Le a láncfűrészekkel!

Budapesti Városvédő Egyesület Városligeti Királydomb Kiemelt cikk

Le a láncfűrészekkel: összefognak a fairtások ellen

 

Megelégelték a Ligetvédők, hogy a beépítés áldozataivá váljanak a budapesti fák, ezért pénteken nagygyűlésre várják mindazokat, akik nemet mondanak az irtásra. A „Legyen a város liget” elnevezésű összefogás résztvevői hangsúlyozzák: a Városliget, a Római-part és az Orczy-kert fái nem akarnak József nádor téri társaik sorsára jutni.

„Súlyos betegség támadta meg a fákat: a heveny beépítési láz, amit gátlástalan politikusok terjesztenek” – írják közleményükben. A betegség tünetei közt említik a természetiszonyt, a megalomániát, a kóros idegenkedést a demokrácia normáitól és az ingatlanspekulációt. „Lefolyását sok esetben korrupciós szövődmények súlyosbítják” – teszik hozzá. Mindenkit arra kérnek, aki ismeri ezek ellenszerét, az tartson velük és vegyen részt az eseményen. A civilek összefogásra buzdítanak: „lépjünk fel együtt a járvány megfékezése érdekében! (…) hiszen nem mi védjük a fákat, a fák védenek bennünket”.

Június 17-én a városligeti Királydombon tartják a tanácskozást, délután fél ötkor. A nagygyűlésen egyebek mellett a Budapesti Városvédő Egyesület, a Levegő Munkacsoport, a Ligetvédők, a Ligetvédők – Orczy Park, a Maradjanak a FÁK a Rómain, a Mindent a Maga Helyén kezdeményezés, a Rómaifürdő Telepegyesület, Természetesen Szeretjük a Rómait, a „Óvjuk meg a Római-part szépséges fáit”, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a Városliget Barátai civil egyesületek vesznek részt. A vitát Puzsér Róbert vezeti.

Forrás: mno.hu