Mit illik?

Kishegyes Hírek

Interaktív illemóra a Kishegyesi Könyvtárban

A hétvégén egy újszerű foglalkozásra került sor a Kishegyesi Könyvtár olvasótermében. A könyvtárnak és a Kishegyesi Nagycsaládosok Egyesületének közös szervezésében első alkalommal tartottak interaktív illemórát. Kecskés Tünde könyvtáros arról számolt be lapunknak, hogy a foglalkozás során drámapedagógiai módszerekkel tanították a résztvevő gyerekeket.

– Első alkalommal tartottunk ilyen műhelymunkát, amelyen a drámapedagógia segítségével foglalkoztunk a gyerekekkel. Ez azt jelenti, hogy különböző helyzeteket játszottunk el a gyerekekkel, akik csoportokban dolgoztak. Jórészt 6-7 évesek vettek részt a foglalkozáson, és azt tapasztaltuk, hogy nagyon jól fogadták az új módszert. A helyzetgyakorlatokat Ábrahám Krisztinával vezettük, és számos szituációt játszottunk el a résztvevőkkel. Azt kell mondani, hogy nagyon jól feltalálták magukat, amikor pl. olyan helyzetekkel szembesítettük őket, hogy tévesen tárcsázunk egy számot, vagy mit kell tenni, ha egy idegen felnőttel találkozunk. A gyerekek segítségére volt, hogy a fontosabb, illemmel kapcsolatos szavakat felraktuk a táblára – mondta el Kecskés, majd arról is szólt, hogy a foglalkozás nagyon jó visszajelzést kapott. A következő ilyen foglalkozásra március 16-án, szombaton fog sor kerülni. Akkor is drámapedagógiai módszerekkel dolgoznak majd, mondta el a könyvtáros, és azzal folytatta, hogy akkor a Kis kakas gyémánt félkrajcárja című mesét fogják feldolgozni. A foglalkozásra előre kell jelentkezni, mert a gyerekek uzsonnát kapnak, és a férőhely is korlátozott. Jelentkezni a könyvtár telefonszámán (024/730-055) lehet, a Facebook-oldalán vagy személyesen a könyvtárban.

A mostani foglalkozáson 16 gyerek vett részt, és mindez a Családok segítése a hétköznapokban elnevezésű projektum keretében valósult meg. A projektumon belül hétről hétre különböző foglalkozásokat tartanak hét héten át. Ezt a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a nemzetpolitikai államtitkárság támogatja.

Forrás: Magyar Szó