Neked van kézdivásárhelyi történeted?

Kézdivásárhely Hírek

Neked van kézdivásárhelyi történeted?

Kézdivásárhely egy színes, néha picit omladozó, napközben forgalmas, hétvégén pihenő város. Különös hangulatot hordoznak a terek kockakövei, rendhagyó eseményei, tősgyökeres vagy újonnan érkezett polgárai.

Mindenkinek van egy története, emléke, érzése, benyomása Kézdivásárhelyről. A Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet – KVISZ mindenki történetére kíváncsi. „Írj a városról egy történetet, maximum 100 szóban. Ez lehet egy kósza gondolat, egy elkapott utcai látkép, egy álomkép, egy impresszió. A pályázat témáját tekintve lehet bármilyen pozitív vagy éppen negatív élmény, érzés, gondolat, hangulati kép, álomkép, ami a várossal kapcsolatos – bármi, ami inspirálja az írót. A pályázat szeretné elősegíteni a kulturális és tudatos részvételt a város életében, valamint irodalmi szövegekkel, illusztrációkkal színesíteni a köztereket” – olvasható a Maszol olvasóinak címzett felhívásban.

A szervezők hozzáteszik: szigorú formai kikötése a projektnek, hogy a pályamű maximum 100 darab szóból állhat. „Addig kell tehát tömörítenünk mesélnivalónkat, amíg nem tudunk ennek eleget tenni, mert rövidebb lehet, de hosszabb nem! A cím és az írásjelek nem számítanak külön szónak, az igekötők és a névelők viszont igen. Lényeges még, hogy a műnek eredetinek kell lennie” – szögezik le a kezdeményezők.

A beérkezett munkákból a zsűri értékelése szerint kiállítást szerveznek az Őszi Sokadalom alatt. A pályázaton bármely korosztály részt vehet. A pályaműveket egy álnév megadásával címre várják. A nevet, elérhetőséget egy emailben kell elküldeni, hogy a szervezők értesíteni tudják a nyerteseket.

Forrás: maszol.ro