Meggynapok és falunap Bácsfeketehegyen

Bácsfeketehegy Hírek

Ma kezdődik a négynapos rendezvénysorozat – Gazdag gyermekprogram várja a családokat – Idén is lesz utcabál és tűzijáték

Ma kezdődik Bácsfeketehegyen XV. Bácsfeketehegyi falunap és XVI. Bácsfeketehegyi meggynap rendezvénysorozat. Az idei évben négy naposra hízott a rendezvény, ami elsősorban a 25. születésnapját ünneplő Soma színtársulatnak köszönhető. Ma délután 18 órakor a Kultúrotthon teraszán kerül sor a társulat életével foglalkozó könyv bemutatójára, valamint egy alkalmi kiállítás megnyitójára.

Nagy szerepet kapnak a gyermekrendezvények az idei meggynapok programjában: pénteken 10 órakor kerül sor az óvodások karneváli sétájára, 17 órakor pedig a Zentai Magyar Kamaraszínház fogja bemutatni a Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack című zenés mesejátékot. A darabot Krizsán Szilvia rendezte. A színházkedvelő felnőttek 19 óra 30 perctől a jubiláló Soma Mandragóra című darabját tekinthetik meg, amit Ralbovszki Csaba rendezett. A pénteki műsor a pécsi The Minds együttes rockkoncertjével zárul a nyári színpadon.

Szombat lesz a rendezvénysorozat fő napja, amikor egész nap változatos programok várják a vendégeket. 9 órától lesz megtekinthető a Kultúrotthon emeleti termében Karácsonyi Sándor filmrendező Kunok képes krónikája elnevezésű fotókiállítása. 10 órakor számos program kezdődik, több helyszínen is: Mulassunk címmel a Juhász zenekar gyermekkoncertje az óvoda udvarában, marhapaprikás-főző verseny a nyári színpad mellett, ugyanitt meggykülönlegességek kóstolója, a Hestia Női Egyesület közreműködésével, valamint zöldség- és gyümölcsszobrászat. 11 óra 30 perckor kerül sor az irodalmi és képzőművészeti pályázatok értékelésére és díjkiosztójára a nyári színpadon. Ugyancsak a nyári színpadon kerül sor 18 órakor az ünnepi köszöntőre és a kétnyelvű művelődési műsorra. Ekkor kerül sor A Falu legszebb háztájéka pályázat eredményhirdetésére is. Este fél 9-kor utcabál kezdődik a nyári színpad előtt, ahol Stivi és Deki fog zenélni. A hagyományos tűzijáték 22 órakor kezdődik. Szombaton egész napos rendezvény lesz a kirakodóvásár, a helyi termék bemutatója és a kézimunka kiállítás.

A rendezvénysorozat vasárnap fog zárulni. 9 óra 30 perckor ünnepi tanévzáró istentiszteletre kerül sor a református templomban, este 19 órakor pedig egy szerbnyelvű előadás lesz a színházban. A kiskéri Greda társulat a Čovek koji je jeo smrt (Az ember, aki halált evett) című színművet fogják bemutatni.

Az idei meggynapok és falunapok rendezvénysorozatot a bácsfeketehegyi helyi közösség, a Zöld Dombok Környezet- és Közösségfejlesztési Szervezet, valamint a Bácsfeketehegy Magyar Művelődési és Helytörténeti Egyesület szervezi. A szervezési és lebonyolítási munkából a falu számos civil szervezete és magánszemélye is kiveszi a részét.

Forrás: Magyar Szó