Séta az elfogadásért és odafigyelésért

Zenta Hírek
A szervezet napközis foglalkozásai keretében jelenleg huszonegy értelmi fogyatékos személlyel foglalkoznak

A szervezet napközis foglalkozásai keretében jelenleg huszonegy értelmi fogyatékos személlyel foglalkoznak

 

 

 

 

 

 

 

 

Zentán idén is közös sétával emlékeztek meg a Down-szindróma világnapjáról, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a szindrómára, növelje a megértést és az elfogadást, illetve segítsen abban, hogy a Down-szindrómások a társadalom aktív tagjaiként élhessenek teljes életet.

A zentai Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezete évről évre megemlékezik a Down-szindróma világnapjáról, ezáltal kísérelve meg felhívni a figyelmet az elfogadás és az odafigyelés fontosságára, hangsúlyozta Rác Magdolna, az egyesület elnöke, aki elmondta, a világnap alkalmából szervezett programot idén egy sajátos bemutatóval bővítették, amelynek során az érdeklődők maguk is megtapasztalhatták, milyen nehézségekkel kell szembenézniük azoknak, akik Down-szindrómában szenvednek. Hozzátette, tapasztalatai szerint a Tisza-parti településen egyre többen elfogadják az értelmi fogyatékos személyeket, de még mindig akadnak olyanok, akik nem, éppen ezért – ahogyan fogalmazott – jócskán van még tennivaló ezen a téren.

A Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezete napközis foglalkozásai keretében jelenleg huszonegy személlyel foglalkoznak állandó jelleggel, akik fejlesztő foglalkozásokon vehetnek részt, illetve különféle szabadidős tevékenységekbe is bekapcsolódhatnak. A Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezete illetékeseinek a legfőbb célja egy bentlakásos intézmény létrehozása, éppen ezért jelenleg is ennek megvalósításán dolgoznak.

H. A.

 

Forrás: VajdaságMA