Testvértelepülési egyezményt írtak alá

Horvátországi Magyar Napló Pörböly Kiemelt cikk

Augusztus 11-én, Újbezdán újabb testvértelepüléssel gazdagodott. A Baranya megyei Ilocska és Nagytótfalu után, a Tolna megyei Pörböllyel írta alá a testvértelepülési nyilatkozatot Bognár Attila az Újbezáni Helyi Választmány elnöke.

Az esemény a pörbölyi falunap keretében valósult meg. A főzőverseny és a kulturális műsorok mellett sor került a két település együttműködési megállapodásának közzétételére is. Sipos Lajos, Pörböly polgármestere és Bognár Attila az Újbezdáni Helyi Választmány elnöke elégedettségüket fejezték ki ezzel kapcsoltban.

A két település légvonalban mintegy 70 km távolságban található. Pörböly a Tolna megyei Bátaszéktől nem messze található település. Az együttműködés kezdeményezői a két település civil szervezetei voltak. Most, hogy ezt az együttműködést önkormányzati szintre elemelték, a település vezetői remélik, hogy az együttműködés egyre többrétűbbé válik a jövőben, s hogy idővel közös pályázatok megvalósítására és gazdasági tematikájú együttműködésre is alkalom nyílik majd.