Nyárbúcsúztató karnevál

Topolya Kiemelt cikk

Véget ért a Topolyai Napok 2016 programsorozata

Számos művelődési, sport- és szórakoztató tartalom várta az érdeklődőket a szeptember 9-e és 18-a között zajló községnapi rendezvénysorozat keretében Topolyán és a környező településeken. Szombaton a reggeli órákban nyílt meg a mézkiállítás és mézvásár a Rendezvények terén, húsz méhész kínálta termékeit, de a cukrászok, kézművesek, hagyományos mesterségek képviselői is árulták portékájukat. Délután négy órától a mézkarneválon 34 csoportban mintegy 1000, jelmezbe bújt felvonuló alkotta a karneváli menetet, mely évről évre a községbeli gyerekek legtömegesebb vidám felvonulása. A karnevál 2016-ban is Ez a mi napunk! mottóval elsősorban a gyermekekre fókuszált, a község óvodásainak, általános iskolásainak, valamint a Topolya község területén működő művelődési egyesületek, civil szervezetek gyermekszakosztályainak színpompás bemutatkozásához nyújtott lehetőséget. A Csáki Lajos iskolában, ahonnan a felvonulók indultak, Kislinder Gábor polgármester köszöntötte a csoportok vezetőit, és átadta Topolya jelképes kulcsát a jövő nemzedékének, a gyerekeknek.

A forgalom előtt lezárt városközpontban több ezren gyűltek össze a nem mindennapi látványosság köszöntésére, és a karneváli hangulat eltartott a késő esti órákig: a magyarországi Honeybeast együttes és az újvidéki Štikle i vikleri csoport gondoskodott a fiatalos lendületről, és a tűzforgatók fellépése, az elmaradhatatlan tűzijátékkal fűszerezve, valódi közösségi, nyárbúcsúztató ünneppé varázsolta a hétvégét a közép-bácskai kisvárosban.

 

Forrás: Magyar Szó

 

Topolya02

A Rendezvények terén felállított szabadtéri színpad volt a karneváli menet végcélja

Topolya03

Az ovisok fellépését minden szülő, nagyszülő szerette volna megörökíteni

Topolya04

Pannónia boszorkák a topolyai Fő utcán

Topolya05

A Rendezvények terén finom italokkal borutca is nyílt, rengeteg lufi, arcfestés várta a legkisebbeket. Az időjárás is kegyes volt az ünneplőkhöz, és kitűnő hangulatban ért véget a városnapi programsorozat Topolyán