Újabb együttműködési szerződések

Hírek

Újabb hét középiskolával kötött együttműködési szerződést a Rákóczi-főiskola

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola (II. RF KMF) stratégiai együttműködési szerződést írt alá hét kárpátaljai magyar középiskolával február 20-án.

Az együttműködési megállapodás értelmében a partneriskolák végzős tanulói felvételi versenyen kívül kerülhetnek be a Rákóczi-főiskolára, amennyiben sikeresen teljesítenek a külső független tesztelésen. A hosszú távú szerződés kimondja, hogy a középiskolák pedagógusai és diákjai részt vehetnek a II. RF KMF által szervezett konferenciákon, tanulmányi versenyeken, rendezvényeken. A középiskolák vállalják, hogy szakmai és pedagógiai gyakorlatra fogadják a főiskola különböző szakos hallgatóit.
Február 20-án hét kárpátaljai magyar tannyelvű középiskolai intézmény élt a lehetőséggel: a Csapi 2. Számú Széchenyi István Középiskola, a Nagyszőlősi 3. Számú Perényi Zsigmond Középiskola, a Nagyberegi Református Líceum, a Verbőci Középiskola, a Kisdobronyi Középiskola, a Derceni Középiskola és a Barkaszói Középiskola.
Korábban 25 középiskola már aláírta az együttműködési megállapodást, így már 32 iskola áll hosszú távú együttműködési szerződésben a Rákóczi-főiskolával.