Pályázatok a Határtalanul programban

Beregszász Hírek

Újabb pályázatokat írtak ki a Határtalanul programban

A Határtalanul program öt új pályázati kiírása jelent meg a kormány honlapján; a többi között a hetedikesek tanulmányi kirándulására, középiskolák közötti együttműködésre, a kárpátaljai szolidaritási programra, középiskolai diákutaztatásra és Kárpát-medencei cserkészrendezvényekre lehet támogatást igényelni – írta a Világgazdaság.

A 2018-as költségvetésben 2,94 milliárd forint áll rendelkezésre a Határtalanul programra. A most meghirdetett pályázatokból kettő meghívásos: az egyikben a Magyar Cserkészszövetség pályázhat 40 millió forint vissza nem térítendő támogatásra, a másikban a Rákóczi Szövetség jut 67 millió forinthoz.

További 200 millió forint forrásra lehet pályázni a középiskolák 9-12. osztályosai határon túli, néhány napos táboroztatásához, de a pályázó intézménynek legalább 200 ezer forint adományt össze kell gyűjtenie és a határon túli partneriskolába vinnie – írta a lap.

Az ötből két pályázaton a 2018-2019-es tanév Határtalan programjaira pályázhatnak a hazai és a határon túli magyarlakta területek iskolái. A középiskolások 1,3 milliárd forintért, az általános iskolások 1,2 milliárd forintért utazhatnak Románia, Szlovákia, Szerbia, Ukrajna, Szlovénia és Horvátország magyarlakta területeire, a határon túli iskolák pedig anyaországi programokra pályázhatnak.

A lap cikke szerint 2013 óta csaknem 200 ezer magyarországi és határon túli magyar diák vett részt a Határtalanul programban, amelyre eddig összesen 8,7 milliárd forint jutott. Kezdetben 350, ma már 1400 iskola vesz részt a projektekben.

Forrás: http://karpataljalap.net