Újabb virágpiacot szerveztek Topolyán

Topolya Kiemelt cikk

Április elején első alkalommal szervezett virágpiacot Topolya Község Idegenforgalmi Szervezete. Annak sikerén felbuzdulva ma második alkalommal is megszervezték a nem csupán virágárusokat felvonultató rendezvényt a Felvonulás téren. A virágárusok mellett palántákat is lehetett vásárolni, de kézműves termékeket, hústermékeket, alkoholos italokat, gyümölcsleveket is kínálnak az árusok.

Nem csak a környékbeli településekről, de még távoli helyekről, Dél-Szerbiából is érkeztek árusok. Különleges és ritka fajokat, de a szokványos virágfajtákat is kínáltak. A virágokon kívül palántákat, kerámiákat, fűszernövényeket, famunkákat, kerti figurákat, sajtokat és szárított húskészítményeket is árultak.

Cesznák Magdolna bajsai hobbikertész kínálatát az első virágpiac alkalmával is sokan megcsodálták. Elmondta, hogy ezúttal is sokan megnézik a kínálatot, de vásárolnak is. Sok különleges és ritka fajtát is szaporít. Elmondta azonban, hogy itt új tapasztalatokra is szert lehet tenni. – Sok különleges fajtám van, sokakkal megismerkedtem, új tapasztalatokra is szert tettem, de még vásároltam is olyant, ami eddig volt nekem – fogalmazott. A virágpiac tehát másodszor is sokaknak okozott örömöt, elégedettséget, sokan már afelől érdeklődtek, mikor lesz megint ilyen Topolyán.

Forrás: Vajdaság Ma