TAVASZI MUNKÁLATOK A VÁRDARÓCIAKNÁL

VÁRDARÓC (Vardarac) Kiemelt cikk

Magyar Házukat szépítgették

A várdaróci Petőfi Sándor Magyar Kultúregyesület tagsága múlt szerdán, május 3-án munkaakciót szervezett. A Magyar Ház helyiségeit, a virágoskertet és az udvart varázsolták szebbé, rendezettebbé a téli hónapok leköszöntével.

Várdarócon a Petőfi Sándor Magyar Kultúregyesület tagjai 2015 májusában költöztek a Magyar Házba, ahol azóta is lelkesen tevékenykednek. A melegebb idő beköszöntével a tagság úgy döntött, rendbe teszi és kitakarítja a Magyar Házat. Az egyesület tagsága folyamatosan azon dolgozik, hogy fenntartsa a házat. Az év folyamán több alkalommal kerül sor munkaakcióra, amelynek keretében rendezgetik és szépítgetik a házat és az udvart.

Stankić Aranka, a Petőfi Sándor MKE elnöke elmondta, az egyesület számára nagyon sokat jelent a Magyar Ház, hiszen minden tevékenységük itt zajlik.
 – Szeretjük a szabadidőnket a Magyar Házban tölteni, itt otthon érezzük magunkat. Itt tartjuk a próbáinkat, és kisebb rendezvényeket is szerveztünk már. A tagság heti rendszerességgel összejön, szorgosan készülünk az idei programokra, amiből nem lesz hiány. Tavaly sok fellépésünk volt, ilyen dinamikus tempóban dolgozunk idén is. Az év folyamán több alkalommal kerítünk időt a Magyar Ház rendezésére, ezt is nagy szeretettel csináljuk – tudtuk meg Arankától.

Az elnökasszony lapunknak elárulta, a csapat május 27-én Szigetvárra utazik, de emellett kórusszemlékre készülnek Ójankovácra és Pélmonostorra.
– Többször jártunk már Szigetváron és nagy örömmel fogadtuk el újból a meghívást. Busszal utazunk oda, a dárdai, az ójankováci és a laskói barátainkkal közösen. A fellépésre énekcsokorral és egy tánckoreográfiával készülünk. Emellett Szolnokra is meghívtak bennünket augusztus elején. Budim Margit nagy odaadással készül a próbákra és igyekszik minél érdekesebb koreográfiákat és népdalcsokrokat összeállítani. Nagyon várjuk már ezeket a találkozókat, mindegyik fellépés különleges helyet tölt be a szívünkben – mondta el végezetül az elnök asszony.

V.D.