Nyelvtanfolyamok indulnak aRákóczi-főiskolán

Beregszász Emberek

Angol, német, magyar, ukrán és orosz nyelvtanfolyamok indulnak a Rákóczi-főiskolán

2020. október 3-án ismét megkezdődtek a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Felnőttképzési Központja által szervezett nyelvtanfolyamok, melyek keretében az idegen nyelvet tanulni vágyók bővíthetik ismereteiket. Az oktatás első napján Váradi Natália, a Felnőttképzési Központ vezetője köszöntötte a résztvevőket, hangsúlyozta, hogy a nyelvtudás számos dologhoz hozzásegít az életben, mint pedálul a továbbtanuláshoz, emberi kapcsolatok kialakításához és megtartásához, jobb munkahelyhez, utazáshoz stb. Egy idegen nyelv és a hozzá tartozó kultúra megismerése szórakoztat, hasznos időtöltés, művelődés, igazi felfedezés. Továbbá tájékoztatta a jelentkezőket a tanfolyamok szabályzatáról, akik az eligazítás és szintfelmérő tesztírás után elkezdhették a foglalkozásokat.

A tanfolyamokra augusztus 31-től szeptember 18-ig lehetett jelentkezni. Ez idő alatt 191 fő jelezte nyelvtanulási igényét. 61-en angol, 35-en német, 44-en magyar, 43-an ukrán, és 8-an orosz nyelven kezdték el tanulmányaikat alap- vagy középfokon. A nyelvtanfolyamok 80 órában valósulnak meg 2020. október 3. és 2021. február 20. között 13 szakképzett oktató bevonásával, összesen 16 csoportban. A képzés végén, a sikeres szóbeli és írásbeli vizsgát követően, kétnyelvű (ukrán és magyar) tanúsítványt vehetnek át a tanfolyam követelményeit sikeresen teljesítők 2021 márciusában.

A képzések megvalósulását a Magyarország Kormánya, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alap támogatta.

Forrás: https://karpataljalap.net