Táblagép az újbezdáni magyar elsősöknek

Horvátországi Magyar Napló Újbezdán Kiemelt cikk

A Baranyaszentistváni Járás Magyar Kisebbségi Önkormányzat idén is táblagépekkel ajándékozta meg a magyar tagozatra iratkozó elsősöket.

A jelenleg mandátumban levő magyar kisebbségi önkormányzat nagyon fontosnak tartja, hogy a településen még létező magyar tannyelvű iskolát és annak diákjai, legfőképpen akik a magyar tagozatra iratkoznak a lehetőségkehez mérten segítse. Immár harmadik iskolaéve, hogy az önkormányzat táblagépet vásárol a magyar elsősöknek.

A 2017/2018-as iskolaévre beiratkozó három iskolakezdő részesült a magyar kisebbségi önkormányzat ajándékában.

  • Egyik nagyon fontos cél a gyermekek esetében a nyelv megőrzése, ez pedig nehezen valósulna meg, ha a gyermek nem részesül anyanyelvi oktatásban. Ezt a tényt figyelembe véve igyeszünk évről-évre némi motivációt adni a magyar tagozatos diákoknak és szüleiknek. E mellett igyekszünk az iskolát is segíteni a lehetőségeinkhez mérten, némi irodaszerrel és ha módunk van rá akkor a járásnál való közbenjárással, a megoldásra váró gondjaik kapcsán. Tavaly például sikerült közös erővel az iskolakerítés felújítását kieszközölni, majd az önkormányzat vásárolta meg a festéshez szükséges anyagokat is. – mondta lapunknak Zsivics Tibor a Baranyaszentistváni Magyar Kisebbségi Önkormányzat elnöke.