Mol Új Európa Alapítvány programja

Kiemelt cikk

A Mol az iskolai közösségi szolgálat teljesítéséért

Összesen 101 szervezet mintegy 21 millió forint támogatást nyert a Mol Új Európa Alapítványának KÖSZ! programjában, amely a középiskolás diákok kötelező közösségi szolgálat-teljesítését segíti – tájékoztatta a cég az MTI-t.

A közlemény szerint a második alkalommal meghirdetett programra 313 pályázat érkezett, civil és egyházi szervezetek, intézmények nevezhettek a középiskolákkal együttműködve.

A nyertes projektek olyan költségekre kaphattak támogatást, amely a megvalósítást segíti, így például eszközök, utazási költségek, dokumentációs és kommunikációs kiadások, valamint a költségvetés 25 százalékáig az önkéntes koordinátorok tiszteletdíja.

A támogatott 48 nagyobb projektben egyenként 15-30-an vesznek részt, míg az 53 kisebb projektet pályázatonként 2-5-en valósítják meg. A pénzből a pályázatban elvárt legalább 20 óra közösségi szolgálatot 1300 diák teljesíti majd, ami mintegy 30 ezer óra önkéntes munkának felel meg.

A magyar olajipari vállalat 2014-ben indította el programját, akkor a beérkezett 268 pályamunkából 97-et támogatott a szervezet és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet, mintegy 20 millió forint értékben – olvasható a társaság honlapján.

 

Forrás: inforadio.hu