Vajdasági versmondók sikere Mikolában

Mikola Kiemelt cikk

A szatmárnémeti Árpád Egyesület, a mikolai Gellért Sándor Általános Iskola és a LiterArt Egyesület 2019. december 6-8-a között rendezte meg a Szatmár megyei Mikolában a XXVII. Gellért Sándor vers- és prózamondó verseny Kárpát-medencei döntőjét, ahol tizennyolc versmondót két szöveg alapján értékelt a zsűri.

A megmérettetésen Vajdaságot három versmondó képviselte. Ők a nemrégiben Bácsfeketehegyen megrendezett XXIII. Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozó döntőjén elért eredményeik alapján kaptak részvételi lehetőséget az erdélyi találkozóra.

Bagi Natália óbecsei középiskolás harmadik helyet ért el, valamint a Református egyház díját, az Árpád Egyesület különdíját és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács különdíját vihette haza.

Tóth András pirosi főiskolai hallgatót a zsűri dicséretben részesítette, emellett az Árpád Egyesület különdíját és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács díját érdemelte ki.

Bencsik István, a Szabadkai Magyar Rádió nyugalmazott újságírója az Árpád Egyesület különdíját, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács különdíját és Gellért Ágnes költő különdíját kapta.

Versmondóink a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének támogatásával utazhattak el Romániába.

Forrás: Hét Nap