Táskának örülhettek az óbecsei óvodások

Óbecse Hírek

Iskolatáskáknak örülhettek az óbecsei végzős magyar óvodások

Kellemes meglepetésben volt részük ma az óbecsei végzős magyar óvodásoknak. Iskolatáskákat kaptak ajándékba, amit az újfalusi Szivárvány óvoda növendékei egy kis műsorral köszöntek meg.

A Rákóczi Szövetség és a Magyar Nemzeti Tanács jóvoltából Óbecse területén összesen 137 új iskolatáska talált gazdára azok között a végzős óvodások között, akik szeptemberben magyar nyelven kezdik meg az iskolát. Vajdaság területén közel 1500 iskolatáskát adnak át a gyerekeknek a Magyar Nemzeti Tanács képviselői.

Györe Decsov Emese, tag, Magyar Nemzeti Tanács Kulturális Bizottsága: „Hatalmas hálával tartozunk ezért a magyar kormánynak és a Rákóczi Szövetségnek és minden olyan támogatónak, akik lehetővé teszik az elsős minél könnyebb indulását. Februárban ugyanígy a Rákóczi Szövetség nevében kioszthattam egy Mátyás király meséskönyvet csokoládéval, és az MNT augusztus végén ajándékcsomagban fogja részesíteni ezeket a jövendőbeli tanulókat, és ha minden igaz, minden jövendőbeli elsős ösztöndíjban is részesül majd a RSZ és a magyar kormány segítségével.”

 

Forrás: PannonRTV