Máréfalváért-díjjal tüntették ki

Erdély Interjúk

A közösségért vállalt önzetlenséget Máréfalváért-díjjal tüntették ki Simó Csaba operatőrt

Felejthetetlen pillanatokat éltek meg az ünneplők a máréfalvi Kőlik Hagyományőrző Művelődési Egyesület péntek esti rendezvényén a Balázs Imre Képtárban. Az eseményen forgató Simó Csaba operatőr nagyot nézett – ezúttal de nem a kamera lencséjén keresztül –, amikor díjazottként elhangzott a neve.

A templom és falu védőszentje, Szent Imre napjához közeledve évről évre kiemelt alkalom a Máréfalváért-díj átadása. Idén is valódi meglepetést sikerült szerezniük: amíg Dávid Balázs nem hozta nyilvánosságra a díjazott kilétét, szeretettei nem mutatkoztak a helyszínen.

Értékközvetítés Nyitányként az Őszirózsa Országos Magyar Népdalvetélkedőn jutalmazott máréfalvi diáklányok mindhárman bemutatták díjnyertes produkciójukat. Szallós-Kis Judit, az egyesület elnöke kiemelte: a korábban Máréfalváért-díjjal kitüntetett Dávid Izabella tanítványai is a falu jó hírét öregbítették a Temes megyei megmérettetésen. Máréfalvát egyre jobban megismerik határon belül és túl. Elsősorban az öreg kapuk, a megőrzött falukép, az élő hagyományok miatt, az évek során díjazottak pedig úgy tanítanak, akképp vállalják fel a tehetséggondozást, cserkészetet, amatőr színjátszást, táboroztatást, a szépérzék fejlesztését, tájházalapítást, -gondozást avagy karolják fel az elárvult gyermekeket, hogy embertársaikat szolgálják.