SozialMarie – pályázati felhívás

Magyarország Vezércikk

Elkezdődött a SozialMarie 2017 pályázati időszaka. Idén tizenharmadik alkalommal tették közzé a SozialMarie díj felhívását: a kiírók olyan kitüntetésre érdemes projekteket keresnek, melyek az egész társadalmat érintő problémákra keresnek és valósítanak meg társadalmi innovatív megoldásokat.

Mi is a SozialMarie?
A SozialMarie a legrégebbi európai társadalmi innovációs díj, amely 2005 óta minden évben 15 kitűnő projektet díjaz. Az összesen 54.000 euro értékű pénzbeli elismerés mellett a SozialMarie mindenekelőtt nyilvánosságot biztosít olyan projekteknek, amelyek új megközelítésmódokkal innovatív válaszokat adnak társadalmi kihívásokra. A SozialMarie díj időközben nemcsak Ausztriában, Magyarországon és Csehországban lelt otthonra, hanem immár Szlovákiában, Szlovéniában, Németországban, Lengyelországban és Horvátországban is jól ismert.

Kinek szól a pályázat?
A pályázat aktuális társadalmi kérdésekkel foglalkozó projektgazdáknak szól. A részvételi lehetőség nyitott a magánszektorból, a civil szektorból (civil társadalmi kezdeményezések, NGO-k, nonprofit szervezetek, egyesületek) és a közigazgatásból érkező projektek számára is.

A legfontosabb információk
Pályázati határidők: 2016. november 7 – 2017. január 24.
Pályázat benyújtása online: http://sozialmarie.thewst.com/en
Díjátadó: 2017. május 1., ORF RadioKulturhaus, Bécs

A pályázatot kizárólag online lehet benyújtani. A http://sozialmarie.thewst.com/hu oldalon megtalálható a kiírás és a pályázati adatlap mellett a részvétellel és a bírálati feltételekkel kapcsolatos minden lényeges információ.

Az idei évtől minden pályázatot angol nyelven is be kell majd adni, a nemzetközi tudás- és tapasztalatcsere megkönnyítésének érdekében. Érdemes megtekinteni a benyújtott pályázatokat gyűjtő folyamatosan növekvő adatbázisunkat a honlapunkon: http://sozialmarie.thewst.com/hu.

 

Forrás: civilhirugynokseg.hu