Vajdasági modern tánccsoport bemutatkozója

Óbecse Kiemelt cikk

TÁNCPARÁDÉ 2021-Vajdasági modern tánccsoport bemutatkozója.

A tánc, mint minden más művészet, az ének, a muzsika, a játék a közösségalkotás, a közösségbe tartozás élményét adó eszköz, és erre nevelni, gyakoroltatni kell a gyermekeket.
A tánc közösségre nevel, közösséget alkot, a közösség élményét adja. A tánc, a játék, az ének, a muzsikálás, egyáltalán a művészeti nevelés létfontosságú szükségletek kielégítését szolgálja. Erre a kultúrára nevelni, tanítani kell az ifjúságot.
Telt ház előtt tartották meg szombaton, szeptember 25-én, óbecsén, a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben, a Táncparádé 2021 elnevezésű rendezvényt, amelyen a vajdasági modern-tánccsoportok mutatkoztak be. “Tavaly nem tudtuk megtartani a rendezvényt a vírus-helyzet miatt, az idén azonban sikerült megszervezni a Táncparádét. A tánc sokszínűségét mutattuk be a műsor során, hiszen a társas-táncok mellett modern, hip-hop és show-táncok is bemutatásra kerülnek, illetve egy mazsorett-csoport is fellépett. Vendégeink azok a csoportok, akikkel az évek folyamán kiváló viszonyt ápolunk, akikkel néha együtt is utazunk egy-egy fellépésre, versenyre is”, mondta Ricz Kasziba Beáta, a Petőfi kultúrkör munkatársa.
A másfél órás rendezvényen, amely a budapesti Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt, az óbecsei önkormányzat és a Kaktusz virágüzlet támogatásával valósult meg, mintegy százötven táncos mutatkozott be. A házigazdák mellett fellépett az adai Venus+ tánccsoport, a Moholon és Zentán működő Merkur-Midnight táncegyüttes, a királyhalmi Rhytmical Dance Club és a péterrévei dr. Kiss Imre Művelődési Kör modern tánccsoportja. “Huszonkilenc évvel ezelőtt, 1992-ben alakult meg a Petőfi kultúrkörben a társas-és modern tánccsoport, amely azóta megszakítás nélkül dolgozik. Most négy korcsoportban, több mint hatvan gyermekkel dolgozunk, akik heti rendszerességgel járnak hozzánk, készítsük nekik az új koreográfiákat, fellépésekre és versenyekre járunk úgy belföldön, mint külföldre is, ahol sikereket érünk el. Célunk, hogy a táncosok érezzék, hogy tartoznak valahová, a Petőfi kultúrkör nagy családjához, hogy figyeljenek egymásra, érezzék egymást a színpadon, mozogjanak, jó társaságba járjanak”, tette hozzá Sárkány Krisztina, az óbecsei táncosok művészeti vezetője.
A közönség üdvözölhette a csoportvezetőket is a műsor végén, akik kis ajándékot is kaptak. Tapsolhattak Horváth Máriának, a péterrévei dr. Kiss Imre Művelődési Kör tánccsoportjának vezetőjének, a királyhalmi Rhytmical táncegyüttes képviselőjének, Varga Viktóriának, Terzin Róbertnek, a Midnight-Merkur táncegyüttes vezetőjének, az adai Venus+ tánccsoport képviselőjének, Gordos Evelinnek, valamint a Petőfi Sándort Magyar Kultúrkör tánccsoportjainak vezetőinek és koreográfusainak Bozsóki Ninának, Gyurcsik Helénának, Beretka Karinának, Tóth Martinának és Sárkány Krisztinának.

Forrás: Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör Óbecse