Tíz program, amit ne hagyj ki

Kézdivásárhely Hírek

Tíz program, amit ne hagyj ki az Őszi Sokadalmon – a főszervező ajánlásával

Színes programok váltják egymást, látványos dekorációkkal, és hatalmas vásárral.

Az Őszi Sokadalom hétvégéje idén is mozgalmas lesz. Színes programok váltják egymást, látványos dekorációkkal, és hatalmas vásárral. Minden, ami szem-szájnak ingere. Nehéz válogatni a rengeteg program közül, ezért Ménessy Kinga-Kitty főszervező ajánlását mutatjuk meg.

Hagyományos termék és őszi vásár

Ilyenkor mindig megelevenedni látszik a történelem, a város főtere visszakapja a vásáros hangulatát, emellett lehetőséget adunk több mint 110 kézművesnek vagy helyi termelőnek, hogy itt Kézdivásárhelyen is kínálja portékáját.

Gyermekváros

Nagyon sok szülőtől jött visszajelzés, hogy a lehető legjobb ötlet ezt a vásár köré szervezni. Hiszen így megadjuk a lehetőséget, hogy amíg a gyerek a különböző tevékenységeken vesz részt, szórakozik, tanul, addig a szülő nyugodtan korzózhatnak a vásárban.

Utcazene

Örvendünk, hogy ennek a programpontnak már hagyománya lett. Hiszen ez egy egyedi színfoltja a rendezvénynek. Az idén egy kis lefödést is készítettünk, hogy a zenészek ne a szabad ég alatt muzsikáljanak. Azt külön ki kell emelni, hogy Nagy Britanniából lesz az egyik fellépőnk, aki fontosnak tartotta eljönni Kézdivásárhelyre és picit itt zenélgetni az utcán.

Mózsika gyermekgála

A Borudvarban történő érdekes, színes program, ahol sok – sok gyermek, pici hagyományőrző mutatkozik be, hogy a színes forgatagba ők is részt vegyenek. Különböző korosztályok, néptánc és népzenei bemutatót tartanak, majd utána egy fergeteges táncház is lesz. Ez ízig-vérig népi műsor.

Chill zone

A Gábor Áron tér szívében kialakítottunk egy olyan teret, ahol napközben az emberek hangulatos környezetben kiváló koktélokat, limonádékat kortyolgathatnak, illetve picit a füvön illetve a különböző ülőalkalmatosságokon meg lehet kicsit pihenni. Ugyanakkor ebben a térben található az ifjúsági tér is, így egy kompakt teret tudtunk berendezni, melybe bárki belebotolhat.

Borkóstolók

A Borudvar sok meglepetést tartogat a rendezvényre, többek közt zamatos, ízes borokat lehet kóstolgatni nagyon jó hangulatban.

Pityókafesztivál

Azért különleges ez a programpont, mivel itt már kialakult az évek során egy erős baráti kör, akik folyamatosan visszajár, és fantasztikus ételekkel kínálja az odalátogatókat. Idén a finom ellentétek is megjelentek, például a testvérvárosból érkező rendőrcsapat hatására a helyiek is megjelennek egy főzőcsapattal, azért, hogy kicsit egymással szórakozva konkuráljanak és részt vegyenek az eseményen

Dekoráció

Idén nagyon próbáltunk figyelni arra, hogy minden legyen szem előtt, ám még sem. Törekedtünk a kellemes látványra, mely összhatásban is emel a rendezvény hangulatán. Az esernyőknek a tavaly nagyon pozitív megítélésük volt és úgy néz ki, hogy ez idén is nagyon szerethető dolog lesz.

Urbanizé Garden

Mano & Azteca páros koncertje egy rendkívüli program lesz, minden bizonnyal fergeteges hangulatot teremtenek minden bulizni vágyónak.

Omega

Végére hagytam a személyes kedvencemet, gyerekkorom emlékeinek felidézőit, az Omega együttest. Róluk soha nem gondoltam volna, hogy egyszer a szülővárosomban fognak fellépni. A szüleim mindig ódákat zengtek, mindig arról, hogy milyen jó egy Omega koncert. 2001-ben képesek voltak elutazni Budapestre, a koncertjükre a Sport Arénába, azért hogy ott nézhessék meg. Én már láttam őket a Félszigeten és Sepsiszentgyörgyön és úgy gondolom, hogy mindenkinek, aki szereti a zenét, kell lennie az életében egy Omega-koncertnek.

Forrás: http://multikult.transindex.ro/