Kultúrák közötti párbeszéd és kultúra

Kiemelt cikk

Pályázatot hirdet az Európai Bizottság a Kultúrák közötti párbeszéd és kultúra program keretében olyan projektek támogatására, amelyek célja a kultúrák közötti párbeszéd és a kulturális sokszínűség népszerűsítése.

Az Európai Bizottság pályázatot hirdet a Kultúrák közötti párbeszéd és a kultúra program keretében a kultúrák közötti párbeszédet és a kulturális sokszínűséget népszerűsítő projektek támogatására.

A EuropeAid/154498/DH/ACT/ kódszámmal meghirdetett pályázatnak két eleme van: A kulturális és vallási sokszínűség megértése; A párbeszédet, a társadalmi integrációt, a készségfejlesztést és a kohéziót lehetővé tevő kultúra. A pályázaton nonprofit jogi személyek, civil szervezetek és azok hálózatai vehetnek részt.

A támogatott projekteknek az OECD hivatalos fejlesztési segítségnyújtási (ODA) listáján szereplő legalább két országban kell megvalósulniuk. Egyes esetekben támogathatóak olyan európai uniós országokban megvalósuló projektek, amelyek a harmadik országokban felmerülő problémákhoz közvetlenül kapcsolódnak. A támogatásra szánt keretösszeg 9,7 millió euró.

Pályázati határidő: 2017. május 16.
Bővebb információ: Európai Bizottság

Kapcsolódó dokumentumok:
Guidelines (197 kB): http://kulturpont.hu/media/38056-13364-Guidelines.docx

 

Forrás: kulturpont.hu