - A magyarországi PhD/DLA képzésre 2017-ben jelentkezőknek

Beregszász

Jankovics Mária Alkotótábor 2017 felhívás

Beregszász

Pályázati felhívás őszi részképzésre

Pályázatot miniszteri ösztöndíjas teljes szemeszteres részképzésre vagy részképzős tanulmányútra a magyarországi felsőoktatási intézményekbe.

Temerin

A temerini Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület Tini Táncdalfesztiváljának szervezőbizottsága első ízben hirdeti meg könnyűzenei táborát, amelyre augusztus 22-24-ig kerül sor.

Alsóbodok, Élesmart

tábor

Ungvár

Megjelent az Egán Ede Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Központ Mezőgazdaság kategóriában beadott pályázatok eredményei

A fogyasztóvédelmen keresztüli nyilvános tájékoztatást elősegítő programok támogatása.

Vajdaság

A Prosperitati pályáztató Alapítvány irodáinak új székhelye.

Jablonvca

ki

Temerin

A temerini Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület Népzenei tábort szervez.

Románia

Pályázatot hirdetnek Aktív ifjúság néven a fiatalok munkaerőpiacon való elhelyezkedésének elősegítését célzó projektek megvalósítására.

Románia

Pályázatot hirdetnek vezetői képességekkel rendelkező fiatalok számára egy vezető amerikai egyetem képzésén való részvételre.

Tükörképek - közutas fotópályázat

Arany-bicentenáriumra verselemzés vagy a költő előtt tisztelgő vers, parafrázis

Fókuszban a klímaváltozás - fotópályázat

MEGHÍVÁS AZ ARS SACRA FESZTIVÁL rendezvényhez való csatlakozásra

Erdély

A Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület idén is meghirdeti pályázati felhívását. A pályázatot ösztöndíj-támogatás céljából 2017. július 31-ig, a 2016/2017-es tanévben magyar nyelvű oktatásban résztvevő, 6–10. évfolyamon tanuló tehetséges és szociálisan hátrányos helyzetű diák szülője/gyámja mint magánszemély nyújthatja be.

Érsekújvár

gulyás

EU, EU tagjelölt országok

Pályázat laboratóriumi felszerelésre

Szabadka

Fotópályázat a Szoptatás Világhete alkalmából.

Kishegyes

A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete idén XXIX. alkalommal szervezi meg hagyományos tehetséggondozó műhelyét a kishegyesi Kátai tanyán augusztus 12-től 19-ig.

Léva

Kadosa

"Hankook Abroncsadományozás" Programfelhívás

Hatfaa

Őrös

Roma szakkollégiumok támogatása / VEKOP-7.4.1-16

Topolya

Felhívás az ÖKO-CAMP 2017 elnevezésű táborban való részvételre

Simó-Sári: Életrevaló című könyvének színpadi adaptációja

Utolsó Olvasóért Társaság

Munkács, Ungvár, Beregszász, Csap, Técső, Nagszőlős

A pályázat célja: - a kárpátaljai magyar nyelvű közoktatási intézményekben magyar nyelvű oktatási és nevelési feladatokat ellátó személyek, illetve a magyar nyelvű oktatási és nevelési feladatok megvalósítását segítő személyek támogatása, - a kárpátaljai magyar nyelvű óvodai csoportokba, illetve magyar tannyelvű közoktatási intézmények 1-4. osztályába járó gyermekek étkeztetésének támogatása,

Beregszász

Kárpátalja a Te szemeddel III.: Vidékünk épített örökségei (fotópályázat)

Szilágy megye

Szilágy Megye Tanácsa pályázatot hirdet szociális gondozásban érintett civil szervezetek, egyházak és egyesületek számára.

Szerbia területe

Az Ötlet a jobb holnapért című pályázati kiírást az Ana és Vlade Divac Alapítvány írta ki az UniCredit Alapítvány, az UniCredit Bank és a Smart kollektív támogatásával.

