„VÁLLALKOZZ OKOSAN” – ÜZLETI TERV VETÉLKEDŐ

Erdély Hírek

„VÁLLALKOZZ OKOSAN” – ÜZLETI TERV VETÉLKEDŐ (SZÉKELYUDVARHELY)

Az idei évben került megszervezésre másodszor Székelyudvarhelyen a székelyföldi középiskolások „Vállalkoz okosan” üzleti terv vetélkedője.

A vetélkedőre – amely a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium és a Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége közös rendezvényeként április-május hónapok folyamán zajlott – összesen 19 csapat regisztrált Marosvásárhelytől Székelyudvarhelyen, Gyergyószentmiklóson és Székelykeresztúron át Csíkszeredáig.

A pályamunkák elbírálásának végső fázisára, a döntőre május 18-án került végül sor – ahol a döntőbe jutott csapatok élőben is előadhatták, megvédhették a terveiket a neves zsűri előtt.

A zsűri összetétele: Tánczos Levente-József (Sapiencia Tudományegyetem, tanár), Gergely Zoltán (RMKT, alelnök), Fábián István (Babes-Bolyai Tudományegyetem, tanár), András Lehel (Melinda Impex cégcsoport, vezérigazgató), Kicsid Attila (transindex.ro, főszerkesztő-helyettes), Jakab Áron Csaba (SZMVSZ, elnök), Farkas Levente (marketingtanácsadó, marketingiskola.ro alapító).

A szakmai és oktatási körökben is elismert székelyföldi üzleti vetélkedőt méltatta Gálfi Árpád polgármester, aki az udvarhelyi oktatás szerepét emelte ki, majd Tőkés Zsolt iskolaigazgató, aki az elméleti és gyakorlati tudással való megfelelő sáfárkodás jelentőségét méltatta. Jakab Áron Csaba SZMVSZ elnök a fiatalok segítését, a velük való törődés elmélyítésének szükségességét húzta alá, bemutatva a Szövetség ifjúsági programjait.

A rendezvény fő támogatója a Melinda Impex cégcsoport volt, András Lehel vezérigazgató képviseletében; mint elmondta, egyik küldetésüknek tartják az ambíciós és tehetséges fiatalok felfedezését és felkarolását, akik számára akár vonzó munkahely ajánlatokkal is tudnak jönni a jövőben.

A döntő a székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal Szent István termében zajlott, ahol bárki szabadon végig követhette az előadásokat, és ahol végül az első helyet a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum csapata, a The Office nyerte.

The Office

A második helyet a székelyudvarhelyi Bányai János Műszaki Szakközépiskola csapata, a Szakosok, míg a harmadikat ismét egy székelyudvarhelyi csapat, a Kós Károly Szakközépiskola Ocean Tour csapata nyerte.

Szakosok

Ocean Tour

A zsűri különdíját a csíkszeredai Joannes Kájoni Szakközépiskola Rokolyások fantázia-nevű csapata nyerte.