Mesedalok álomországból

Nagyvárad Hírek

Mesedalok álomországból

Palya Bea altatódalai – ahogy maga a művésznő vallja – nem csupán magáról az altatásról szólnak, hanem ugyanannyira az intimitásról, a gyengédségről. Olyan dalok ezek, melyek a lélek belső tájaira vezetnek el bennünket. A Szent László Napok keretén belül megszervezett vasárnap délutáni koncerten sem volt ez másképp.

Bár eredetileg a kicsiknek és nagyoknak egyaránt szóló, Álomország kapujában és azon túl című műsort a várszínpadra tervezték a szervezők, az induló eső miatt végül mindannyian a vár pincetermében gyülekeztek, ahol Palya Bea varázslatos mesedalai töltötték be a teret, Gerzson János hangszerkíséretével.

Köszönöm, hogy ide is követtetek, szóljatok, ha kevés a oxigén, de ameddig van, addig énekelni fogunk” – mondta bevezetőként az énekesnő. Az első dal, melyet kislányához írt, tudtuk meg, abból az időből származik, amikor gyermeke még meg sem született – olyan dal ez, amely „összeköti az ittet és az ottot, a kintet és a bentet, engem és téged…”. A későbbiekben a „Lilianna hercegnőnek” írt dalok ciklusából hangzottak el dalok – a jó puha dunnáról, a cinegéről, aki elkíséri a kislányt álomországba és vissza, a szaladó madarakról, osonó macskákról, szökkenő menyétekről, akik leverik a tetőről a cserepeket, s beázik a ház.

A mintegy egyórás koncert során az Altatók című album dalai mellett a készülő, Nappali dalok című könyvlemez anyagából is elhangzottak énekek. Az előadást élénk tapssal jutalmazta a közönség.

Forrás: erdon.ro