Az E.ON Hungária ZRt. (E.ON) az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) közreműködésével pályázatot hirdet magyarországi civil szervezetek számára szakértelmen alapuló pro bono támogatás felhasználására.

Szerbia területe

Támogatások mezőgazdasági beruházások területén a piaci verseny fejlesztése céljából.

Egyházasbást

a

Bosznia-Hercegovina

Bosznia

Beregszász

Határidő meghosszabítás: KKM-Balassi Intézet egyetemi előkészítő képzése

A Capa Központ és a Külgazdasági és Külügyminisztérium „A Duna egy napja” címmel nemzetközi fotópályázatot hirdet.

Duna vízgyűjtő területei

A Duna egy napja címmel hirdet amatőr és profi fotósok számára nemzetközi pályázatot a Capa Központ és a magyarországi Külgazdasági és Külügyminisztérium.

Bajsa

14. Szövő Hímző és Kézműves tábort szervez Bajsán 2017. július 3-8 -ig a Sár utca 21 házszám alatti tájházban az Etno Hagyományápoló Kézművesek Köre.

Szerbia területe

Az EU integráció erősítése Szerbiában

Topolya

A NAGYAPÁTI TÁRSULAT nyári programja keretében kézműves és játék tábort szervez 5-12-éves korú gyermekek számára TOPOLYÁN a tájházban.

Szürte

A Kárpátaljai Népfőiskolai Egyesület rajzpályázatot hirdet kárpátaljai magyar elemi-, általános- és középiskolások részére. A pályázat témája: Kárpátaljai értékek.

Ungvár

Felhívás pályázati elszámolásra

A támogatható tevékenységek körébe tartoznak többek között a norvég, izlandi és liechtensteini szervezetekkel való szakmai találkozók, tanulmányutak, rendezvényeken, konferenciákon való részvétel, nyilvánossági elemek, szakértői tanulmányok valamint különböző figyelemfelhívó tevékenységek.

Budapest

iskola

Kárpát-medence területe

Pályázat határon túli színházi és táncművészeti szervezetek támogatására

Beregszász, Nagydobrony, Verbőc

Első lépés szociális program – pályázati felhívás

Gödöllő, Budapest

A Kisebbségi Jogvédő Intézet és a Nemzetpolitikai Kutatóintézet 2017-ben is megrendezi a Kisebbségvédelem Európában c. nyári egyetemet

A CEWE összeurópai fotópályázata

Bűnmegelőzés - kisfilmkészítés

Közös út, közös jövő - 2017. évi EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT alkotáspályázata

Vidéki MÚZSA kerestetik - Műemlékek, űti célok, zseniális attrakciók, turisztikai projekt

My Europe My Rbights

A Trivium Egyesület sci-fi novellapályázata - lakható bolygók

EZERSZÍN - novellaírás kezdő íróknak

Bjelovar

Eszperantó egyesületek gyermekrajzpályázata.

Erdély

A Kolozsvári Állami Magyar Színház előadás-pályázatot hirdetünk fiatal rendezők számára.

Erdély

Hargita Megye Tanácsa pályázatot hirdet műemlékek restaurálásának tervezési és jóváhagyott, engedélyezett kivitelezési munkálatainak támogatása.

Ipolyvisk

pályázat

Pilis

A Trivium Egyesület sci-fi novellapályázatot hirdet.

Dunaszerdahely

A Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, a Szlovákiai Magyar Zenészek Egyesülete (SZMAZE) és a Tumultus Polgári Társulás a SZMAKTEP (Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Tehetséggondozó Program) központi rendezvényeként meghirdeti zenei tehetségkutatóját, a Szlovákiai Magyar Zenekarok 3. Szemléjét, amely egyben a Kárpát-medencei Öröm a Zene tehetséggondozó program felvidéki állomása. A rendezvény szakmai partnere a tatabányai Peron Music Alapítvány, támogatója pedig a Cseh Tamás Program és a Szlovák Köztársaság Kormányhivatala.

