Szoftverekre pályázhatnak a szervezetek

Kiemelt cikk

Szoftverekre pályázhatnak a civil szervezetek

Újabb szoftverekkel bővült a CivilTech program kínálata. Ennek köszönhetőn a piaci ár töredékéért juthatnak az arra jogosult civil szervezetek informatikai eszközökhöz – jelentette be a Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány, és az SAP Hungary.

Az SAP csatlakozásával már üzleti intelligencia szoftvereket is lehet igényelni, melyekkel a szervezetek a munkájuk során keletkező nagy mennyiségű adatok feldolgozását, kezelését, jelentéstételi feladataikat tudják ellátni, valamint egy, a projektcsapatok munkáját, döntéshozatali folyamataikat megkönnyítő eszköz is elérhető.

A civil szervezetek a NIOK Alapítvány által működtetett, CivilTech program honlapján, a www.civiltech.hu oldalon keresztül igényelhetik a szoftvereket, ahol az adománykérés folyamata, a jogosultsági kritériumok szintén megtekinthetőek.

Az SAP anyavállalata 2005 óta vesz részt nemzetközi szoftveradományozásban, eddig 3300 non-profit szervezet vette igénybe a főként üzleti intelligencia megoldásokat a világ 19 országában.
“Közép-Európában az elsők között Magyarországon indult el az üzleti, kormányzati ügyfélkörrel rendelkező vállalat adományozási programja, mely jelenleg 8 szoftvert tartalmaz” – emelte ki Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A NIOK Alapítvány, lépést tartva a kor kihívásaival, régóta szervez a civil szervezetek számára olyan programokat, melyeken keresztül a hazai alapítványok, egyesületek munkatársainak IT tudását fejlesztik. Ezen fejlesztések képzéseken, tréningeken, és eszközök adományozásán keresztül valósultak meg.

2008-ban indult el Magyarországon a CivilTech Szoftver- és Hardveradományozói program a NIOK Alapítvány koordinálásával, és az eltelt több mint három évben közel 400 szervezet jutott adományokhoz 630 millió forint piaci értékben. A programhoz folyamatosan csatlakoznak az újabb, a jogosultsági kritériumnak megfelelő civil szervezetek, így évről évre nő a támogatott szervezetek száma.

Ónodi István, a CivilTech programvezetője elmondta, nagy siker, hogy egy újabb, igen neves donor csatlakozott a programba, hiszen a civil szervezeteknek óriási segítség, hogy jogtiszta, és professzionális eszközökhöz jutnak. Ezzel munkájuk is professzionalizálódik, úgy, hogy közben ezen szervezetek az adományoknak köszönhetően jelentős költségeket spórolnak meg.

Forrás: http://polgarportal.hu/