Magyar Ifjúsági Konferencia közgyűlése

online Kiemelt cikk

A Magyar Ifjúsági Konferencia (MIK) vajdasági régiója mozgalmas hónapot tudhat maga mögött. Áprilisban régiós tisztújításon vettek részt a tagszervezetek, májusban pedig a Magyar Ifjúsági Konferencia (MIK) online közgyűlésén.

A Magyar Ifjúsági Konferencia (MIK) vajdasági régiójának tagjai 2021. árpilis 28.-án tartották regionális közgyűlésüket a világhálón. A MIK vajdasági régiójának tagjai közül a Vajdasági Ifjúsági Fórum (VIFÓ), a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség (VMCSSZ), a Vajdasági Magyar Ifjúsági Központ (VMIK) és a Vajdasági Magyar Diákszövetség (VaMaDiSz) képviseltette magát a régiós közgyűlésen. A tisztújító közgyűlésen Szollár Ádám VIFÓ elnök, Búcsú Ákos a VIFÓ alelnöke és a külhoni és közkapcsolatokért felelős elnökségi tag, Farkas Zsuzsanna VMCSSZ alelnök, Botka Csaba VMIK elnöke, Bóka Olivér a VaMaDiSz elnöke és Sóti Attila a VaMaDiSz előző elnöke a MIK vajdasági régió vezetője vett részt. A koronavírus járvány miatt a vajdasági regionális tisztújító közgyűlés online került megrendezésre. A közgyűlés keretében minden ifjúsági szervezet képviselője ismertette saját szervezetének főbb eseményeit, programjait és tevékenységét az elmúlt időszakról és jövőbeli tervekről. Az online közgyűlésen a MIK felügyelő Bizottság képviseletében Tőkés Lehel vett részt. Az általános adminisztratív teendők elvégzése után a tisztújítás keretében a VaMaDiSz és a VIFÓ jelöltjei mutatkoztak be, ismertették terveiket. A szavazás eredményeként a MIK vajdasági régió új elnöke Búcsú Ákos VIFÓ alelnök lett. Köszönet Sóti Attilának (VaMaDiSz) az eddigi áldozatos munkájáért az elmúlt hét évben, mint a MIK vajdasági régió elnöke.

A Magyar Ifjúsági Konferencia (MIK) tisztújító közgyűlése 2021. május 18.-án vette kezdetét online, amelyen 35 tagszervezet vett részt. A megnyitót követően Veres Márton elnöki beszámolóját ismertette és elnökjelölti programját mutatta be. A 2020. évi pénzügyi beszámoló prezentálását és elfogadását követően az elnökségi jelöltek bemutatkozását hallhattuk. A Magyar Ifjúsági Konferencia minden régiójában (Bánság és regát, burgenlandi, erdélyi, felvidéki, horvátországi, kárpátaljai, magyarországi, muravidéki, vajdasági) megtették javaslataikat az elnökségi jelöltekre. A tisztújítás eredményeként a Magyar Ifjúsági Konferencia elnöke Veres Márton lesz az elkövetkező két évben. Alelnököknek Horváth Rékát (erdélyi régió) és Varga Teodort (muravidéki régió) kerültek megválasztásra. Gratulálunk minden új vezetőnek és eredményes munkát kívánunk!

Farkas Zsuzsanna cserkésztiszt

Vajdasági Magyar Cserkészszövetség alelnöke