FELHÍVÁS GAZDASÁGFEJLESZTÉST ÉS MUNKAERŐ MOBILITÁSÁT ÖSZTÖNZŐ KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉSRE

Pályázati kiírás "Harsányi István-díj" elnyerésére

XXI. Országos Szőttespályázat

Szerbia, Macedónia és Montenegró területe

A Kanadai Alap pályázati felhívása

Horgos

Az idén XIII. alkalommal 2017. július 8-tól 13-ig kerül megszervezésre a „Húzzad édes muzsikásom...” Népzenei és Gyermek Néptánc tábor a horgosi Turú tanyán.

Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért Díj 2017

Vajdaság területe

A pályázat célja a rurális területek demográfiai megújulása Vajdaság területén, hogy ösztönözze a fiatalok falun maradását és a városból való visszatérését.

A Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány, csatlakozva az EDUVITAL 2012-ben kezdeményezett díjához, szeretné felhívni a figyelmet azokra a személyekre, akik kiemelkedő tevékenységet végeznek a társadalom lelki egészségéért, támogató közösségek létrejöttéért, a családbarát szemléletért, mások boldogulásáért, a kívánt gyermekek megszületéséért.

Gúta

kattancs

Nagybereg

Nagyberegi Népzenei és Néptánc tábor 2017 felhívás

Erdély

A Közösségért Alapítvány és a MOL Romania Petroleum Products pályázatot hirdet MOL Tehetségtámogató Program címmel sport és művészet terén tehetséges romániai általános és középiskolás diákok, diákcsapatok, iskolai egyletek részére.

Idén 17. alkalommal írja ki pályázatát az ARC. A pályázati felhívás az ARC hagyományát híven követve mindenkit megszólít, akinek határozott véleménye van az őt/minket körülvevő valóságról, és aki véleményének bátran és szívesen ad hangot –pontosabban képi formát.

Erdély

A Sapientia EMTE pályázatot hirdet hallgatók számára a Makovecz Hallgatói Ösztöndíjprogramban való részvételre, a 2017/2018-as tanév első és második félévében.

Szabadka

Színjátszást, mozgásművészetet, muzsikálást kedvelő, közös alkotásra és kísérletezésre nyitott fiatalokat várunk idén nyáron is Zentára.

Királyszállás-Várpalota

A Rákóczi Szövetség a Kárpát-medence valamennyi országában, magyar nyelven történelmet oktató tanárok számára, 20. alkalommal rendezi meg nyári történelemtanár táborát.

Te milyen nyugdíjas leszel? - gyermekrajzpályázat

Amerikai ösztöndíj demokratikus értékeket közvetítő civil szervezetek számára

6. Perlensis fotószalon - képek kiállítása

Pozsony

felhívás

A DaDalia Galeria Fotóköre MAFOSZ védnökséggel meghirdeti a DaDalia Galeria második természetfotó pályázatát.

Mesterecset - képzőművészeti alkotások és fotók készítése

Emlékerdő - versírás

Magyar Kézművesség 2017 és Arany János költészete - kézműves szemmel

Csíkszereda

Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet hirdet különböző sporttevékenységek megvalósítása céljából, Csíkszeredában bejegyzett, privát, nonprofit sportszervezetek számára.

Zselíz

önkéntes

Hargita megye

Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont dokumentumfilm készítésére pályázatot hirdet jogi és természetes személyek, valamint civilszervezetek számára, a 2017-es naptári évben megvalósuló tervekre.

Szerbia területe

Olyan programok támogatása fiatal termelők részére, amelyek megvalósítása elősegíti az életminőség javulását a rurális környezetekben.

NarrowBand-IoT (NB-IoT) - találmány "ötlet" vagy "prototípus" kategóriában

Vajdaság

Pályázat a 2018-as Durindó és Gyöngyösbokréta megrendezésére, helyszínének kiválasztására.

