PARLAMENTI TÖRTÉNETEK

Online tér Villámkurzusok

A Rákóczi Szövetség és az Országgyűlési Hivatal Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatóság együttműködésének köszönhetően a Szövetség online felületein elérhetővé válnak tanároknak, diákoknak és minden érdeklődőnek az Országgyűlési Múzeum múzeumpedagógusai és muzeológusai által készített történelmi tananyagok.

Az Országgyűlési Múzeum munkatársai segítséget kívánnak nyújtani a pedagógusoknak a digitális oktatásra való átállás könnyítéséhez és a tananyag elektronikus változatának változatos és eredményes elkészítéséhez, ezért az új Online Múzeum felületen a magyar történelem kulcskérdéseit bemutató rövid videók váltak elérhetővé. Az oktatást segítő audiovizuális anyagokhoz tudásellenőrző kérdések is kapcsolódnak letölthető vagy online megoldható formában. A törvényhozás folyamatának és az obstrukció történetének bemutatása után az Aranybulla jelentőségét és II. András korát ismertető videónk az Országház Filmműhely YouTube csatornán tekinthető meg.

Emellett virtuális tárlatvezetés keretében elérhetővé vált az Országgyűlési Múzeum A magyar törvényhozás ezer éve című tárlata a nagyközönség számára.

Az elérhető videók és témák folyamatosan bővülnek.

https://www.rakocziszovetseg.org/hirek/752-parlamenti-tortenetek