Tehetséggondozás a tudományok útján

Beregszász Villámkurzusok

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolával együttműködve a 2018–2019-es tanév folyamán 6 alkalmas 30 órás kurzust szervez a Rákóczi-főiskolán Tehetséggondozás a tudományok útján címmel.

A Tehetséggondozás a tudományok útján című kurzus lehetőséget kínál a pályakezdő kárpátaljai magyar főiskolásoknak és egyetemistáknak arra, hogy kutatásaik végzéséhez a lehető legszélesebb körű módszereket sajátíthassák el és alkalmazzák azokat. A program célja a kárpátaljai magyar értelmiségi réteg tudományos fejlesztése, kinevelése, konferenciákra való felkészítése, valamint az aktuális kutatói ösztöndíjak és kutatási intézmények megismertetése.

A programsorozat az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósul meg az alábbi időpontokban a Rákóczi-főiskolán minden alkalommal 15.00 órai kezdettel:

Időpont Tematika
2018. december 6. Az itthonmaradás esélyei
2019. január 18. Fiatalok a jövőért
2019. február 15. Makovecz Hallgatói Mobilitási Program és Erasmus+ ösztöndíjprogramok és azok jó gyakorlatai
2019. március 22. Kutatóintézetek a Kárpát-medencében
2019. április 5. Modern könyvtár- és levéltárhasználat
2019. május 16. Kutatói ösztöndíjak és azok ismertetése a Kárpát-medencei fórumokon

Minden érdeklődőt szeretettel várunk az eseményekre a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Győr termébe (90202, Beregszász, Kossuth tér 6.). Bővebb információt kaphatnak az e-mail-címen vagy a 003141 4-29-68 (149-es mellék) telefonszámon.A rendezvényeken többek mellett előadást tart dr. Érsek Vivienn (főosztályvezető, Kárpát-medence Magyar Oktatásának Fejlesztéséért Felelős Helyettes Államtitkárság), Kujbusné dr. Mecsei Éva (igazgató és főlevéltáros, Magyar Nemzeti Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltára), dr. Mészáros Tamás (szakmai igazgató, ELTE, Márton Áron Szakkollégium).

 

Forrás: http://karpataljalap.net