Beregszász

IDÉN IS ÁTADÁSRA KERÜLTEK AZ ADY ENDRE ÖSZTÖNDÍJAK

Beregszász

71 MŰVÉSZPALÁNTA 97 ALKOTÁSSAL A GENIUS „ALKOSS KEDVEDRE” RAJZPÁLYÁZATÁN

Pályázz az Összpróba Nyári Összművészeti Alkotótáborokba, és gyere el INGYEN vagy kedvezményesen Balatonboglárra!

Luther Márton és a Reformáció éve - Kirakat Art Attack kiállítás

A SZITAKÖTŐ gyerekfolyóirat alkotói pályázatot hirdet BŰVÖS ERŐ címmel.

Muzsikál az erdő - irodalmi pályázat, 2017

Muzsikál az erdő - fotópályázat

Fák a bonyhádi Perczel kertben - fotópályázat

Zenta

A Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetsége a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával szervezi meg az V. Délvidéki Sajó Sándor hazafias versmondó versenyt.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felkérésére a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdet „Fogyatékossággal élő személyek számára bentlakásos vagy lakóotthoni ellátást nyújtó nem állami, nem egyházi szervezetek egyszeri kiegészítő támogatása” (CH2017) címmel.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felkérésére a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdet „Autizmussal élő személyek számára szociális ellátást nyújtó autista otthont fenntartó nem állami, nem egyházi szervezetek kiegészítő támogatása” (AUT2017) címmel.

2017. május 31-ig lehet jelentkezni a dm Jótettekkel egy jobb világért pályázatára, melyet a vállalat a Magyar Adományozói Fórummal együttműködésben hirdetett meg civil szervezetek számára.

Holnap városáért Díj 2017

Komposztálni Budapesten is lehet!

Erdély

Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala (Departamentul pentru Relaţii Interetnice) meghirdette 2017-es évi pályázatait. Pályázni etnikumközi projektek, a nemzeti kisebbségek kulturális, nyelvi, vallási és állampolgári jogokkal foglalkozó projektek támogatására lehet.

Erdély

A Magyar Unitárius Egyház pályázatot hirdet Vallásszabadság Emlékművének megvalósítására.

Erdély

A Polgári Jog című szakmai folyóirat pályázatot hirdet egyetemi hallgatók és a doktori iskolák hallgatói számára a lap Jogesetelemzés rovatában való publikálásra.

Reformáció - 500 | Kortárs grafikai tárlat

A Matyó Népművészeti Egyesület hatodik alkalommal rendezi meg a Százrózsás Hímzőpályázatot és Kiállítást Mezőkövesden, 2017-ben.

Komposztálni Budapesten is lehet!

Vajdaság területe

Pályázati felhívás hagyományos rendezvények megszervezésére

Szerbia területe

Jégvédelmi hálók kiépítése

Szerbia területe

Fóliasátrak kiépítése és felszerelése beszerzése

Szerbia területe

Öntözőrendszerek és kutak kiépítésének a támogatása

A Nemzeti Kulturális Alap Kulturális Turisztikai Fesztiválok Ideiglenes Kollégiuma pályázatot hirdet kulturális, gasztronómiai rendezvények kulturális programjainak támogatására.

Vajdaság területe

A program témája a nyilvános nemzetközi és régióközi zenei és képzőművészeti fesztiválok, rendezvények támogatása.

Erdély

A Váróterem Projekt független színházi társulat és a Puck Bábszínház magyar tagozata meseíró pályázatot hirdet III–VII. osztályos, kolozsvári tanulóknak hősök és hősnők témában.

Somorja

pályázat

Románia

Ambient Assisted Living meghirdette „Active and Assisted Living” című programját, melynek célja az idős korúak függetlenségének és lakóhelyükön való hosszabb tartózkodásuknak elősegítése.

Románia

Az Ifjúsági és Sportminisztérium meghirdette 2017-es Ifjúsági projektek nemzetközi versenyének pályázatát.

Erdély

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2017. évi alapjából, magyar nyelvű könyvek kiadásának támogatására.

Erdély

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2017. évi alapjából, magyar nyelvű könyvek kiadásának támogatására.