Közös ébredés a Novus Ortus-szal

Dunaszerdahely Kiemelt cikk

Szombaton a hazai közönség is láthatta a Novus Ortus Diákszínpad közelmúltban több szakmai díjjal jutalmazott előadását.

Az elmúlt hétvégén kétszer is teltház előtt játszották Frank Wedekind: A tavasz ébredése című drámáját. Előbb a közönségnek, majd a szülőknek, ismerősöknek, támogatóknak mutatta be a csoport a 19. században íródott, de ma is időszerű drámát. Nagy tapsot kaptak az ifjú színészpalánták, akik közül Szabó Emma és Karácsony Laura a május elején Mosonmagyaróvárott megrendezett XXVII. Moson Megye Színjátszó Találkozón színészi díjban részesült.

Takács Tímea, a csoport vezetője, a darab rendezője bemutatta az ifjú színészeket, majd megköszönte a szülők türelmét és támogatását, a támogatók segítségét, külön kiemelve Dunaszerdahely város önkormányzatát, illetve a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központot.

Takács Tímeától azt is megtudtuk, hogy egyenesen a szervezőktől meghívást kaptak az augusztus elején, Zsámbékon megrendezésre kerülő Határokon Túli és Hazai Amatőr Színjátszók fesztiváljára, amelyen azonban nem tudnak részt venni, a gyerekek szünidei elfoglaltsága – táborok, kirándulások miatt. A helyi közönségnek viszont az ősszel még egyszer lehetősége lesz megtekinteni a kamara-előadást a városi művelődési központban. Kamarajellege miatt ugyanakkor középiskolákba is „elvihető” ez a tizenéves korosztályról és korosztálynak szóló dráma, a csoport várja az érdeklődést, és a meghívásokat.

Forrás: dunaszerdahelyi.sk