Tündérpakkot gyűjtenek az ausztriai magyarok

1060 Bécs, Mariahilferstr. 1c Alagsor Kiemelt cikk

Ausztria szerte továbbra is zajlik az adománygyűjtés a Tündérpakk magyarországi alapítvány javára, akik öt éve segítik a nehéz helyzetben élő családokat. Az Ausztriai Magyar Civil Fórum keretében, bécsi és alsó-ausztriai civilek kezdeményezésére számos Ausztriában élő magyar család csatlakozott a jótékonysági akcióhoz.

A Tündérpakk Közhasznú Alapítvány vezetője Szomolányi Timi és Sevcsik M Anna, valamint az egyesület önkéntesei a családsegítőkkel szoros kapcsolatban állnak, és rajtuk keresztül juttatják el a hozzájuk érkező adományokat, felajánlásokat Magyarország szerte.

Bécsből és környékéről a közelmúltban többször is érkezett adomány Budapestre, amelyet Makray Erika, Ausztriában élő korábbi önkéntesük szervezett meg a fővárosban élő magyarok körében. Azóta is folyamatosan érkeznek a felajánlások, továbbra is várják az adományokat, amelyeket folyamatosan juttatnak el Budapestre, ahonnan aztán a Tündérpakk alapítvány önkéntesei viszik tovább azokat a rászorulóknak.

A legnagyobb kihívást mégis a csomagok szállítása okozza, így arra lenne a legnagyobb szükség, hogy vállalkozó kedvű önkéntesek eljuttassák a sok csomagot Budapestre, mondta Makray Erika, aki nem gondolta volna az adománygyűjtési akció elején, hogy ennyi felajánlás fog érkezni majd.

Forrás: https://volksgruppen.orf.at/magyarok/stories/3078206/