XV. KOLOZSVÁRI NÉPZENE- ÉS NÉPTÁNCTALÁLKOZÓ

Erdély Emberek
Az Ördögtérgye Néptáncegyüttes idén is megszervezi a Kolozsvári Népzene- és Néptánctalálkozót. A rendezvényre november 22-24. között kerül sor a Diákművelődési Házban.

Csütörtökön, november 22-én a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes Erdély.ma – Levelek Londonba c. előadásával nyit az idei rendezvény.

Pénteken, november 23-án délelőtt 10 órától a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes Pöttöm Palkó c. előadására várjuk a gyerekeket

Este 19 órától az Bekecs Néptáncszínház Ember az embertelenségben című előadását tekintheti meg a tisztelt közönség a Kolozsvári Diákművelődési Ház színpadán.

Szombaton, november 24-én reggel 10-től kézműves foglalkozás, gyerektáncházzal és egyéb tevékenységekkel várja a kicsiket és nagyokat a MókaTár és a Mocorgó.

16:30 órától Both Jószef, Szabó Tamás “Roma mesterségek képekben” könyvének bemutatójára kerül sor a Kolozsvári Diákművelődési Ház Zsebtermében.

17 órától Antal Imola és Mátéfi Zita népis ruhái kerülnek bemutatásra a Diákház előterében.

A 19 órától kezdődő gálaelőadás jótékonysági koncerttel indít, amelynek keretében a Magyarpalatkai zenekart is hallhatják. A gála második felében a mezőpaniti falusi táncosok mellett fellépnek a kolozsvári Bogáncs, Kalotaszeg, Szarkaláb és Zurboló néptáncegyüttesek, a szamosújvári Kaláka, illetve a szegedi Cuháré és Délikert Möndörgő néptáncegyüttesek és a házigazda Ördögtérgye Néptáncegyüttes, kiteljesítve az Erdély különböző vidékeinek táncos és zenei kultúrájáról alkotott képet.

A Néptánctalálkozó minden napja táncházzal zárul a Heltai FolkCenterben.