Marosvásáhelyen fogadták a zarándokvonatot

Erdély Hírek

Marosvásáhelyen fogadták a Boldogasszony-zarándokvonatot

Többszáz marosvásárhelyi várta a nagyállomáson a Csíksomlyóra tartó pünkösdi zarándokvonatot, amely ez alkalommal a tervezett időpontban futott be a pályaudvarra.

A szervezők részéről Szente Anna Ágota érdeklődésünkre elmondta, pontos volt a vonat és a tervezettnél még 4-5 perccel tovább tartózkodott a jelenlevők örömére az állomásban. „Minden jól sikerült, a szervezett közös éneklés, az imádkozás, a beszédek” – fejtette ki, hozzátéve, hogy a szervezők részéről friss kaláccsal várták a pünkösdi búcsúra utazókat, és a vonattal érkezők is kis ajándékokat osztogattak a marosvásárhelyieknek.  A szerelvény 13 vagonból állt, ezer utast szállított. Sok fiatal is utazott Csíksomlyóra, az állomáson is sok fiatal volt a várakozók között is. Többen otthonról már eleve úgy indultak, hogy kisebb ajándékot készítettek, hogy azt átadják valamelyik utasnak. Volt szőttessel letakart fonott kosár, csokoládé, kalács, a vonaton utazók részéről pedig édesség, cukor, csokoládé, volt aki a nyakából a sálat vette le és adta át valakinek a peronon álldogálók közül.

Ez egy olyan esemény, amelyre nem kell engedélyt igényelni, a vasúttársasággal sem kell egyeztetni, aki akar kisétál az állomásra és integet egy ott áthaladó, néhány percig állomásozó szerelvény utasainak – tette hozzá Szente Ánna Ágota.