Közösen a szebb környezetért!

Kevi Hírek

Munkaakciót tartottak Buránysoron

A kevi Móra István Művelődési Egyesület több mint tíz éve szervezi meg rendszeresen környezetszépítési akcióját Buránysoron annak érdekében, hogy a falu mindig kellően tiszta és rendezett legyen. Az idei akcióba, amelyet csütörtökön délelőtt tartottak meg, az óvodások, iskolások, valamint a nyugdíjasok is bekapcsolódtak.

– A takarításban több civil szervezet is partner volt, a kevi–buránysori nyugdíjas-egyesület, a kevi önkéntes tűzoltó-egyesület, valamint a Móra István Művelődési Egyesület szakcsoportja is. Körbejártuk a falut, zsákokba gyűjtöttük a szemetet, hogy tisztábbá és barátságosabbá tegyük a környezetünket. A takarítás mellett a közösségépítésre is igyekszünk nagy hangsúlyt fektetni, így a munkát egy közös ebéd is követte – hangsúlyozta Perpauer Attila, a Móra István Művelődési Egyesület elnöke, aki csütörtök reggel köszöntötte az önkénteseket, kiemelve, hogy a szemét összeszedésén kívül nevelési szándékuk is van az ilyen jellegű programoknak, hiszen a fiatalabb generációnál ki kell alakítani annak az igényét, hogy tisztán akarják tartani környezetüket, és indokolatlanul ne dobáljanak el műanyag palackokat, zacskókat és egyéb hulladékokat.

– Az önkéntesek negyvenketten voltak, és a szemét összeszedésén kívül az utcák gondozatlanabb részeit is igyekeztek szebbé varázsolni, egyebek mellett füvet nyírtak, kigazoltak, vadhajtásokat nyestek, vagyis az egész falut rendezettebbé tették – mondta el Árvai Etelka, a nyugdíjasok egyesületének elnöke, aki a falu központjában várta a munkaakció résztvevőit. A rendezvényen jelen volt mások mellett Lőrinc Csongor, a VMSZ zentai községi szervezetének elnöke is.

 

Forrás: Magyar Szó