Ömböli Lea kiállítása Hertelendyfalván

Hertelendyfalva Hírek

A hertelendyfalvi Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesületben megnyílt Ömböli Lea fiatal helyi képzőművész első önálló tárlata. A kiállításon főleg illusztrációkat láthat a közönség.

Egy képkiállítással emlékeztek meg a közelgő magyar kultúra napjáról a dél-bánáti településen. A megtekinthető alkotások mellett rövid kultúrműsort is láthatott a közönség.

Ömböli Lea ifjú képzőművész a Belgrádi Egyetem Iparművészeti Karán szerzett diplomát 2017-ben festészet szakon. Már több kiállításon vett részt más alkotókkal együtt különböző városokban. Édesanyja nem titkolta örömét, hogy most szülőfalujában is megtekinthetők lánya képei.

Ömböli Teréz, Hertelendyfalva: „Kicsike korától érdekelte, nem sokat segítettem neki, általában önálló volt, mindent maga végzett, maga intézkedett, az iskolában is, úgyhogy nem kellett körülötte sokat dolgozni. Nagyon jó tanuló volt, szófogadó. A legjobbakat mondhatom reá.”

Lea a zenei középiskolában a gitárszakot fejezte be, de a fellépéseken mindig óriási lámpalázzal küzdött, ezért döntött a képzőművészet mellett. Azon belül szívesen illusztrál gyermekkönyveket is. Mivel nem a szavak, hanem a rajzeszközök mestere, nagyon röviden fogalmazta meg tevékenységét.

Ömböli Lea, képzőművész, Hertelendyfalva: „Legjobban szeretem a varázslatos dolgokat csinálni, ami nem olyan reális.”

Gráf Dóra, a Hertelendyfalván tevékenykedő Petőfi Sándor Program ösztöndíjasa foglalkozása szerint grafikusművész, így szakmailag is segített a kiállítás megszervezésekor.

Gráf Dóra, ösztöndíjas, Petőfi Sándor Program: „Együtt válogattuk ki, hogy melyik képek szerepeljenek a kiállításon. Leának többféle munkái vannak, vannak nagyobb méretű festményei, és vannak ezek az illusztrációk, amik most szerepelnek a kiállításon. Úgy gondoltuk, hogy inkább az illusztrációk azok, amelyeket most érdemes lenne bemutatni a hertelendyfalvi közönségnek.”

Az érdeklődők február 8-ig tekinthetik meg a kiállítást a Tamási Áron SZMME nagytermében.

 

Forrás: PannonRTV