JOG KI MIT TUD?

Erdély Tudomány, oktatás
JOG KI MIT TUD?

A Jogaink Egyesület idén újra megszervezi, a Jogi ki mit tud? – avagy te tudsz jogi keretek között mozogni? elnevezésű jogi vetélkedőjét. A versenyen résztvevő középiskolás diákok olyan kérdésekre keresik majd a választ, amelyek a mindennapi életben hasznosan lehetnek, mint hogy hány éves kortól lehet törvényesen munkát vállalni Romániában, mit kell tudni, ha megállít a rendőr, mi történik, ha nem fizetsz ki egy büntetést. A vetélkedő fő célja, hogy a versenyzők alapjogi ismereteit bővítse, és felhívja a figyelmet ezek ismeretének fontosságára.

Kik jelentkezhetnek? IX-XII. osztályos diákok jelentkezését várják, 2 fős csapatokban. Fontos, hogy a csapattagoknak nem kell feltétlenül egy osztályba vagy egy iskolába járni.

Hogyan és meddig? Október 1-ig lehet jelentkezni e-mailben:  címen, ahova a következő információkat kell elküldeni: csapat neve, csapattagok neve, iskola neve.

Miből is áll a verseny? A jogi ki mit tud kétfordulós megmérettetés. Az I. fordulóban online felületen juttatják el a feladatokat, kérdéseket, amely megoldásához bármilyen segédeszközt lehet majd használni. Ezt követően Kolozsváron tartják a döntőt, október 26-án, ahol a csapatok különböző érdekfeszítő feladatokat kapnak, és igazi bírósági pert is el kell játszani.További információk: http://jogaink.ro/hirek/jogi-ki-mit-tud