Nőnapi bál Kőben

Horvátországi Magyar Napló Kiemelt cikk

A kői Tánc Magyar Kultúregyesület március 3-án tartotta meg az immár hagyományossá vált nőnapi bálját. Az esemény idén is jó hangulatban és teltházas részvétellel múlott el.

A kői magyar kultúregyesület egyik leghosszabb hagyományra visszatekintő rendezvénye a nőnapi bál. Ezt a bált kivétel nélkül, 1998 óta minden évben megrendezik.

A részletekről Kontrec Anikónál, a bál egyik fő szervezőjénél érdeklődtünk:

Ez a bál már hagyománynak számít Kőben, hiszen 20 éve minden évben megszervezésre kerül. Külön öröm számukra, hogy ebben a pici faluban élő mindkét, azaz a magyar és a horvát nemzetiségű lakosság is karöltve és örömmel kiveszi a részét mind a szervező munkából, mind pedig a rendezvényen való részvételből. Így közösen könnyen sikerre tudjuk vinni az eseményt, tisztelve egymás kultúráját és hagyományait. – nyilatkozta lapunknak Anikó.

A bálon, a korábbi évekhez hasonlóan, gazdag tombolával várták a vendégeket. Az idén is nagyon sok támogatótól kaptak ajándékokat, melyek az est folyamán kisorsolásra kerültek. Mivel a kői egyesület egyike azoknak, akik tavaly nem részesültek a zágrábi Kisebbségi Tanács támogatásából, ilyen és ehhez hasonló rendezvényekkel próbálták megteremteni a működéshez szükséges anyagiakat. Ezúttal is a tombolán befolyt adományokat az egyesület további rendezvényeinek a szervezésére fogják fordítani.

A nőnapi bál alkalmával ‑ a rossz időjárás ellenére is ‑ megtelt a kői kultúrotthon. Közel 70 nő érezhette jól magát, ahol a zenét a köreinkben is jól ismert zenészbarátunk, „Ervin” szolgáltatta.

Megkérdezésemre, hogy milyen további eseményeket terveznek az egyesület szervezésében megvalósítani a közel jövőben, Anikó elmondta, hogy a soron következő rendezvényük a március 18-án, vasárnap délután ‑ szintén sokadik alkalommal megrendezésre kerülő ‑ húsvéti kiállítás és szalvéta cserére, melyre ezúton is minden érdeklődőt, gyűjtőt sok szeretettel meghívnak!

Gratulálunk a kőieknek az igazán hangulatos, jól megszervezett bálhoz, és sok sikert kívánunk a további munkájukhoz!