Sikeres évzárás

Lukács Melinda Szabadka Hírek

A szabadkai Népkör MMK évi közgyűlésén az elmúlt év összegzéséről és az új tervekről volt szó

Kedden került sor a szabadkai Népkör MMK évi közgyűlésére, amely során dr. Takács Márta, a Népkör MMK elnöke tartott beszámolót:

– A szakosztályok megközelítőleg 500 aktív tagot számlálnak. Jelenlegi szakosztályaink az Aranykapu játszóház, a néptánc-, a népi ének-, a díszítőművészeti-, az Oláh Sándor képzőművészeti szakosztály, a Fabula Rasa színjátszó csoport és a Tudatos Életkör, valamint újraéledt a fotószakosztályunk is. Ami a játszóházat illeti, igyekszünk az igényeknek megfelelni és ehhez megfelelő szakembereket találni, ennélfogva angol baba-mama foglalkozást indítottunk. Terveink szerint újraindul az Aranykapu vakáció, amelynek keretében foglalkozásokat tartanánk a nyári hónapokban. A néptáncszakosztálynak 150 tagja van hét korcsoportban. Célunk az állandó utánpótlás és az új oktatók folyamatos kinevelése és továbbképzése. Egyre többen jelentkeznek a népi ének szakcsoportba is, akik immár három korosztályban működnek. Mindegyik szakosztályunkról elmondható, hogy jelentős sikereket értek el az elmúlt időszakban, eredményesen szerepeltek versenyeken. Stratégiai céljaink is vannak, amelyek a Népkör működését és színvonalát növelnék, ilyen például a határon túli, régióbeli intézményekkel való együttműködés, továbbá még inkább bekapcsolódni az anyanyelvi és nemzeti identitást ápoló programokba – hallottuk dr. Takács Mártáról, aki szólt a tervekről is.

– Ünnepi évzáró műsorunkat június 19-én tartjuk és idén lesz a 15. Interetno fesztivál. Hihetetlen, hogy az első még úgymond a ház előtt zajlott, most pedig Szabadka egyik legközkedveltebb fesztiválja lett, de más programjaink is szélesebb körhöz szólnak. Tervbe vettünk egy tíz koncertből álló koncertsorozatot is – mondta dr. Takács Márta, a pénzügyi helyzetről pedig Bodrogi Béla, a Népkör MMK főtitkára tartott beszámolót, amely során szólt a Népkörben folyt munkálatokról, a tető állagának javításáról, a fűtés korszerűsítéséről, a megvalósult pályázatokról, a támogatókról, valamint részletezte a bevételek és a költségek arányát is. Mint mondta, sikeresen zárták az évet, elenyésző veszteséggel, de minden programot sikerült megvalósítani, ez pedig elégedettségre ad okot.

 

Magyar Szo