Regisztrálhat az Altiero Spinelli díjra

Kiemelt cikk

Ma még regisztrálhatsz az Altiero Spinelli-díjért

Az Európai Bizottság pályázati felhívást tett közzé az „Altiero Spinelli-díj” elnyerésére. Az újonnan létrehozott díj célja, hogy elismerje azokat a kiváló kezdeményezéseket, melyek célja az Európai Unióval kapcsolatos színvonalas ismeretterjesztés: az EU alapértékeinek, történelmének, tevékenységeinek és előnyeinek bemutatása a nagyközönség számára.

A díjra pályázhatnak többek között tudósok, kutatók, írók, újságírók, művészek, és olyan szereplők, akik közvetítik, hogy mit képvisel az EU ma és holnap.

A díj azokat a kiemelkedő teljesítményeket jutalmazza, melyek a polgárokat az EU jobb megismerésében segítik, növelik elkötelezettségüket az európai projekt mellett, ösztönzést nyújtanak számukra és táplálják az EU iránti bizalmukat.

Pályázni egyénileg és csoportosan is lehet. Az értékelőbizottság hat első díjat (50 ezer euró), hat második díjat (30 ezer euró) és tíz harmadik díjat (17 ezer euró) fog odaítélni. A pályázati részvételi szándékot kötelező regisztrációval kell jelezni 2017. augusztus 16-ig, a pályázatok benyújtási határideje 2017. október 2.

A pályázati felhívás és további információk itt találhatók (https://ec.europa.eu/education/calls/altiero-spinelli-prize-contest-2017_en ) angolul.

 

Forrás: muosz.hu