Ünnepi hétköznapok Szentmihályon

Szentmihály Kiemelt cikk

A Szentmihályi Advent elnevezésű rendezvény az egyik legszebb és legmeghatóbb esemény, amely a szentmihályi József Attila MME tagjainak szervezésében történik, és amely évről évre egyre több gyereket, fiatalt, szülőt és nagyszülőt vonz az egyesület nagytermébe a közös ünnepi foglalkozásokra. A koronavírus-járvány miatt az idén sajnos nem volt lehetőség a tömeges összejövetelekre, de ez mégsem tántorította el a szervezőket.

A művelődési egyesület tagjai ugyanis az adventi koszorúk elkészítéséhez szükséges alapanyagokat kiosztották a helyi óvodában és iskolában, a legkisebbek, illetve az iskola tanulói pedig odahaza a nevelő nénik, a tanító nénik, a szülők és a nagyszülők segítségével készítették el az ötletes családi adventi koszorúkat. Az erről készített fotók a későbbiekben felkerültek a József Attila MME Facebook-profiljára.

Ezután az egyesület tagjai feldíszítették Szentmihály központját, illetve a székházuk épületét, majd következett a mikuláscsomagok kiosztása a helyi Mihajlovo Motorosklub tagjainak köszönhetően.

A hagyományos közös mézeskalácssütés és -díszítés sem történhetett közösen, így a gyerekek odahaza sütöttek és díszítettek anyukájukkal, testvéreikkel és a nagymamákkal együtt. Az egyesület profilján megjelent képekről látni lehet, hogy elég sok szentmihályi otthonban ügyeskedtek a falu lakosai.

Az említett eseményeket a Bethlen Gábor Alap és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége támogatta.

Forrás: Hét Nap