Rendezvényajánló

Erdély Hírek

A VÁMSZER CSALÁD EMLÉKEZETE címmel nyílik meg a Kányafő Galéria 20. kiállítása március 24-én, vasárnap délelőtt 11 órakor a Kolozsvár-Törökvágási Református Egyházközség tanácstermében (Donát út 142. szám). Megnyitja: Szabó Zsolt irodalomtörténész.

DERÉKY PÁL irodalomtörténésznek, a Bécsi Egyetem ny. professzorának ítélték oda a Korunk éves díját, a Korunk Kulcsát 2019-re. A díj átadására március 25-én, hétfőn délután 5 órától kerül sor az Erdélyi Múzeum-Egyesület előadótermében. Laudációt mond Balázs Imre József (főszerkesztő-helyettes, Korunk), a díjat átadja Kovács Kiss Gyöngy főszerkesztő. Deréky Pál a Korunkrendszerváltás utáni, német nyelvterületen való jelenlétének lehetőségeiről beszél.

KRASZNAHORKAI LÁSZLÓ Kossuth- és Nemzetközi Man Booker-díjas magyar írónak, a kortárs magyar és világirodalom kiemelkedő alkotójának adományoz tiszteletbeli doktori (DHC) címet a Bölcsészettudományi Kar javaslatára a Babes–Bolyai Tudományegyetem. Az ünnepi eseményre március 26-án, kedden délelőtt 11 órakor kerül sor az egyetem főépületének dísztermében, ahol Selyem Zsuzsa egyetemi docens mond laudációt. Este hat órakor nyilvános beszélgetés is lesz az íróval az egyetem Aula Magna termében szervez nyilvános, beszélgetőtársai: Asztalos Veronka-Örsike, Selyem Zsuzsa és Szabó Attila.