Nemzetünk fénylő csillaga

Óbecse Kiemelt cikk
Nemzetünk fénylő csillaga címmel tartottak ma ünnepi műsort az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emlékére Óbecsén a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör előtt lévő Petőfi szobornál.

A kultúrkör, a Népkönyvtár és a Petőfi Sándor Általános Iskola által szervezett műsort követően az emlékezők meg is koszorúzták a Petőfi-szobrot. Beszédet Szerda Balázs, történész mondott.

Szerda Balázs, történész, Óbecse: „Merítsünk erőt és hitet a ránk hagyott örökségből, de ne tévesszük szem elől a közelmúltat sem. Itt állunk a szabadságért karddal és tollal harcoló Petőfi szobra és a róla elnevezett iskola előtt, mely tavaly, amikor kis híján lakat került ajtajára, az összefogás erejének a szimbólumává vált. Higgyük el, Petőfi büszke volt ránk ott fent! Legyünk hát mi magunk a forradalom! Bátran kövessük álmainkat, ne féljünk, ha néha elbukunk is, a közösségbe, egy magasztos eszmébe vetett hitbe kapaszkodva mindig képesek leszünk felállni! Tudnunk kell, hogy az életünk, a jövőnk felett mi, és csakis mi rendelkezünk. Tudatosan szerepet kell vállalnunk a közéletben, vállalnunk kell a véleményformáló szerepét. Nekünk, mert ha mi nem, más teszi meg helyettünk. Kötelességünk és felelősségünk van tehát! A múltból táplálkozva, a jelenben élve, együtt kell építenünk a jövőt!”

Forrás: Pannon RTV