Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó

Erdély Emberek

Elindult a jegyárusítás a Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozóra

Elkezdték a jegyárusítást a május 20-án kezdődő Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozóra. A Csiky Gergely Állami Magyar Színház szlovén, orosz, francia, belga, holland, magyar és román társulatokat vár, illetve két friss saját produkciót mutat be. Az eredetileg  a Hős és Antihős fogalompár köré épített műsort forráshiány miatt alaposan megvágták, ezért, illetve a kultúrára szánt közpénzek csökkenésére való figyelemfelhívásként idén félTESZT néven szervezik meg az eseményt.

A színház közleménye szerint szó lesz a kánoni hősök és a jelen emberének találkozásáról (Sociopath/Hamlet), a mesék hőseinek felcseperedéséről (Swan Lake Revisited), a társadalom és ember egyszerre életben tartó és halált hozó viszonyáról (Têtes d’Affiche), vagy egy letűnt kor, egy letűnt város emberéről (Bagdad), a saját magunk és az ambíciónkba vetett hit erejéről (Hős 2.0 Az előadások előadása), a körülmények, az akarat és bűntudat elválaszthatatlanságáról és a lélek vívódásáról (Macbeth), a mellőzött hősök és nemi frusztrációk társadalmunkban betöltött szerepéről (Medea’s Boys), az antik korok hősnőjéről, aki egymaga szembeszáll a zsarnoksággal (Antigoné), vagy a színházi hős őrületéről és az egyén szerepjátszásáról (IV. Henrik). Az előadásokhoz magyar, román és angol nyelvű fordítás biztosított.

Jegyek válthatóak online, és a színház jegypénztárában hétköznap délelőtt 10:00-13:00 óra valamint délután 16:00-19:00 óra között. A fesztivál keretében játszott előadásokra a belépők 40 lejes teljes és 30 lejes kedvezményes áron válthatók. Bérletet öt előadásra lehet váltani teljes áron 150, diákoknak, egyetemistáknak, nyugdíjasoknak és KULT Card tulajdonosoknak járó kedvezménnyel pedig 75 lejért. A 12. Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó fő támogatója Temesvár Megyei Jogú Város Önkormányzata. Partnere a Temes Megyei Tanács, a külügyminisztérium, a kulturális minisztérium és a Román Színházi Szövetség (UNITER).