Véget ért a II. Szőgyéni Maraton

Szőgyén Emberek

Véget ért a II. Szőgyéni Maraton

A II. Szőgyéni Maraton pólója és az emlékbélyeg (Fotó: Berényi Kornélia/Felvidék.ma)

Ismét megrendezték a Szőgyéni Maratont, melyet első ízben a tavalyi év tilalmai közt és bezártságában szervezett meg a Szőgyéni Sportegyesület és a 32. számú Szent Mihály cserkészcsapat. A sikeren felbuzdulva ez év tavaszán is virtuális futásra, illetve gyors tempójú gyaloglásra hívták mindazokat, akik ily módon kívántak hozzájárulni az egészségük megőrzéséhez.

A felhívásra választani lehetett a futás és a gyorsgyaloglás között, melyet bármilyen helyszínen, a világ bármely pontján, több részletben is lehetett teljesíteni.  A maraton 42 km, a félmaraton 21 km volt.

A szőgyéni maraton 10,5 km-t foglalt magába, ez a táv hozzávetőlegesen Szőgyén lakott területének kerületét jelenti. A legrövidebb teljesítendő táv 7 km-t tett ki. A jelentkezők által vállalt össztáv 1099 km volt.

A Volter-testvérek megkapják a pólót (Fotó: Berényi Kornélia/Felvidék.ma)

Leboc Szabolcs a cserkészcsapat segédtisztje portálunknak elmondta:  „A felhíváshoz 57-en csatlakoztak. A 32 szőgyéni résztvevő mellett 23-an voltak, akik más helységekből regisztráltak. Ezek: Köbölkút, Kéménd, Libád, Zselíz, Csallóköznádasd, Csallóközcsütörtök, Kamocsa, Révkomárom, Pozsony, Cserne. Külföldi résztvevői is voltak a maratonnak: Magyarországról Dél-Komáromból és Nyírpalotáról, valamint Prágából és a hollandiai Hágából.

A szervezők indulnak a kiértékelésre (Fotó: Berényi Kornélia/Felvidék.ma)

42 nő és 15 férfi vállalta a megmérettetést. A 16 éven aluliak tizenhatan voltak, köztük a legfiatalabb négy és fél éves. A 18 éven aluliak közül 17-en, míg a 60 éves kor felettiek közül két fő kapcsolódott be a rendezvénybe. Az összes résztvevő átlagéletkora 32 év volt.

„Lehet, hogy hosszú az út a végső célig. De minden lépéssel közelebb kerülsz hozzá. És minden lépés, amit megteszel, attól te magad is több leszel”- ilyen és ehhez hasonló idézetekkel buzdították egymást a II. Szőgyéni Maratoni futás internetes oldalán a vállalkozó szellemű sportolók, akik folyamatosan beszámoltak teljesítményükről, melyet fotókkal és adatokkal is bizonyítottak.

Leboc Szabolcs cserkészvezető gratulál Kunyik Lászlónak és lányának Zsófinak (Fotó: Berényi Kornélia/Felvidék.ma)

Öt euró befizetésével lehetett regisztrálni (a 16 éven aluliaknak nem kellett regisztrációs díjat fizetni), aminek ellenében minden résztvevő, a teljesítmény után, egy fából készített, úgynevezett emlékbélyeget kapott. Tetszés szerint pólót is lehetett igényelni, melyre a rendezvény logója lett feltüntetve. Az emlékbélyeg egy nagyölvedi famegmunkáló vállalkozásban készült, míg a póló a szőgyéni székhelyű KonDor cég műhelyéből került ki.

A május elején befejeződött virtuális futás kiértékelése nyomán, a hónap végéig megérkeznek a teljesítménnyel kiérdemelt emlékbélyegek és pólók mindazokhoz, akik csatlakoztak a felhíváshoz.

A nem szőgyéni résztvevőkhöz postai úton jut el a küldemény, a szőgyéni önkormányzat segítségével. A szőgyéni résztvevőknek a szervezők juttatták el a megérdemelt jutalmat, az emlékbélyeget illetve az igényelt pólót.

Koncser Erika, a Szőgyéni Kézilabda Szakosztály vezetője átadja az emlékbélyeget Svajcer Olivérnek (Fotó: Berényi Kornélia/Felvidék.ma)

A rendezvény jelmondatául Dan Millman amerikai származású író, motivációs előadó és világbajnok tornász mondását választották: „A lelkesedés diktálja az iramot, de a kitartás éri el a célt.”

(Berényi Kornélia/Felvidék.ma)