Spliti magyarok az omiši Imbertreken

HMN Omiš Kiemelt cikk

Az omiši Dinári-hegységben március 11-én, szombaton került megrendezésre az 5. Imbertrek-futam. A versenyzők között a spliti Új Magyar Kulturális Központ tagjai is ott voltak. A futam résztvevői választhattak a 8 km-es rekreációs, valamint a 16 km-es és 26 km-es versenyszakaszok közül.

Meleg tavaszi idő, gyönyörű kilátás és kellemes társaság várta az érdeklődőket Omišban, március 11-én. A spliti Új Magyar Kulturális Központ tagjai idén is részt vettek az omiši Imber Hegymászó Egyesület által szervezett Imber- futamon. A tagok a meleg időjárást kihasználva töltöttek el egy tartalmas napot a gyönyörű hegységben. A túra 8, 16 illetve 26 km-es útvonalakból állt, melyek közül a 8 km-es útvonalat kimondottan rekreációs céllal jelölték ki. Ennek ellenére a végigjárásáért keményen meg kellett küzdeniük a résztvevőknek, hiszen a belvárosból, a tengerszint magasságából vezetett fel az út a hegy tetején, a 262 m magasságon álló, Fortica elnevezésű erődítményhez.

A spliti kis csapat vidáman, fáradtságot nem ismerve vette be ezt az akadályt, bár saját elmondásuk szerint mi tagadás, a városba visszaérve már kétségtelenül nagy örömmel töltötte el őket a cél látványa.

Kollár Viktória, az egyesület titkára elmondta, számukra ez a túra valójában nem verseny, sokkal inkább egy sportos kirándulás, ahol közösen, vidám hangulatban telt az idő, miközben élvezték a friss levegőt, a kilátás nyújtotta szépséget és szabadságot, a természet adta lehetőséget. Az ilyen alkalmak mindemellett segítik a csapat összekovácsolódását, és a részvételnek köszönhetően újabb közös élményekkel gazdagodtak.

V. D.