Tündérlak

Bácskossuthfalva Hírek

Helytörténeti írások Papp Dániel születésének 150. évfordulója alkalmából – A Monográfia Helytörténeti Egyesület könyvbemutatója

Könyvbemutatót tartanak ma Bácskossuthfalván. Besnyi Károly, Gulyás László, Kotek Szabolcs, Kucor Tamara, Nagy Tibor, Papp László és Sztánkó Emília Bácskossuthfalvára vonatkozó, helytörténeti jellegű írásait tartalmazza az a kiadvány, amely a Monográfia Helytörténeti Egyesület kiadásában jelent meg, Papp Dániel író születésének 150. évfordulója alkalmából. Papp László, a könyv egyik szerzője elmondta, hogy a kötet megjelenését a szerkesztő, Besnyi Károly koordinálta.

– A Tündérlak tartalmának összeállításában közreműködött egy-egy rövid publikáció erejéig néhány szárnybontogató ifjú monográfus, Kucor Tamara, Sztánkó Emília és Kotek Szabolcs. A kiadvány egy újabb szeletet ad közre a térségünk és a falu múltjával kapcsolatban, egészen a két évvel ezelőtti Durindó és Gyöngyösbokréta forgatagáig – nyilatkozta Papp László, és hozzátette, hogy több olyan információ is napvilágra kerül a könyvben, egyebek mellett az 1848/49-es forradalom és szabadságharchoz köthetően, ami eddig nem volt publikus.

A Tündérlak című kötetet ma 18 órától mutatják be az Echo Gyermek- és Ifjúsági Rendezvényközpontban.

 

Forrás: Magyar Szó