Megajándékozták a gyerekeket Szabadkán

Szabadka Kiemelt cikk
Rászoruló családokat ajándékozott meg karácsony alkalmából a Szabadkáért Teljes Szívvel Egyesület.

Mintegy 150 csomag talált gazdára – a zsákban édességek és rágcsálnivalók voltak. A családokat a Galleria Hotel átriumába várták, ahol néptáncosok, balerina és énekes szórakoztatta őket, majd együtt rajzoltak, plüssjátékot választottak maguknak, végül pedig az ajándékcsomagot is készhez kapták.

Örömmel pakolták ki zsákjukat a gyerekek: csokoládé, keksz, rágcsálnivaló volt benne, és emellett egy plüssjátékot is választhattak maguknak. Óriási volt a kínálat, a gyerekek azt se tudták, hova kapjanak izgatottságukban.

Pannon RTV/Payeta Maurice

Az ötéves Jázminnak otthon is hozott egy kis ajándékot a Jézuska.
– Mit kaptál karácsonyra?
– Egy fogkefét meg egy játékot.
– Most mit választottál magadnak, megmutatod?
– Egy pónit.

Pannon RTV/Payeta Maurice

Fazekas Viktória is megérdemelte az ajándékot, elsős létére ugyanis már nagyon szépen énekel.
– Ezeket a játékokat most választottátok?
– Igen.
– Mik ezek?
– Fóka.
– Kutyus.

A Szabadkáért Teljes Szívvel Egyesület a járványidőszak kezdetén jött létre, azzal a céllal, hogy segítse a bevásárlást azoknak, akik nem hagyhatják el otthonukat, illetve azokat is támogatták, akik munka nélkül maradtak a nehéz időben. Jelenleg főként ruhagyűjtéssel és -osztással foglalkoznak, valamint alkalmi akciókat tartanak.

Pannon RTV/Payeta Maurice

Hódi Gábor, alapítótag, Szabadkáért Teljes Szívvel Egyesület: „A Facebook-csoportunk Za Suboticu svim srcem néven szerepel, ott minden hasznos információ megtalálható. Az autóbusz-pályaudvarnál van az irodánk és a raktáraink is. A Facebookon hirdetjük meg, mikor van ruhagyűjtés. Ruhaadományt mindig várunk, meg persze önkénteseket is. Csak a csoportot kell követni, mikor mi történik.”

A szervezők nemcsak ajándékkal, hanem élménnyel is szolgáltak a gyerekeknek. A néptáncosok után balerina is fellépett, majd egy közös táncban is részt vehettek.

Forrás: Pannon RTV