Ünnepség a Dózsa György MMK-ban

Bajmok Vezércikk

Ünnepséggel búcsúztatta az évet a bajmoki Dózsa György MMK.

Tegnap este tartották a hagyományos évzáró műsort a bajmoki Dózsa György Magyar Művelődési Központban.

Az intézmény valamennyi népművészeti szakcsoportja zenés és táncos produkcióval várta a település lakosait. A legkisebbek ajándékot kaptak.

A Dózsa György Magyar Művelődési Központban immáron több éves hagyomány, hogy karácsonykor illetve új év előtt gálaműsorral zárják az óévet. Természetesen ez egy olyan előadás, ahonnan a legkisebbek, de a nagyobbak sem távoznak üres kézzel.

A gyerekek örültek a karácsonyi meglepetésnek. Bereng Kristóf készségesen megmutatta, mit rejtett a cipősdoboza: „Tusfürdő, dezodor, csokik, szaloncukrok, fejhallgató, Milka csoki és ennyi.”

Kollár Lívia, Bajmok:
„- Hogy tetszett a karácsonyi műsor?
– Nagyon szép volt! Örülök annak, hogy itt tudtam lenni.”

Az ajándékokat a Baptista Szeretetszolgálat és a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium diákjai biztosították. Nyúl Zoltán, baptista lelkész elmondta, hogy idén több mint 1800 cipősdoboznyi ajándékot osztottak ki Vajdaság-szerte. Ebből jutott bőven Bajmokra is.

Nyúl Zoltán, lelkész, Baptista Szeretetszolgálat: „Mindig megkeressük azokat a helyeket, ahol nem kapnak cipősdoboz-ajándékot a gyerekek. Korábban sorra jelentkeznek azok a helyek, ahol egyáltalán nem számítanak arra, hogy bármi ajándékot kapjanak.”

A műsorban néptáncosok, énekesek, citerások léptek fel. Az intézmény valamennyi csoportja – a legkisebbektől a legnagyobbakig – bemutatkozott. Karácsonyi énekekkel, dalokkal és látványos táncelőadásokkal várták a közönséget.

Bálint Lukács Mónika, elnök, Dózsa György Magyar Művelődési Központ, Bajmok: „Három kórusunk van, énekkarunk. Két néptánccsoportunk, ezen kívül érkeztek vendégfellépők is: Bácskossuthfalváról néptáncosok érkeztek, Pacsérról citeracsoport, illetve a bajmoki bunyevác néptáncegyüttes is fellép.”

Forrás: Pannon RTV