Hagyományok háza kézműves képzései

Kárpát-medence Továbbképzések

Kétéves, OKJ-s kézműves képzéseink célja kettős: egyrészt szeretnénk résztvevőinknek egy fenntartható, a környezettel harmóniában lévő, a 21. század számára hasznos és használható tudást átadni, másrészt célunk megőrzi és továbbélteti a hagyományos kézműves szakmákat és mesterségeket. Hisszük, hogy elődeink tudása olyan ismerethalmaz, ami adekvát válaszokat képes adni napjaink kihívásaira és igényeire is.

OKJ-s képzéseinket ajánljuk mindenkinek, aki szakmát szeretne tanulni, vagy mélyebben el szeretné sajátítani a hagyományos szakmák valamelyikét, aki hasznosan szeretné eltölteni az idejét, és aki szeret elmélyülten és alaposan dolgozni.

Az akkreditáció olyan állami értékelést jelent, amely a képzés minőségét biztosítja.  Akkreditált tanfolyamainkon tehát garantáltan a legmagasabb színvonalú elméleti és gyakorlati tudást biztosítjuk hallgatóinknak.

Ez a képzésfajta elsősorban a pedagógusokat kívánja támogatni szakmai fejlődésükben, a kötelező kreditpontjaik megszerzésében, de mindenkit szeretettel várunk, aki néhány hónapra belemerülne egy-egy szakma rejtelmeibe, megismerné azok csínját-bínját.

Kézműves tanfolyamainkat akár rekreációs kúrának is föl lehetne írni az irodai munkát végzőknek. Az alkotómunka jótékony hatással van az érzékelés, az észlelés, az emlékezet, a képzelet és a figyelem fejlődésére, fejleszti a szépérzéket és nem utolsósorban közösséget alkot.

Oktatóink népművészek, szakmájuk elismert és szakavatott ismerői, akik a legnagyobb szakértelemmel felvértezve, alázattal vannak elődeik tudása iránt és módszertani ismeretekkel felvértezve, türelemmel vannak tanulóik iránt.

https://hagyomanyokhaza.hu/hu/kezmuves